ΓΔ: 905,04 -0,05% EUR/USD: 1,1645

ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Μπιλικού

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας. Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο. Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα. Είναι ...περισσότερα

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας.

Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο.

Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα.

Είναι παραγωγός της παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής "Ένα τσουβάλι παραμυθένιες  Γνώσεις"  (Ράδιο Δείκτης- ΚΟΡΩΠΙ).

Υπήρξε διακεκριμένο μέλος του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδος και έχει διατελέσει Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Παιανίας.

Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών όπου και έχει διατελέσει, μέλος και Κοσμήτορας του Δ.Σ.

Είναι ανθολογημένη στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΚΔΟΣΗ « ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ» ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ.
 λιγότερα

Ελάτε, όλοι μαζί... ν’ ανορθωθούμε!!!

0 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, 12:07

Όταν οι πολιτικές αποφάσεις, οδηγούν σ’ αδιέξοδο και πολύ περισσότερο στο στραγγαλισμό της πλειοψηφίας της Κοινωνίας, τότε οι καυχησιάρικες εξαγγελίες περί σωτηρίας της χώρας, μοιάζουν περισσότερο με φαντασμαγορική καρικατούρα, χαραγμένη στην άμμο, έρμαιο στο παραμικρό φύσημα του μπάτη.

Αχ Ελλάδα, αμέτρητες οι γαλαζοφόρες ομορφιές σου, που σήμερα έχουν γίνει απρόσιτες για τα παιδιά σου. Άλλο πράγμα όμως, το ανέμελο χτίσιμο κάστρων στην άμμο κι άλλο αυτό του θεαθήναι, οι πρόχειροι επικοινωνιακοί σχεδιασμοί στην άμμο, που μόνο γέλιο προσφέρουν όταν γίνονται λόγια του αέρος!

Όνειρο θερινής νυκτός αποδεικνύεται - δυστυχώς ολοένα και περισσότερο - το Όραμα Δικαίου, της Νομισματικά Ενωμένης Ευρώπης, αφού οι πολιτικές ελευθερίες των λαών, εκχωρήθηκαν, μέσω του Δούρειου Ίππου, του δελεαστικού δανεισμού, στο Παγκόσμιο Τραπεζικό Σύστημα, από τους δήθεν ισχυρούς ηγετίσκους, που εκμεταλλεύθηκαν την αδυναμία αντίστασης των καταχρεωμένων πολιτών!

Των προδομένων, φτωχοποιημένων ‘’πειραματόζωων’’ του Σύγχρονου Συστήματος, ‘’Φρανγκεσταϊνικού τύπου’’, όπου εμπαίζονται καθημερινά, σ’ ένα άνισο και ανίερο παιχνίδι θανατηφόρου κυνηγητού, σε μια αρένα χωρίς διεξόδους διαφυγής, με τον τρομαγμένο ποντικό μάταια, να προσπαθεί να ξεφύγει, από τ’ αρπακτικά νύχια της γάτας!!!

Έτσι συντελείται ένας καθημερινός, χωρίς προοπτική τέλους, μαρτυρικός Μαραθώνιος Επιβίωσης για τους πολίτες, με κύρια αποστολή των αρχόντων, την χρονομετρική καταγραφή της κόπωσης, μέχρι της τελικής πτώσης και του τελευταίου φτωχοποιημένου πολίτη, προς χάριν του Γενικού Συμπεράσματος του ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ’’!

Εν τω μεταξύ, μέσα στον κυκεώνα της Κρίσης, περνάει σχεδόν αθέατος… ο Διωγμός της Ελληνικής Γλώσσας, της Ορθοδοξίας καθώς και η αλλοίωση της Ιστορίας!

Με τον ανελέητο, νυχθημερόν, βομβαρδισμό των σφαιρών του φόβου, μέσα από τα κανάλια ενημέρωσης, αδιάντροπα τρομοκρατούν τους ανήμπορους πολίτες με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και σπιτιών, αφού πρώτα με νόμο η Πολιτεία κατέστησε, όλους τους πολίτες ‘’ανήμπορους’’ οφειλέτες του Κράτους, άσχετα με τις μαζικές απολύσεις, το κατακρεούργημα των αποδοχών, συντάξεων και ομολόγων και δεν γνωρίζουμε και τι άλλο.

