ΓΔ: 905,04 -0,05% EUR/USD: 1,1642

ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Μπιλικού

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας. Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο. Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα. Είναι ...περισσότερα

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας.

Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο.

Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα.

Είναι παραγωγός της παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής "Ένα τσουβάλι παραμυθένιες  Γνώσεις"  (Ράδιο Δείκτης- ΚΟΡΩΠΙ).

Υπήρξε διακεκριμένο μέλος του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδος και έχει διατελέσει Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Παιανίας.

Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών όπου και έχει διατελέσει, μέλος και Κοσμήτορας του Δ.Σ.

Είναι ανθολογημένη στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΚΔΟΣΗ « ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ» ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ.
 λιγότερα

23η Μαρτίου 2020, μέρα αναχαίτισης του κορονοϊού!

0 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, 13:42

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, σήμερα ξημέρωσε μια καινούργια μέρα!

Μια ελπιδοφόρα, δόξα σοι ο Θεός, άκρως ποθούμενη μέρα!

Από σήμερα πλέον, με την αμέριστη βοήθεια του υψίστου, ανασταίνεται στη βομβαρδιζόμενη -από τον φονικό ιό – καθ’ όλα ευλογημένη χώρα μας, η ως τα χθες, μισοπεθαμένη Ε λ π ί δ α!!!

Σήμερα λοιπόν, είναι μέρα ελπίδας!
Είναι η σημαδιακή επόμενη μέρα, της γενναίας και πλήρως συνειδητοποιημένης απόφασης, της ηγεσίας της πληττόμενης χώρας μας, του φρεναρίσματος της ραγδαίας διάδοσης -με ότι αυτό συνεπάγεται- του φονικού λοιμογόνου ιού!

Από σήμερα αρχίζει να υφαίνεται, το διάφανο αποτέλεσμα της καθοριστικής απόφασης, που συν Θεώ , θα καταφέρει το θανάσιμο πλήγμα, όχι στους λατρεμένους και αγαπημένους μας, μα στον ίδιο τον αλαζόνα ύπουλο εχθρό, τον ειδεχθή κορονοϊό.

Φίλες και φίλοι…, να είστε βέβαιοι πως λίγο ακόμα αν αργούσε, η ενδεδειγμένη από τους ‘’επαϊοντες’’, ορθότατη απόφαση, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα είμαστε, εμείς πια οι πρωταγωνιστές, στο τραγικότατο σκηνικό κατάστασης φρικώδους πολέμου, εκατοντάδων καθ’ ημέρα θυμάτων, αφού ανενόχλητος και ακάθεκτος θα προέλαυνε ο φονικός ιός, με την απερίσκεπτη ‘’δική μας’’ φυσικά συναίνεση, αυτή των –τύπου βόλτας ξεσκάσματος- άσκοπων μετακινήσεων.

Φίλες και φίλοι έχω την αίσθηση ότι εν καιρώ πολέμου (γιατί πόλεμο έχουμε), δεν βολτάρουμε. Προσευχόμαστε για τους άγρυπνους μαχόμενους της πρώτης γραμμής, όσοι μπορούν προσφέρουν εθελοντικά και οι υπόλοιποι καθόμαστε στην ‘’ασφάλεια’’ του σπιτιού μας και παρακαλούμε να περάσει το κακό.

Το πρόβλημα εν προκειμένω είναι, το ότι δεν έχει περάσει στη συνείδηση, ότι μαζί με μας, ‘’βολτάριζε’’, και ο άκρως μεταδοτικός ιός, αφού τα καθόλα άξια και ωραία χεράκια μας (και κυρίως τα γαντοφορεμένα) ήταν οι πανάκριβες ‘’πόρσε’’ για την καθ’ όλα άνετη μεταφορά του, και την εξ αυτού τρομακτικά γρήγορη εξάπλωσή του! Ο ιός εδώ που τα λέμε, στην κυριολεξία ως άλλος Χάρος έβγαινε ‘’παγανιά’, σύμφωνα με το χορευτικό μερακλίδικο άσμα!

Όμως η Χώρα δεν είναι χορευτική πίστα, εδώ κάθε λεπτό που περνά, διακυβεύεται η ανθρώπινη ζωή και οι αξίες της!

Όσοι γνωρίζουν, τα περί του ιού και τα συναφή της δράσης αυτού, έχουν χάσει πολλά μερόνυχτα τον ύπνο τους, ριπτόμενοι ακάθεκτοι στη πάλη ως άλλοι Ηρακλειείς…, ενάντια στην τύπου ‘’Λερναίας Ύδρας’’ πολλαπλασιαστικής εξάπλωσης, που δεν αναχαιτίζεται, αν δεν δεχθεί το καίριο θανάσιμο πλήγμα, του εν προκειμένω, ανασταλτικού φρένου, της φρενήρους ανεξέλεγκτης ταχύτητας μετάδοσής του!

Από σήμερα είμαστε αισιόδοξοι όχι μόνο λόγω χαρακτήρα, αλλά και λόγω εξαγγελθέντων καθοριστικών μέτρων προστασίας μας!

