ΓΔ: 655,79 -0,42% EUR/USD: 1,1315

ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Καραμαγκάλης

Ο Γιαννης Καραμαγκάλης γεννήθηκε στην Αθηνα το 1991. Σπουδάζει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ,στον τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Κοινωνική Πολιτική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Έχει εκπονήσει εργασίες με θέμα την Ποιότητα ζωής στης Ευρώπη, τις ...περισσότερα

Ο Γιαννης Καραμαγκάλης γεννήθηκε στην Αθηνα το 1991. Σπουδάζει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ,στον τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Κοινωνική Πολιτική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Έχει εκπονήσει εργασίες με θέμα την Ποιότητα ζωής στης Ευρώπη, τις Οικονομικές διαστάσεις της κρίσης στην Κοινωνική Ευρώπη και έχει συμμετασχει σε έρευνες που σχετίζονται με τον Κοινωνικό Αποκλεισμό.

Είναι τακτικό μέλος της επιστημονικής επιτροπής Μελέτης και Έρευνας των Πολιτικων της Ε.Ε στον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων.

Στον ελευθερο χρόνο του ασχολείται με την αρθρογραφία και την ιστορία, που ειναι και η μεγάλη του αγάπη.λιγότερα

Μεγάλη νίκη ενάντια στους διεκδικητές της Δημόσιας περιουσίας.

5 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, 09:57

Προχθές  βράδυ (10/7) αποδείχθηκε πως η εγγενής και καταστρεπτική για όλα τα επίπεδα πολιτικής φαυλοκρατία, αρχίζει σταδιακά και υποχωρεί. Ο κύκλος των συμφερόντων, και του βρώμικου παιχνιδιού απέναντι όχι μονο στην Δημοτική αρχή αλλά και στους δημότες της Ηλιούπολης ήρθε εχθές αντιμέτωπος με την αρχή του τέλους του.

Η χθεσινή σύλληψη του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου, αφήνει πολλά διδάγματα.

Το πρώτο είναι πως οι διεκδικητές της δημόσιας περιουσίας βρήκαν στο πρόσωπό του έναν ισχυρό αντίπαλο που δεν θα τους αφήσει να αλωνίζουν και να σφετερίζονται με ασυδοσία την περιουσία του Ηλιουπολίτη και που έχει ως όπλο την στήριξη όλων των Ηλιουπολιτών.

Το δεύτερο – και λυπηρό- είναι η κατάφορη αστυνομική βία που δέχθηκε ο Δήμαρχος μέσω προπηλακισμού από αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και που εσφαλμένα στιγμάτισε όλο το σώμα στα μάτια των πολιτών.
Η ανάρμοστη και απρεπής συμπεριφορά ενός αστυνομικού που κυριεύθηκε από το στρεβλωμένο αίσθημα υπερεξουσίας , και που δεν σεβάσθηκε όχι τον Βαλασόπουλο-Θεσμό αλλά τον Βαλασόπουλο- Πολίτη, πρέπει μεν να αποτελεί μάθημα για τις αρχές αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει την αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Αστυνομίας σε περιόδους καινοφανούς έξαρσης της εγκληματικότητας.

Το τρίτο και σημαντικότερο δίδαγμα, είναι εντελώς απογοητευτικό και ντροπιαστικό για τις αρχές. Είναι αδιανόητο, τα όργανα της τάξης, οι θιασώτες του κράτους Δικαίου να χρειάζονται 12 ολόκληρες ώρες για να κατανοήσουν πως το νέο νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση, απαγορεύει ,σύμφωνα με την παράγραφο 235 παρ.2 του «Καλλικράτη» , την προσαγωγή με αυτόφωρη διαδικασία Δημάρχου ή Περιφερειάρχη που έχει διαπράξει πλημμέλημα κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Η παράνομη κράτηση του Δημάρχου στο αστυνομικό φανερώνει τις εγγενείς ελλείψεις και προβλήματα των αστυνομικών αρχών κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει το Αστυνομικό σώμα σε κάθετη φορά, τόσο δηλαδή σε τοπικό επίπεδο ,όσο και σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας.

