ΓΔ: 906,57 0,50% EUR/USD: 1,1593

ΑΡΘΡΑ

Ειρήνη Μπιλικού

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας. Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο. Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα. Είναι ...περισσότερα

Ειρήνη  Μπιλικού - Κοντομάρη, ποιήτρια – λογοτέχνης, συντ/χος του Υπουργείου  Υγείας και Πρόνοιας.

Εκτός από τα δημοσιευθέντα κατά καιρούς ποιήματά της, έχει πλούσιο ανέκδοτο έργο.

Είναι μόνιμη συνεργάτιδα της εφημερίδας «Βήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπου δημοσιεύει, άρθρα, χρονογραφήματα και σατυρικά κείμενα.

Είναι παραγωγός της παιδικής ραδιοφωνικής εκπομπής "Ένα τσουβάλι παραμυθένιες  Γνώσεις"  (Ράδιο Δείκτης- ΚΟΡΩΠΙ).

Υπήρξε διακεκριμένο μέλος του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδος και έχει διατελέσει Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Παιανίας.

Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών όπου και έχει διατελέσει, μέλος και Κοσμήτορας του Δ.Σ.

Είναι ανθολογημένη στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΚΔΟΣΗ « ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ» ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ.
 λιγότερα

Ζητείται… «ΗΓΕΤΗΣ»

1 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, 13:09

‘’Οι Νόμοι πυρσοί,
στα χέρια Σοφών,
τις σκιές απαστράπτουν!
Αλίμονο, αν ποτέ
σε λάθος χέρια δοθούν,
πυρκαγιά στα θεμέλια
του Κόσμου… θα βάλουν!!!’’
(της Ειρήνης Μπιλικού)

ΗΓΕΤΗΣ σημαίνει, Ένας, αυτός ο Ένας, που αγωνίζεται αμερόληπτα για όλους, δίνοντας ισότιμες ευκαιρίες – μ’ αυτές των δυνατών- και στους αδυνάτους, με σκοπό την ανόρθωσή τους και κατ’ επέκταση, την ανύψωση της Χώρας, σε τέτοιο επίπεδο, που δεν χωρά καμμιά αμφισβήτηση!.. είτε από τους εντός και πολύ δε περισσότερο, από τους εκτός!

Το βαρύ Πολιτισμικο-ιστορικό παρελθόν μιας χώρας, δεν είναι βρόγχος για τον Ηγέτη, τ’ αντίθετο μάλιστα. Πατώντας γερά στα θεμέλια του Πολιτισμού και της Ιστορίας της, χτίζει έργο αντάξιο, που καθηλώνει τους Εχθρούς, εμπνέει τους Ποιητές της, ανορθώνει το ηθικό του Λαού και διδάσκει -όχι δια του ξύλινου λόγου- μα μέσα από τον διαρκή έμπρακτο αγώνα, τους Νέους, τους νέους που είναι το μέλλον του κάθε τόπου.

Τόπος, που δεν προσφέρει Όραμα και το ιερό δικαίωμα της Εργασίας στους νέους του, είναι καταραμένος, έρμαιο «προστατών» και δυστυχώς, αντί πινακίου φακής ξεπουλημένος!

ΗΓΕΤΗΣ… σημαίνει, Αυτός, που άρει τον Σταυρό των πολλαπλών προβλημάτων της Χώρας κι αγόγγυστος τραβά τον ανηφορικό και μοναχικό δρόμο της Αρετής του Ήθους, που θα του επιτρέψει, μέσα από κρυστάλλινα καθάριες διαδικασίες Δικαίου, να εφαρμόσει ΄΄Πολιτικές΄΄ με γνώμονα πάντοτε, το «Υπέρ Αδυνάτου Δίκαιο».

ΗΓΕΤΗΣ σημαίνει… να δύναται, να ευαισθητοποιήσει τους πλούσιους, ώστε συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης του ‘’ισχυρού’’ να θεωρούν ιερή υποχρέωσή τους, τη μέγιστη συμβολή τους στην Παιδεία και την εν γένει Καλλιέργεια των αδυνάτων, (βλέπε Εθνικοί Ευεργέτες), με απώτερο σκοπό την συνειδητοποίηση όλων και μηδενός εξαιρουμένου, στην ιερότατη υποχρέωση της αποδοχής, της βαριάς Εθνικής Κληρονομιάς!.. που δεν επιδέχεται τερτίπια ‘’στρογγυλοποίησης!!!

Τον Πολιτισμό και την Ιστορία, δεν την ‘’στρογγυλεύουν’’ βέβαια οι πολλοί και άξιοι ΄΄οικογενειάρχες’’ κληρονόμοι, μα οι λίγοι ανάξιοι και επιτήδειοι, αυτοί οι εσωτερικοί ΄΄Βάρβαροι΄΄ που χάριν της Παγκοσμιοποίησης, προφασιζόμενοι ακόμα και την ιδιότητα της επιστημοσύνης τους, λυσσαλέα προσπαθούν, για την ισοπέδωση τους… καταφέρνοντας- ως είναι φυσικό- να περάσουν στη συνείδηση του λαού, το λιγότερο ως γραφικοί!!!

