ΓΔ: 906,57 0,50% EUR/USD: 1,1605

ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Μπιλικού

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας. Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο. Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα. Είναι ...περισσότερα

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας.

Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο.

Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα.

Είναι παραγωγός της παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής "Ένα τσουβάλι παραμυθένιες  Γνώσεις"  (Ράδιο Δείκτης- ΚΟΡΩΠΙ).

Υπήρξε διακεκριμένο μέλος του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδος και έχει διατελέσει Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Παιανίας.

Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών όπου και έχει διατελέσει, μέλος και Κοσμήτορας του Δ.Σ.

Είναι ανθολογημένη στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΚΔΟΣΗ « ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ» ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ.
 λιγότερα

Όταν θα μιλήσει… η Κάλπη!

0 24 ΜΑΙΟΥ 2014, 20:29

Προδομένος, εξαθλιωμένος, οικτρά εξαπατημένος, αναίσχυντα δε εκβιαζόμενος και βαθιά προβληματισμένος, βαδίζει προς την κάλπη, ο παρίας ευρω-πολίτης, ο σημερινός σκυφτός –πάλαι ποτέ νοικοκύρης- άφραγκος Έλληνας!

…Κρυφό καμάρι το ‘χε η μεταπολεμική γενιά, που δεν γνώρισε μέχρι το τελεσίδικο της Κρίσης, το αποτρόπαιο πρόσωπο, του φανερού τουλάχιστον πολέμου. Γιατί ο κρυφός πόλεμος, δεν σταμάτησε, ούτε θα σταματήσει ποτέ, ν’ απεργάζεται το κακό και το ενάντιο στα ανθρώπινα δικαιώματα, που οικοδομούν δίκαιες και συγκροτημένες πολιτείες, που στόχο τους έχουν, την ευδαιμονία των πολιτών τους.

Και δούλεψε σκληρά τούτη η γενιά, γιατί ένοιωθε το χρέος της προς τις γενιές, που αδυσώπητα σφραγίστηκαν, από τα δεινά των πολέμων, που συνέθλιψαν ζωές και ψυχές!

Με όραμα το καλύτερο αύριο για τα παιδιά της, μετανάστευσε, δούλεψε και δημιούργησε, πολλές φορές, πάνω κι’ από τις δυνάμεις της. Και ένοιωθε περήφανη, πολύ περήφανη γι' αυτό!

Δημιούργησε, γιατί πίστεψε στ’ απατηλό, όπως περίτρανα καθημερινά αποδεικνύεται, όνειρο μιας Δίκαιης και Ισότιμα Ευημερούσης, Νομισματικά –και όχι μόνο- Ενωμένης Ευρώπης!

Πόσο στ’ αλήθεια πλανεύτηκε, πόσο προδόθηκε, πόσο σάστισε μπρος στο αδυσώπητο "δόγμα του ΣΟΚ", που σαν άλλος δυναμίτης, ισοπέδωσε , εν μια νυκτί, όλα, όσα με σκληρούς αγώνες στο βάθρο της Ελπίδας, είχε εδραιώσει…

Κι έγινε τ’ όνειρο, όλεθρος. Ένα καινούργιο αποτρόπαιο πρόσωπο πολέμου, αυτού, του οικονομικού, σαν άλλη μαύρη καταιγίδα, ανελέητα μαστιγώνει - Κύριος οίδε για πόσο ακόμα- οικονομικά εξαθλιωμένους, πετώντας τους, ως ανεπιθύμητους, από την υπερταχεία της ενωμένης; Ευρώπης, αγνοώντας επιδεικτικά το νόμο των πιθανοτήτων, περί σίγουρης εκτροχίασης του συρμού, λόγω του αφύσικου της κατάστασης, αφού το πολυδιαφημιζόμενο "εξπρές" αναπτύσσει επικίνδυνες ταχύτητες, σε σκουριασμένες... ράγες!

Και τότε, σαν ένας άλλος "Τιτανικός" τούτη τη φορά αύτανδρος θα καταποντιστεί, μαζί με την αφύσικη Κυριαρχική Αλαζονεία, αποτελώντας για τις επερχόμενες γενιές, ένα ακόμα παράδειγμα προς αποφυγήν.

