ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1341

ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Καραμαγκάλης

Ο Γιαννης Καραμαγκάλης γεννήθηκε στην Αθηνα το 1991. Σπουδάζει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ,στον τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Κοινωνική Πολιτική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Έχει εκπονήσει εργασίες με θέμα την Ποιότητα ζωής στης Ευρώπη, τις ...περισσότερα

Ο Γιαννης Καραμαγκάλης γεννήθηκε στην Αθηνα το 1991. Σπουδάζει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ,στον τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Κοινωνική Πολιτική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Έχει εκπονήσει εργασίες με θέμα την Ποιότητα ζωής στης Ευρώπη, τις Οικονομικές διαστάσεις της κρίσης στην Κοινωνική Ευρώπη και έχει συμμετασχει σε έρευνες που σχετίζονται με τον Κοινωνικό Αποκλεισμό.

Είναι τακτικό μέλος της επιστημονικής επιτροπής Μελέτης και Έρευνας των Πολιτικων της Ε.Ε στον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων.

Στον ελευθερο χρόνο του ασχολείται με την αρθρογραφία και την ιστορία, που ειναι και η μεγάλη του αγάπη.λιγότερα

Στην ΚατάPSIξη…

0 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, 10:54

Από ότι φαίνεται η μεγάλη φουρτούνα της διαπραγμάτευσης για το psi και της ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων έχει επέλθει νέα δανειακή σύμβαση ,που είναι πλέον προ των πυλών, φέρνει όχι μονό ανακατατάξεις στην οικονομία αλλά και στο πολίτικο σκηνικό.

Οι ανακατατάξεις αυτές μπορεί να ήταν μη αναμενόμενες ως προς την έκταση, με τους διαγραφέντες να είναι περισσότεροι του 1/5 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ωστόσο δεν παρουσίασαν την δυναμική που θα όφειλαν διαγραφή κορυφαίων στελεχών των δύο κομμάτων εξουσίας ,αποτέλεσαν όχι μια μαγιά για νέα πολιτικά μορφώματα και άρα για νέες προοπτικές στην ελληνική πολιτική σκηνή αλλά αντιθέτως, παρήγαγαν τριβές, προσωπικές αντιπαραθέσεις και αποπροσανατόλισαν τα πολιτικά πρόσωπα-από τους βασικούς στόχους.

Στο προηγούμενο σημείο περί προοπτικής νέων πολιτικών φορέων, υπάρχει και η αντίθετη άποψη όπου θέλει τους νέους φορείς αυτούς να είναι εκ γεννήσεως μη βιώσιμοι, να εκφράζουν ήδη αποτυχημένες πολιτικές και να αποτελούν σύγχρονες κολυμβήθρες του Σιλωάμ για τους παραβαίνοντες την κομματική πειθαρχεία σε ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ.

Ωστόσο, ως ένας αντίλογος στον αντίλογο, υπάρχει και η άποψη-την οποία προσωπικά στηρίζω-πως παρά την ύπαρξη ήδη κορεσμένων πολιτικά προσώπων στους φορείς αυτούς, οπωσδήποτε θα υπάρξουν και νέα που θα φέρουν, έστω και στο ελάχιστο, νέες ιδέες και απόψεις στο προσκήνιο γεγονός που θα δώσει μια νέα ελπιδοφόρα δυναμική στην όλη κατάσταση αποτελμάτωσης στον πολιτικό και κοινωνικό χώρο.

Καθοριστικός παράγοντας ,όπως προείπα ,για όλα αυτά υπήρξε η διαπραγμάτευση για την σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης και για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πρόκειται ένα οικονομικό πακέτο που ναι μεν δίνει μια προσωρινή ανάσα στην οικονομία και στις εσωτερικές οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας, αλλά φέρνει τους μικρομεσαίους σε ακόμα δεινότερη οικονομική κατάσταση.

Φυσικά, η τεταμένη κατάσταση είναι προϊόν και της απάθειας των πολιτικών, οι οποίο αποδεικνύονται για ακόμη μια φόρα αδύναμοι να ανταποκριθούν ακόμα και στη βασική τους υποχρέωση, που είναι η διασφάλιση των συμφερόντων και μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους πολίτες. Η αδυναμία τους αυτή έχει ως αποτέλεσμα όχι απλά κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επίπεδου αλλά και βίαιες κοινωνικές εκρήξεις που μπορούν να καταστούν επικίνδυνες ακόμα και για το ίδιο το πολίτευμα εάν μετατοπιστούν στους ακραίους χώρους του πολιτικού φάσματος.

Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα ενώ η οικονομία βουλιάζει σε ακόμη βαθύτερη ύφεση και η ανάπτυξη μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δυστυχώς είναι εξαιρετικά χαμηλή, και στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η εθνική μας αξιοπρέπεια. Καθημερινά η Ελλάδα γίνεται στόχος ξένων δημοσιευμάτων και εξευτελίζεται σε ξένες εκπομπές , που στοχοποιούν όχι τους κύριους υπαίτιους ,αλλά εμάς ,τους απλούς πολίτες που ζούμε με την αγωνιά της επιβίωσης και της βιωσιμότητας, όχι των οικονομικών μας αλλά της ζωής τους και της αξιοπρέπειας μας.

Είναι αντιδημοκρατικό και αυταρχικό να εμπαίζουν τον τόπο που τους έδωσε τα φώτα της δημοκρατίας και της επιστήμης, βάσεις πάνω στις οποίες αναπτύχτηκαν όλοι εκείνοι που τώρα μας εμπαίζουν και ποντάρουν στα οικονομικά ερείπια της Ελλάδας μέσω των CDS. Σε όλο αυτό το φαύλο κύκλο έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης. Όπως τους δείξαμε τι σημαίνει δημοκρατία οφείλουμε να τους δείξουμε μια έννοια που δεν μεταφράζεται σε καμία γλώσσα του κόσμου: Η μπέσα και το φιλότιμο.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.