Και άκουσον –άκουσον, φρενωδώς υποστηρίζουν οι ιθύνοντες, φιλοξενούμενοι στα «παράθυρα» των καναλιών, τους αβάστακτους φόρους των ακινήτων -αφού βεβαίως πάντα με νόμο, έχουν προασπίσει τα δικά τους μεγάλα συμφέροντα- παραλείποντας βεβαίως ν’ αναφερθούν στο 30-50% βίαιο Προκρούστειο τσεκούρωμα των συντάξεων και μισθών, αφήνοντας άφωνους, με το θράσος τους…, τους δύσμοιρους ιδιοκτήτες, που βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση, αφού θυσίασαν μια ζωή, για να τ’ αποκτήσουν!

Όσο για την αυξανόμενη – με γεωμετρική πρόοδο - ΑΝΕΡΓΙΑ, ειλικρινά θαυμάζουμε το θάρρος τους, που δεν φοβούνται, την επερχόμενη καταιγίδα που βρίσκεται προ των .

Ίσως να έχουν εκπαιδευτεί, για την υπόγεια έξοδο κινδύνου! Ίσως… πάντως τα ακραία φαινόμενα, δεν είναι ποτέ κεραυνός εν αιθρία, έχουν ρίζα και φουντώνουν μέσα από ακραίες πολιτικές.

Πολιτικές που έχουν χάσει προ πολλού την επαφή τους, με τα πραγματικά προβλήματα του λαού. Οι δε εκτελεστές τους, ασχολούμενοι με ενδοκομματικά συμφέροντα, σφυρίζουν κλέφτικα όταν ‘’επιμελημένα’’ στριμωχθούν σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ, θεωρώντας, την μέχρι τώρα κραυγάζουσα σιωπή των αμνών, ως αδυναμία αντίδρασης, λόγω του χορηγούμενου σε δόσεις κουτόχορτου, περί ανώδυνης εξόδου από την κρίση τη στιγμή που ο λαός, σε καθημερινή βάση, συνθλίβεται.

Και δικαίως αναρωτιέται κανείς. Έχει απομείνει τίποτε όρθιο; Έχουμε πόλεμο, οικονομικό πόλεμο, θα προτάξουν κάποιοι. Συμφωνούμε, μα όλα, όλα στην πλάτη του Λαού; Ούτε Υγεία; Ούτε Παιδεία; Ούτε Ψωμί για το Λαό; (σε καιρό πολέμου, κύριο μέλημα της Διοίκησης, είναι η καθολική οργάνωση συσσιτίων και δωρεάς παροχής φαρμάκων και Υγείας, πόσο μάλλον στους σημερινούς πληττόμενους, που καλούνται με κατακρεουργημένους μισθούς ν’ ανταποκριθούν στα δάνεια και στους παράλογα με τις σημερινές συνθήκες, παραφουσκωμένους τρέχοντες φορομπηχτικούς λογαριασμούς).

Μόνο για το λαό έχουμε πόλεμο;… Και πρέπει κύριοι Σωτήρες, για να σωθούμε να βγάλετε με τις πολιτικές σας, μόνο τα δικά μας σπίτια στο σφυρί; Τα δικά σας εδράζονται σε άλλη Ελλάδα; Ή μήπως έχουμε τώρα και δύο Ελλάδες διαφορετικών ταχυτήτων; Η Δική σας, που καλπάζει και η Δική μας, που ολισθαίνει…

