ΓΔ: 905,04 -0,05% EUR/USD: 1,1642

ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Μπιλικού

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας. Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο. Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα. Είναι ...περισσότερα

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας.

Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο.

Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα.

Είναι παραγωγός της παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής "Ένα τσουβάλι παραμυθένιες  Γνώσεις"  (Ράδιο Δείκτης- ΚΟΡΩΠΙ).

Υπήρξε διακεκριμένο μέλος του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδος και έχει διατελέσει Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Παιανίας.

Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών όπου και έχει διατελέσει, μέλος και Κοσμήτορας του Δ.Σ.

Είναι ανθολογημένη στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΚΔΟΣΗ « ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ» ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ.
 λιγότερα

Συμβαίνουν καθημερινά στη χώρα των... μνημονίων!

0 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, 23:24

- Τι ώρα είναι; Ρώτησε με μισανοιγμένα βλέφαρα κάνοντας αργές νωχελικές κινήσεις, η μόνη πολυτέλεια που της είχε απομείνει και που άρχισε να καταστρατηγείται κι αυτή, μέσα στο γενικό κλίμα της αβεβαιότητας, παρ’ όλες τις φιλότιμες άναρθρες κραυγές -των κυβερνώντων- περί ‘’πλεονάσματος…’’

- 9.30π.μ.

-Πάλι καλά... κοιμήθηκα 5ώρες. Τι ήταν κι αυτό απόψε, που να μου κολλήσει ο ύπνος… έκανε σαν να θέλει διαζύγιο εδώ και τώρα. Τρόμαξα να τον πείσω να γυρίσει πίσω. Δυόμισυ ώρες πάλευα με τα σεντόνια και το μαξιλάρι... μου φαίνονταν ξένα, άσε το στρώμα, λες και ξάπλωνα πάνω του για πρώτη φορά.

-Δεν φταίει το στρώμα καλή μου...

-Το ξέρω, το κορμί μου φταίει που αρχίζει και καμπουριάζει... και που λεφτά για τέτοια.

-Πάω κάτω να φτιάξω καφέ, εσύ χαλάρωσε λιγάκι. Έχω δουλειά, θα φτιάξω σήμερα φαϊ για τα σκυλιά.

-Πρόσεχε τη σκάλα! Θύμα κι αυτή της κρίσης, η εσωτερική σκάλα. Μετά από εικοσαπενταετή προσπάθεια, παρέμεινε σύξυλη στα μπετά κι από την χρήση στρογγύλεψαν σε μερικά σκαλοπάτια οι άκρες τους κι αν δεν προσέξει κανείς και γλυστρήσει, ούτε να το σκέφτεται δεν ήθελε...

΄Ονειρο άπιαστο η ξύλινη επένδυση, καθώς και η ολοκλήρωση των ντουλαπιών της κουζίνας και οι εντοιχισμένες βιβλιοθήκες στο γραφείο... Το χαράτσι όμως, δεν πτοείται από τέτοιες μικρολεπτομέρειες. Η αδηφαγοσύνη του, τα σαρώνει, σαν οδοστρωτήρας, όλα οριζόντια!

Με το αγχολυτικό που της έδωσε ο γιατρός, το κοντρολάρισε το πρόβλημα του ύπνου, αλλά αφού οι συνθήκες, του στραγγίσματος και αυτού ακόμη του λίπους των μυγών, από την πολιτεία, απαιτούν, για λόγους υπαρξιακούς πια, την αποκλειστική χρήση του νυκτερινού τιμολογίου του ρεύματος... τότε, τι να σου κάνει μισό χαπάκι αγχολυτικού, όταν καταλήγεις στο κρεβάτι σαν ζόμπι στις 2.30 τα ξημερώματα.

Αχ αυτές οι γυναίκες, μια ζωή αφανείς ηρωίδες. Και το πρωϊ να πρέπει να εμφανίζονται φρέσκιες - φρέσκιες σαν καλοψημένα κουλουράκια προς βρώσιν.

Σήμερα είπε να κάνει διακοπές, αφού δεν έκανε το καλοκαίρι. Έτσι αποφάσισε να μην ανοίξει τα ‘’παραθύρια’’ των άναρθρων κραυγών, των καλοπληρωμένων πλην κάκιστων ηθοποιών, της δημοσιογραφικής πλύσης των εγκεφάλων μας… Μα υπάρχει… απόμεινε μετά από τόσα ραπίσματα, φαιά ουσία, αναρωτήθηκε.

Με τόσο μασημένο χυλό που μας μπουκώνουν νύχτα μέρα, τι να σου κάνει κι αυτό το έρμο μυαλό πατέ έγινε, γκουρμέ στα δείπνα των γενοκτόνων, που μας σερβίρουν ως λύση σωτηρίας τις άδικες και απάνθρωπες αποφάσεις τους.

