ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 21:40

ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Μπιλικού

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας. Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο. Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα. Είναι ...περισσότερα

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας.

Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο.

Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα.

Είναι παραγωγός της παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής "Ένα τσουβάλι παραμυθένιες  Γνώσεις"  (Ράδιο Δείκτης- ΚΟΡΩΠΙ).

Υπήρξε διακεκριμένο μέλος του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδος και έχει διατελέσει Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Παιανίας.

Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών όπου και έχει διατελέσει, μέλος και Κοσμήτορας του Δ.Σ.

Είναι ανθολογημένη στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΚΔΟΣΗ « ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ» ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ.
 λιγότερα

Πάσχα της Αγάπης Πάσχα

1 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012, 18:54

‘’Κύριε, δεν τολμώ να υψώσω το αμήχανο βλέμμα, στης θυσίας το Σταυρό και να διαβάσω, στους ουράνιους γαλήνιους οφθαλμού Σου, την απεραντοσύνη της Θεϊκής Αγάπης Σου, για τους σταυρωτήδες Σου ‘’.
‘’Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι ‘’

Τόση Ασύνορη Άπειρη Αγάπη, δεν τη χωρά Κύριε, ο έγκλειστος πεπερασμένος νους του Ανθρώπου, που για μπροσούρα του έχει, το στενό μαθηματικό αξίωμα του: ‘’Δύο μέτρα και δύο σταθμά’’.

Αδυνατεί Κύριε, ο παγιδευμένος, του ασυγκράτητου πάθους της έλξης της ύλης, δυστυχής άνθρωπος, να συλλάβει το Ασύνορο της Αιώνιας Άναρχης Αγάπης, που κυριαρχεί στο στερέωμα της υπερπέραν Βασιλείας.

Ευνουχισμένος όντας ο σύγχρονος άνθρωπος, Κύριε, δεν είναι ‘’εις θέσιν’’ να απογειωθεί, από το θεσπέσιο συναίσθημα της υπερουράνιας έκστασης του ‘’Θείου έρωτα’’ προς τον Δημιουργό και να κατανοήσει το αυτονόητο της πατρικής συγχώρεσης που διάπλατα ανοίγει παράθυρα, προς το υπέρλαμπρο φως του ‘’Ήλιου του Νοητού’’ για να λαμπρυνθούν από το Ιλαρό Αναστάσιμό Του Φως, οι προσκυνούντες Αυτόν!

Ω, Κύριε, ανέραστος –αλίμονο- του ‘’Θείου Πάθους’’ ο σαρκικός μικρόψυχος άνθρωπος…

Του ‘’Θείου Πάθους’’, που πληρεί με ηρωϊκό αντρίκιο θάρρος, τον ‘’φοβισμένο λιποτάκτη’’ για να δεχθεί με χαρά το Σωτήριο… ‘’πικρό ποτήριον’’ της εσωτερικής του σταύρωσης, προσδοκώντας με πίστη βαθιά, το βέβαιον του θαύματος, της δικής του Ανάστασης ψυχής!

Με την Σταυρική Θυσία του Λυτρωτή καταποντίστηκε το μαύρο του θανάτου και νικηφόρο Αναστάσιμο Γαλήνιο Φως, χαριτώνει τις ‘’Αναστημένες Ψυχές’’ να γεύονται, τ’ ανείπωτο του Παραδείσου, μυριόπνοο Φως της Αιώνιας Άνοιξης!!!

Καλή Ανάσταση
 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Βρανάς Γιάννης 14.04.12
Εάν σας ρωτήσει ποτέ το παιδί σας "μπαμπά (ή μαμά) τι σημαίνει βερμπαλισμός;". Δώστε του να διαβάσει αυτό το άρθρο της κας Μπιλικού. Δεν θα χρειαστεί να καταβάλετε πρόσθετο κόπο. Χρόνια πολλά !
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.