Από την προχθεσινή  περιπέτεια όμως, υπήρξαν και πολλά θετικά, τα οποία με χαροποίησαν όχι μονο ως πολίτη αλλά και ως σπουδαστή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται αρχικά για την απερίγραπτη και εξαιρετικά αισιόδοξη σύμπνοια που έδειξαν όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι, που στήριξαν εμπράκτως την προσπάθεια του Δημάρχου από την πρώτη στιγμή και που βρίσκονταν έξω από το τμήμα επί σειρά ωρών παρά τις υψηλές θερμοκρασίες. Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται και η παρουσία θεσμικών αρχόντων ολων των όμορων Δήμων, αλλά και του «μικρού πρωθυπουργού» , του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, που στάθηκαν αρωγοί στην μάχη του Δημάρχου για την προάσπιση του συμφέροντος της πόλης του.

Όλο το παραπάνω σκηνικό το οποίο είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά αυτοδιοικητικά δεδομένα δίνει μήνυμα ενότητας ,συμπόρευση και συνστράτευσης της τοπικής αυτοδιοίκησης στην μάχη απέναντι στην διαφθορά αλλά και στον αγώνα για την ανόρθωση του κράτους. Η τοπική αυτοδιοίκηση, ως το πιο μοντέρνο διοικητικό μόρφωμα άσκησης εξουσιών έδειξε εχθές την δυναμική και την ικανότητα που έχει να συμπράξει με τον τρόπο της στην συνολική προσπάθεια αλλαγής της χώρας μας.

Ελπίζω και εύχομαι το θετικό αυτό κλίμα που αντίκρισα εχθές μεταξύ ολων των αιρετών, να συνεχισθεί, και να αποδώσει τα μέγιστα δυνατά για τον τόπο.

Όσο για τους διεκδικητές της Δημόσιας Περιουσίας, καλό θα ήταν να περιορίσουν τις ορέξεις τους. Απέναντί τους, δεν έχουν μονο τον Δήμαρχο. Απέναντί τους έχουν όλους τους Ηλιουπολίτες, που επί χρόνια μοχθούν για το καλό της πόλης τους και δεν θα αφήσουν κανέναν τυχοδιώκτη να αποσπάσει τμήμα της γης που τους ανήκει. Να ξέρουν πως ακόμα και αν καταφέρουν να νικήσουν τον «Ηλιουπολίτη», θα έχουν μετά να αντιμετωπίσουν τον «Αργυρουπολίτη» και τον «Γλυφαδιώτη». Κανένα χρυσόβουλο του 1830, δεν θα τους επιτρέψει να καταχραστούν τις πόλεις μας και το μέλλον τους.

 