Άρχισε με στοχαστική διάθεση να μονολογεί:
Κατάντησαν τον λαό στοίβαγμα στη στάση λεωφορείου, ενώ με απύθμενο θράσος τον αποκαλούν όχλο σε συγκέντρωση στην Πανεπιστημίου και θεωρούν πολυτέλεια για τους φτωχοποιημένους, τα τριτοκοσμικά ράντζα , που καταλύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στους πολυσύχναστους διαδρόμους, των αφημένων στην αδυσώπητη φθορά του χρόνου ταλαίπωρων νοσοκομείων, αγνοώντας και αδιαφορώντας, που οι επιδημίες, δεν σταματούν πίσω από τις πόρτες των θαλάμων, μα εισβάλουν δριμύτερες αφού έχουν αυγατίσει μέσα από τις προσφερόμενες, κατάλληλες γιαυτές, συνωστισμού, συνθήκες…

Αχ Ελλάδα δεν σου ταιριάζει Εσένανε, στα βρώμικα μπεζεστένια τους, να σέρνεσαι σαν σκλάβα!

-«Έχουμε ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια μας, με το πλεόνασμα…»

Δεν μπόρεσε να κρατήσει την υπόσχεση στον εαυτό της, έστω και για μια ημέρα απεξάρτησης από τα μίντια. Δρώντας σαν τον πισωγυρισμένο δολοφόνο στον τόπο του εγκλήματος, έκανε ζάπινγκ στα κανάλια της ‘’ενημέρωσης’’ για να εισπράξει, για μια ακόμα φορά το παραπάνω ειπωμένο, που η μανιώδης επαναληψή του, τείνει να το καθιερώσει σ’ ένα τυποποιημένο σλόγκαν μαζικής κατανάλωσης!!!

-‘’Πρωτογενές πλεόνασμα’’, με τους καταληστευμένους κόπους μιας ζωής, σιγοψιθύρισε. Και αν είναι για το καλό της Ελλάδα χαλάλι… Είναι όμως; Αφού μαστίζει η φτώχεια, κουρελιάζονται αξιοπρέπειες, η ανεργία και δουλεία οργιάζουν, οι ανίσχυροι πεθαίνουν στην ψάθα, οι αυτόχειρες δυστυχώς μέρα με τη μέρα αυξάνονται και τείνει, το όποιο φως, οραματίζονται ή τέλος πάντων βλέπουν, κάποιοι ειδικοί τεχνοκράτορες, να γίνει σαν του πασίγνωστου ανεκδότου, πόλος προσέλκυσης του αναρωτώμενου, περί της ύπαρξης ή μη… του πολυπόθητου γρύλου, που φθάνοντας στο κατώφλι αφήνει εμβρόντητο τον καλοπροαίρετο ιδιοκτήτη, αφού τον στέλνει… στον αγύριστο, μαζί με τον γρύλο του!!!

«Πρωτογενές πλεόνασμα» με τόσες απώλειες δεν στέκει!.. συλλογίστηκε. Κύριο μέλημα ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο λαός! Πρώτα η ζωή και ασφάλεια του λαού και μετά, όσα πλεονάσματα θέλετε. Με ευχολόγια και Οράματα χορτάτων, δεν καταπολεμούνται, της λερναίας ύδρας τα σαρκοβόρα κεφάλια.

Εδώ που φτάσαμε, στο απροχώρητο ενός κακοδαιμονικού γόρδιου δεσμού, χρειάζεται άμεσα, εκείνη η ομόψηφη απόφαση, πέραν κομματικών συμφερόντων, που θα κόψει τον δεσμό για να οδηγηθεί η πολύπαθη χώρα στην Ελευθερία!!!

-Ρενέ είναι ώρα για το χάπι μας. Η ώρα της αλήθειας σκέφτηκε…

-Έρχομαι! Καλά που υπάρχει κι αυτό, το αναγκαίο χαπάκι και δεν μου πιάνει ταβάνι η πίεσή μου από την απελπισία, σαν βλέπω μες στο taxis τη σούμα του δεκαχίλιαρου φόρου – προϊόν ‘’τεκμηρίων’’ και χαρατσιών, που μας καλεί γεμάτη υποκριτική ευγένεια να καταβάλουμε, έστω και με δόσεις, του forotaxis, η Γενική Γραμματεία.

Για δε τα δάνεια και το αντίστοιχο με τις συντάξεις μας κουτσούρεμα τόκων, ούτε λόγος να γίνεται, χώρια που αθροίζονται στο ‘’ευφυές’’ φορολογικό ως τεκμήρια!

Δεν γίνεται λόγος, όπως στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για ‘’σχοινί’’!

Μεσημέριασε για τα καλά. Άρχισε να διαμαρτύρεται το στομάχι μας…

Ώρα για μακαρονάδα…

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.