Η καίρια απόφαση έχει περάσει με φωτεινά γράμματα στη Ιστορία, όπως και το ότι η ‘’αναστημένη ελπίδα’’ θα αποτελέσει παράδειγμα ‘’προς εφαρμογή’’ στο μέλλον και επ’ ουδενί ως παράδειγμα ‘’προς απόφυγή’’ σαν αυτό της τραγικά δοκιμαζόμενης γειτονικής και φίλης χώρας Ιταλίας.

Η φρίκη ήταν δίπλα μας κι εμείς… ασυνειδητοποίητα ‘’βολτάραμε’’ φρικάροντας όλους τους μαχόμενους, της πρώτης πολεμικής γραμμής!

Δόξα σοι και πάλι δόξα σοι ο Θεός, που άμεσα καταξιωμένοι Επιστήμονες έκρουσαν τους κώδωνες των πολλαπλών κινδύνων, ισχυροποιώντας την ευλογημένη απόφαση της Ηγεσίας, ευτυχώς έγκαιρα, που έβαλε την αρχή του τέλους, στα σενάρια τρόμου για την πατρίδα μας, του μαύρου ληστή της ζωής μας!

Αγαπητοί μας αναγνώστες, μετά από αυτά τα ελάχιστα, μα πολύ σοβαρά περί του… θανατηφόρου κορονοϊού… θεωρούμε, πως όλοι μας, ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ύψιστο, για τους επιδέξιους χειρισμούς, των υπευθύνων, προς αποφυγή του αβάστακτου φορτίου του αναπόφευκτου… για να μην ζήσουμε καθεστώς απελπισίας!

Ανακουφισμένοι λοιπόν, ας νοιώσουμε τους τέσσερις τοίχους των δωματίων μας, όχι ως βαριές ταφόπλακες, αλλά ως ισχυρά και απόρθητα υψούμενα τείχη προστασίας, που θ’ αποτρέψουν το πλιάτσικο, στον άρπαγα μαύρο πειρατή ιό, που σαρκαστικά επιβουλεύεται ως λάφυρα, τις ζωές μας!

Φίλες και Φίλοι… τώρα ευγνωμονούμε και ευχαριστούμε….
Νοιώθοντας λοιπόν ασφαλείς και προστατευμένοι, στα φρούρια-σπίτια μας, ας ηρεμήσουμε και ας προσπαθήσουμε μαζί με τους οικείους μας και τους δικούς μας ανθρώπους, να οικοδομήσουμε πάνω σε νέες και ασφαλείς βάσεις σταθερών αξιών, ένα ξεκάθαρο αύριο. Είναι ιδανική ευκαιρία να το πράξουμε τώρα…, μιας και επ’ ευκαιρία διανύουμε την κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου.

Ας το πράξουμε τώρα…, για να επαναπροσδιορισθούν προς το καλύτερο οι σχέσεις μας. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα, για να ξεθάψουμε τις καταχωνιασμένες διαχρονικές αξίες, που προάγουν την αγάπη προς τον πλησίον και ο χρόνος να πάψει να είναι ‘’θεοποιημένο χρήμα’’ που με σοκαριστική ελαφρότητα ‘’σκοτώνει τ’ άλογα… όταν γεράσουν….’’.

Ας δώσουμε χώρο, χρόνο και αγάπη στους συνανθρώπους γύρω μας!
Στο χέρι μας είναι να απομυθοποιήσουμε τα κακώς κείμενα, και ο χρόνος από ‘’θεοποιημένο χρήμα’’, να μετουσιωθεί και να γίνει χρόνος συντροφικός, χρόνος πλατωνικά ερωτικός, χρόνος οικογενειακός, χρόνος μαθησιακός, έμπρακτος χρόνος ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας, χρόνος αυτογνωσίας, χρόνος αγάπης και συγχώρησης, ευλογημένος χρόνος προσέγγισης του θεόσταλτου Θείου μηνύματος: «Αγαπάτε αλλήλους».

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, όλα έχουν αρχή και τέλος. Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μετά τον Γολγοθά ακολουθεί και η λαμπροφόρος Ανάσταση!

Καρτερικά με πολλή υπομονή και την βοήθεια του Θεού θα την αναμένουμε!
Ταπεινά θεωρούμε, ότι φέτος θα γιορτάσουμε ‘’διπλή Ανάσταση’ ’καθ’ ότι από σήμερα άρχισε η αρχή του τέλους, της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας.
Σταδιακά σιγά-σιγά στα σίγουρα θα ‘ρθουν και οι καλύτερες μέρες!

Μέγιστη όμως σημασία αδέλφια θα έχει, να μας βρουν οι καλύτερες μέρες ενωμένους και δυνατούς, για να αντιμετωπίζουμε έγκαιρα τους κακόβουλους παντός είδους…. Επίβουλους κοροναϊούς!

Ο ψ ό μ ε θ α!!!

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.