Σχόλια Αναγνωστών

5 Προσθήκη σχολίου
GIORGOS 20.08.12
Κύριε Καραμαγκάλη, απ' οτι αντιλαμβάνομαι ήδη έχετε μπεί στη λίστα των προσλήψεων στηο Δήμο Ηλιούπολης. Κατ΄αρχήν το οικόπεδο δεν είναι σε καμία λίστα της ΚΕΔ καταγεγραμμένο.Δεύτερον απ'ο τη στιγμή που η υπόθεση είναι στα δικαστήρια δεν έχει δικαίωμα κανένας δήμαρχος να ΑΥΤΟΔΙΚΕΙ. Διότι αυτοδικία είναι αυτό που έκανε. Ήταν μια θεατρινίστικη κίνηση εντυπωσιασμού για τους ΥΠΗΚΟΟΥΣ της Ηλιούπολης σαν κάποιο άλλο σχολιαστή.Τώρα για τους άλλους αυτοδιοικητικούς που μαζεύτηκαν τι να πώ. Κυνηγάνε όλοι τη βουλευτική ασυλία, γιαυτό πήγαν. Τελικά παρανόμησε ή οχι δεν απαντάτε. Και αν παρανόμησε γιατί να αφεθεί ελεύθερος; Δεν ισχύει ο νόμος; Πολλά είπα, Απλά σας θυμίζαω τι έπαθε ο Μιχας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που πήγε να το παίξει Νομάρχης Πειραιά
Απάντηση
Βρανάς Γιάννης 14.07.12
Δεν θα προσέδιδα τους χαρακτηρισμούς αυτούς στο λόγο σας κ. Καραμαγκάλη μου για τους οποίους διαμαρτύρεστε εάν δεν ήταν εξ ίσου δηκτικός -και περισσότερο θα έλεγα- με χαρακτηρισμούς όπως "φαυλοκρατία". Ευτυχώς που την αποδίδετε σε όλα τα "επίπεδα της πολιτικής" άρα και στην πολιτική των αυτοδιοικητικών. >>> Ο κάθε Δήμαρχος έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και είναι σωστό αυτό που λέτε ότι υποχρεούται να περιφρουρεί τα συμφέροντα των δημοτών. Δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να υποκαθιστά άλλες εξουσίες. Αλλοιώς, ας τον κάνουμε συνταγματάρχη. Δυστυχώς ο Δήμαρχος που στηρίζετε υπερέβη τα εσκαμένα. Και φύλακας του νόμου -αν δεχτούμε ότι είναι με την έννοια που το λέτε- τότε άλλο τόσο είναι και ο αστυνόμος που τον συνέλλαβε, κι αν εξ ίσου φύλακας είναι και η αφεντιά μου -ήμαρτον Κύριε- τότε κακώς τον απελευθέρωσε. >>>Μετά τιμής.
Απάντηση
Γιάννης Καραμαγκάλης 14.07.12
Ο νόμος ειναι νόμος κύριε βρανά.Μπορείτε να βρείτε πολλά ψεγάδια στον γραπτό μου λόγο- ο οποίος ειναι σε σταδιο αναπτυξης, αλλά οχι να του προσδώσετε τον χαρακτηρισμό του λαϊκισμού και της Προπαγανδας. Δεν μπορει ο καθένας να αμφισβητει εναν νομο. Επίσης οπως αναφέρει ο όρκος των αιρετών, οφειλουν να φυλλατουν πιστη στο Συνταγμα και να υπερασπιζονται το συμφερον του τοπου. Η ενεργεια Βαλασοπουλου προασπιζει την δημοσια περιουσια, αφου το συγκεκριμενο οικοπεδο ειναι καταγεγραμμενο ως δημοσιο στην Κτηματικη εταιρεια του Δημοσίου. Επιτρεψτε μου με την σειρά μου να χαρακτηρισω το σχολιο σας ως ανερματιστο και με μικροπολιτικές σκοπιμοτητες. Η πενα μου δεν μεροληπτει υπέρ κανενος, παρα μονο υπερ του απλου Ηλιουπολιτη.
Απάντηση
Βρανάς Γιάννης 13.07.12
Βρωμάει αισχρή προπαγάνδα και άκρατο λαϊκισμό το κείμενο. Ενα παράδειγμα: Λέει: [απαγορεύει ,σύμφωνα με την παράγραφο 235 παρ.2 του «Καλλικράτη» , την προσαγωγή με αυτόφωρη διαδικασία Δημάρχου ή Περιφερειάρχη που έχει διαπράξει πλημμέλημα κατά την άσκηση των καθηκόντων του.]. Μπορεί να μας πει ο Γιάννης από πού κι ως που θεωρείται "άσκηση καθηκόντων" αυτό που επεχείρησε να κάνει ο Δήμαρχος; >>>> Κι ένα ακόμα: Να μας πει ο Γιάννης πότε θα δώσει συγχαρητήρια στα όργανα της τάξης, που δεν θα κολώσουν "μπροστά στον εκάστοτε ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ" και θ' αρχίσουν να εκτελούν τις διαταγές που έλαβαν αμελλητί? >>>> Και τρίτον: Η παρουσία τόσο του Δήμαρχου εκεί που οι εργάτες έβαζαν περίφραξη όσο και η παρουσία των άλλων δημάρχων και του κ. Ζγουρού στο αστυνομικό τμήμα τί νόημα είχε; Ποιός δικάζει και ποιός καταδικάζει στην Ελλάδα; Ο δήμαρχος , ο περιφερειάρχης; ποιός
Απάντηση
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ 12.07.12
Πλήρες και καλογραμμένο κείμενο που χωρίς φανατισμό περιέγραψε τα γεγονότα και έδωσε τη σωστή διάσταση σε όλες τις πτυχές του συμβάντος, των ενεργειών και των παρενεργειώνΜπράβο Γιάννη.Είναι το πρώτο ΜΕΓΑΛΟ συμβάν που καταξιώνει τον Δήμαρχο Βαλασόπουλο, όλη τη Δημοτική αρχή και τους προστρέξαντες Περιφερειάρχη και Δημάρχους όμορων Δήμων.Με τέτοιους ηγέτες οι πολίτες αισθάνονται δυνατοί στον αγώνα που θα συνεχιστεί ενάντια στα όποια συμφέροντα.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.