ΓΔ: 906,57 0,50% EUR/USD: 1,1593

ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Μπιλικού

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας. Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο. Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα. Είναι ...περισσότερα

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας.

Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο.

Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα.

Είναι παραγωγός της παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής "Ένα τσουβάλι παραμυθένιες  Γνώσεις"  (Ράδιο Δείκτης- ΚΟΡΩΠΙ).

Υπήρξε διακεκριμένο μέλος του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδος και έχει διατελέσει Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Παιανίας.

Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών όπου και έχει διατελέσει, μέλος και Κοσμήτορας του Δ.Σ.

Είναι ανθολογημένη στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΚΔΟΣΗ « ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ» ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ.
 λιγότερα

Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον!

1 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, 13:46

Αδέλφια, συνάνθρωποι απανταχού της γης…’’ SOS!!! Φονικός ιός!’’

Ας Φυλαχθούμε όσο μπορούμε…! Ας σώσουμε με την υπεύθυνη στάση μας τους ευάλωτους αγαπημένους μας. Άμεσα μακριά του ας κρυφθούμε…!

Σαν άλλη θανατηφόρα πληγή του Φαραώ, καλπάζει η δόλια και φοβερή ιογενής λοίμωξη, κτυπώντας αλύπητα, με το τοξικό της δόρυ αλίμονο, ευαίσθητες και ευπαθείς –και όχι μόνο- πληθυσμιακές ομάδες, σ’ όλη την επικράτεια της γης.
Καλπάζει ανενόχλητος ο ‘’αόρατος’’ εχθρός, σκορπώντας όπου και όσο μπορεί τον θάνατο.

Ως αλαζόνας κατακτητής, περιδιαβαίνει στις οποιαδήποτε κλειστές ή ανοικτές συναθροίσεις, ψάχνοντας για υποψήφια θύματα.

Άγρια χαρά καταλαμβάνει τον εχθρό, όταν η απερίσκεπτη στάση μας, του εξασφαλίζει τρόπους εξάπλωσης, δυναμώνοντας την ποσοτική λοιμογόνο δράση του, με αποτέλεσμα, αριθμητικά πολλούς και τραγικούς-δυστυχώς- θανάτους.

Είναι μεν ‘’αόρατος’’ στα μάτια μας, ο δόλιος εχθρός, αλλά επ’ ουδενί ανίκητος, στα εργαστηριακά ερευνητικά και φαρμακευτικά πεδία των μαχών!

Γνωρίζει ο εχθρός τις αδυναμίες του και τρέμει μην τυχόν και αποκαλυφθούν!

Τρέμει ο λοιμογόνος ιός, ο κορονοϊός, τον ακατάπαυστο μόχθο των επιστημονικών κοινοτήτων, που άγρυπνες νυχθημερόν παλεύουν, για να καταστήσουν ακίνδυνο τον φονικό εχθρό.

Τρέμει τις Κυβερνητικές εντολές και ιατρικές συστάσεις, για απομόνωση από τον ιό, με το περιοριστικό μέτρο του εγκλεισμού στα σπίτια μας, γιατί έτσι αποδυναμώνεται η λοιμογόνος του εξάπλωση.

Τρέμει την σύνεση και την υπευθυνότητα, που θα δώσει περισσότερο χρόνο στην υπερπροσπάθεια, των εξιδικευμένων επιστημονικών ομάδων για την θεραπευτικά έγκαιρη αντιμετώπισή του.

Ύπουλα παραπλανά ως άλλος όφις με την ‘’αόρατη’’ μορφή του, τους ανθρώπους, καθώς δεν συνειδητοποιούν τον επικίνδυνα άμεσο τρόπο της μετάδοσής του.

Τρέμει… γιατί γνωρίζει ο κορονοϊός πως δεν αργεί η ημέρα της αναχαίτισής του.
Φοβάται πως θ’ αποδειχθεί η αδυναμία εξάπλωσής του, χωρίς την παρουσία συνωστιζόμενου κοινού.

Τρέμει… το ότι περίτρανα θ’ αποδειχθεί ότι όσες χώρες έλαβαν έγκαιρα άμεσα προληπτικά μέτρα, έβαλαν ένα τεράστιο ‘’STOP’’ στα καταχθόνια θανατερά σχέδιά του.

Παρότι ζούμε ζοφερές μέρες, θεωρούμε, πως όλοι οι Έλληνες νοιώθουμε υπερήφανοι, που ένας υπεράξιος Έλληνας, ένας σεμνός και υπεράριστος Ιατρός, είναι στο τιμόνι του πλοίου που μαστίζεται από την καταιγίδα, και μαζί με τους αντάξιους Επιστήμονες της ομάδας του, νυχθημερόν, ακατά-παυστα εργάζονται, να ισορροπήσουν την απεχθή κατάσταση της επέλασης του λοιμογόνου κορονοϊού στη χώρα μας.

Και είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως οι προσπάθειές τους, ελέω Θεού, μόνο χαμένες δεν θα πάνε. Τ’ αντίθετο μάλιστα, θα βρουν οι μαχητές την λύση του δυσεπίλυτου προβλήματος, προς ανάσα της ανθρωπότητας!

Είναι μαθηματικά βέβαιο πως η φράση: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» θα επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά, αφού όλες οι υπερπροσπάθειες των Ηρώων: Ερευνητών Ιατρών και Κλινικών, των Νοσηλευτών του Παραϊατρικού και των εξειδικευμένου προσωπικού καθαριότητας, θα ευοδωθούν πάντα ‘’ελέω Θεού’’ ώστε ο σημερινός μέγας Γολγοθάς να οδηγήσει περίτρανα στο ένδοξο και χαρμόσυνο μήνυμα της διπλής Ανάστασης!!!
Του Αναστάντος Κυρίου και της Ανάστασης των Ανθρώπων!

Φίλες και φίλοι αναγνώστες με ευγνωμοσύνη ας ακολουθούμε τις εντολές, για να περάσει όσο πιο ανώδυνα από πάνω μας η λαίλαπα!

Όσο κι αν έχει ύψος Γολιάθ, ο τρομακτικός ιός, ο σκεπτόμενος Δαυίδ της Επιστημονικής έρευνας, με την βοήθεια του Θεού, θα είναι ο τελικός Νικητής!

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Α.Κουταλίδης 23.03.20
OUTSTANDING , ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΛΙΚΟΥ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.