Μια άλλη Ευρώπη, οραματίσθηκε η μεταπολεμική γενιά. Μια Ευρώπη Ενωμένων Αξιών, που προασπίζονται, το ιδεώδες της Ελευθερίας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!

Μια Ευρώπη, πραγματικής αλληλεγγύης των Λαών! Μια Ευρώπη, χωρίς έλλειμμα Ισοτιμίας και Δικαιοσύνης!

Μια Ευρώπη, που σέβεται αμή τι άλλο, τη γεννήτρα Χώρα της Ανδρείας, του Πολιτισμού και της Ελευθερίας, τη Χώρα όπου Άξιοι Ηγέτες και Ποιητές, κατά καιρούς, θεώρησαν Τιμή τους να Εξυμνήσουν!!! Μια Ευρώπη, που δεν θα καταδιώκει την Γλώσσα, την Ιστορία και την Ορθοδοξία!!!

Τιμή του και καμάρι του, ήταν το ‘’κεραμίδι΄’ για τον Έλληνα και τώρα του’ γινε βραχνάς.

Ασφάλειά του ήταν η εργασία του και η σύνταξή του και του ‘γινε προεκλογικό «Θα!!!».

Χαρά ανείπωτη τα παιδιά του, Χαρά που ΄γινε μαράζι αφού τα χαίρεται η ξενιτιά!

Δεν αντέχει άλλο, η περηφάνια του την κοροϊδία: «Πως θα πάει μπροστά η χώρα όταν το κόστος ζωής ανεβαίνει και το πενιχρό του βαλάντιο δεν μπορεί ν’ ανταπεξέλθει;» Σε αντίθεση πάντα με τη φράου Γερμανία, όπου και αξιοπρεπείς μισθούς έχουν και φθηνότερα τα αγαθά του Αβραάμ και του Ισαάκ αγοράζουν… (αυτό κι αν δεν είναι… γρίφος μα τι γρίφος….). Κι ύστερα ψαχνόμαστε που τα ‘’έρμα ψοφάνε’’… Βλέπεις οι Αντουανέτες δεν γνωρίζουν από ψωμί - ψωμάκι, παρά μόνο από παντεσπάνι και πάνω, άντε κι από κανένα μπισκοτάκι –γεμιστό "βεβαίως βεβαίως" - για τη λιγούρα.. που φέρνουν οι συνεδριάσεις.

Με τον προβληματισμό, του δυσεύρετου Ευρώ των κομμένων μισθών και συντάξεων, της χαμένης ευκαιρίας για Υγεία, του βρόγχου της Εφορίας και της καταλήστευσης του καταναλωτή της ΔΕΗ μέσω των "ρυθμιζόμενων Χρεώσεων" (τρέχα γύρευε δηλαδή, άμα βγάλει κανείς άκρη πως υπολογίζεται κάθε φορά, τούτο μόνιμο χαράτσι, ας το πει και σε μας, καθότι παρ’ όλες τις προσπάθειές μας ακόμα, δε έχουμε βγάλει άκρη... κι ούτε πιστεύουμε πως θα βγάλουμε ποτέ), ο κάθε Ψηφοφόρος πηγαίνει προς την Κάλπη και φυσικά δεν χρειάζεται να ‘ναι κανείς Προφήτης, για να μην εκπλαγεί από το "μίλημα" της Κάλπης… και που είναι βέβαιο, πως στους υπεύθυνους της κατάντιας του λαού, "θα σούρει τα εξ αμάξης"!

ΥΓ1: Τα περήφανα γηρατιά λόγω κόστους των ακουστικών, θα αρκεστούν μάλλον στο να  ‘ναι… περήφανα, μοναχά στ’ αυτιά!!! (λέτε να βάζω Ιδέες;).

ΥΓ2: Τις αβιταμινώσεις, κυρίως των παιδιών και των εφήβων, θα της πληρώσει πολύ ακριβά, το Σύστημα Υγείας, παρ’ εκτός με νομοσχέδια σκούπας - Καιάδα, θα ξαποστέλνει τους μελλοντικούς ενήλικες πάσχοντες, προς ανάπαυση, σε τόπους ευήλιους και χλοερούς...

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.