Τιμή λοιπόν στη Χώρα, την Χώρα μας, που δίδαξε και Πολιτισμό και Ιστορία… Πάμπολες οι λίστες των Σοφών και των Ηρώων, που κοσμούν τις σελίδες της Ιστορίας της ΕΛΛΑΔΑΣ! Σελίδες που ενοχλούν, αφού άμεσα παραπέμπουν στην αυταπόδεικτη αλήθεια, βάζοντας στο περιθώριο τελικά, όσους επιτήδειους ‘’Εφιάλτες’’, μέσα από συγχυτικές καταστάσεις, ύπουλα προσπαθούν να ‘’περάσουν ‘’ την «στρογγυλοποίησή» τους.

ΗΓΕΤΗΣ… σημαίνει… Οραματιστής!!! Ένας επίπονος, ακούραστος Αγωνιστής, που πάει την σκυτάλη του Πολιτισμού παραπέρα , διεκδικώντας τον Επαναπατρισμό, των όσων ‘’σκορπισμένων’’ –σε ξένες προθήκες μουσείων-ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Ιστορικών Πολιτισμικών Μνημείων (βλέπε ‘’Ελγίνεια Μάρμαρα’’ και όχι μόνο-). Έτσι η μικρή σε έδαφος ΕΛΛΑΣ, θα καταγράφεται στο DNA και του σύγχρονου κόσμου, ως το απόλυτα επιβεβαιωμένο Λίκνο, του Παγκόσμιου Πολιτισμού!!!

Δεν κάνει κακό, Κύριοι Τεχνοκράτες, να παινεύουμε -όταν οι καταστάσεις το επιτάσσουν- το Σπίτι μας, Αυτό το ‘’ΣΠΙΤΙ’’ που όλοι το λιμπίζονται, την Βαριά Κληρονομιά μας, που - είτε αρέσει είτε δεν αρέσει- μας ψηλώνει στα μάτια των ΆΛΛΩΝ… Φίλων και υποχθόνιων Εχθρών! Κι αν Εσάς δεν σας ‘’βγαίνει’’… αφήστε αλοιδόρητους τουλάχιστον και τους σύγχρονους Ποιητές να το κάνουν. Χρέος τους είναι ιερό, να Υμνούν την ΕΛΛΑΔΑ!!! Την ΕΛΛΑΔΑ-Γεννήτρα του Πολιτισμού!!!

Αν δεν είχαμε ΄΄Πολιτισμικό έλλειμμα΄΄ δεν θα είχαμε το ΄΄ειδεχθές φαινόμενο του ‘’Μαυραγοριτισμού’’, στην εποχή των συσσιτίων!!! Οι οικονομικά επαρκείς δεν θα φοροδιέφευγαν και δεν θα στραγγαλίζονταν συντάξεις, ακόμα και με 44ετή ασφαλιστική εισφορά!... απαξιώνοντας επί της ουσίας, στα μάτια των νέων την Εργασία!!!

Αν δεν είχαμε μεγάλο Πολιτισμικό έλειμμα, ο λόγος –σοφίας- των γερόντων, θα εισακούγονταν και θα έχαιραν εκτίμησης –όπως τους αρμόζει άλλωστε- από την Πολιτεία και δεν θα οδηγούντο πλήρως απαξιωμένοι, με συνοπτικές διαδικασίες στον Καιάδα! Και οι νέοι θα τους είχαν πρότυπο, για να γεράσουν κι αυτοί Τιμημένοι…

Αν δεν είχαμε ΄΄Πολιτισμικό έλλειμμα΄΄, η Πολιτεία δεν θα στρουθοκαμήλιζε στο τραγικό γεγονός, των αυξανόμενων αυτοκτονιών και των ολέθριων συνεπειών τους. (Αλήθεια, νοιάστηκε η Πολιτεία για το τραγικό δράμα των τεσσάρων; χιλιάδων οικογενειών, ή απλά καταγράφει το γεγονός, ως παράπλευρη… απώλεια… ενός άνισου όμως πολέμου, που αφήνει ανέγγιχτους τους ισχυρούς;)

Αλίμονο, όταν ο λαός μιας χώρας μεθοδευμένα, σκλάβος γίνει του Χρήματος… και δη του δανεικού… τότε είναι πάρα πολύ εύκολο να χάσει την Ελευθερία του και δούλος να γενεί των Δανειστών… παρ’ εκτός και με Γιγάντια Συλλογική Προσπάθεια, αποτινάξει από τον σβέρκο του, σαν άλλος Χειροδύναμος ημίθεος Ηρακλής, τον αφόρητο ζυγό!!!

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ… Ηγέτης με Ψυχή, για να συσταυρωθεί με τον ήδη σταυρωμένο λαό, για να αναπτερωθεί η βαριά τραυματισμένη ελπίδα, πως μετά τον Γολγοθά, ακολουθεί ένδοξος και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

ΥΓ: Προς κάθε ενδιαφερόμενο: Το λίπος του Λαού ΣΤΕΓΝΩΣΕ!!! Αν Οπωσδήποτε η σαπωνοποιϊα σας, απαιτεί περισσότερο λίπος… τότε συγνώμη, αλλά δώστε… το Δικό σας!!!
 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ευανθία 04.07.13
καταπληκτικός τίτλος ! καταπληκτική εισαγωγή! και το σημαντικότερο .... πάντα επίκαιρη.!θα ήθελα, οι σημερινοί "ηγέτες" του τόπου μας να διάβαζαν το άρθρο σας .... και να έδινε ο καλός ΘΕΟΣ να "ξυπνούσε" μέσα τους το μέτρο σύγκρισης.!ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣΑΣ.ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΚΑΛΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ.....
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.