Για να λέμε δηλαδή τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Οι νοικοκυραίοι και τώρα τελευταία, όλο και περισσότερες μάνες νοικοκυρές, δεν τρελάθηκαν ξαφνικά και κατεβαίνουν από το τραίνο της Ευρώπης, μέσω ‘’αγχόνης’’. Οι πολιτικές σας ευθύνονται. Αυτές οδηγούν τους απελπισμένους στο ΙΚΡΙΩΜΑ!!! ΜΑΥΡΗ θα είναι στην Ιστορία, η Σελίδα των Αυτοχείρων που δεν άντεξαν τον στραγγαλισμό της Αξιοπρέπειάς τους! Κι εδώ Κύριοι δεν σηκώνει ‘’στρογγυλοποιήσεις’’ το όλον Θέμα, γιατί πίσω από κάθε αυτοχειρία βρίσκονται τα παιδιά τους, που βιώνουν την τραγωδία. Και μια μέρα, θα τα βρείτε μπροστά σας, γιατί αυτά, ΠΟΤΕ , όπως είναι φυσικό, δεν θα ΞΕΧΑΣΟΥΝ!

Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, είναι ταμπού για τους Έλληνες. Την φτώχεια και τις αντιξοότητες ξέρουν να τις κουμαντάρουν με το χαμόγελο στα χείλη, δεν ανέχονται όμως επ’ ουδενί, την τσαλαπάτιση της Αξιοπρέπειάς τους και μάλιστα της Εθνικής! Γι αυτό απαιτούν από τους Κυβερνώντες, να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων! Τους Ηγέτες που ορθώνουν Ανάστημα, έναντι παράλογων απαιτήσεων, Ξένων και ‘’Κηδεμονευόντων’’, τους ηρωποϊούν και τους ακολουθούν ενωμένοι, μιας και ο τράχηλος του Έλληνα -σύμφωνα με το λαϊκό άσμα- ζυγό δεν τον σηκώνει.

Μην κάνετε το ολέθριο λάθος Κύριοι, βαυκαλιζόμενοι, να ποντάρετε στην κούραση των ‘’Φίλων’’ Δανειστών, από το ανελέητο ράβδισμα στις αιμορραγούσες πληγές των Ελλήνων.

Η εν λόγω κόπωση, δεν θα είναι Τροπαιοφόρα ‘’ΝΙΚΗ’’ σας, αλλά ανίερη καπήλευση των αναίσθητων μισοπεθαμένων Ελλήνων, που θα έχουν σωθεί από το μοιραίο θανατηφόρο κτύπημα, την τελευταία μόλις στιγμή, ΌΧΙ φυσικά από την δική σας ‘’Σωτήρια Ασπίδα’’, αλλά από την τυχαία ‘’Θεόσταλτη’’ κράμπα… της χείρας, του Εξολοθρευτή!

Αν Κύριοι…, δεν διαθέτετε στη φαρέτρα σας, τα ‘’όπλα’’ του μικρόσωμου ‘’Δαυϊδ’’ για ν’ αντικρούσετε τ’ αδιέξοδο τείχος του παραλόγου, τότε αφήστε να το κάνουν όσοι μπορούν, για ν’ ορθωθεί ξανά, επιτέλους ν’ Ανασάνει και να σταθεί Αγέρωχα στα πόδια της, η πεσμένη Ελλάδα… ‘’για ν’ ανθίσουν…’’ –σύμφωνα με την ποιητική έμπνευση- ‘’με τα ωραιότερά τους άνθια,/τα νιόκλαρα της Άνοιξης/της Νέας Εποχής!!!’’.

ΥΓ1: Ανέκαθεν το Υπουργείο Υγείας στηριζόταν στο Αμείωτο Φιλότιμο όλων των Εργαζομένων. Με την Κρίση τους εξαντλήσατε!!! Μην Καταστρέφετε την Χώρα, διώχνοντας τα καλύτερα ‘’μυαλά και νυστέρια’’ στο Εξωτερικό!!!

ΥΓ2 Μην ‘’γκρεμίζετε’’, μα φτιάξτε όσα περισσότερα Νοσοκομεία, Σχολεία και Πανεπιστήμια μπορείτε. Μπορεί και Επιβάλλεται…, να γίνει η Ελλάδα, το σύγχρονο Λίκνο Μάθησης!!!

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.