ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 13:36

ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Κωνσταντάτος

Γιάννης Κ. Κωνσταντάτος Υποψήφιος Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης O Γιάννης Κωνσταντάτος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη. Κατάγεται από την Κεφαλονιά και είναι παντρεμένος με την Χρυσούλα Βασιλοπούλου με την οποία έχουν ένα γιό δύο ετών. - Το 1993 υπήρξε Δευτεραθλητής Ελλάδας του ΑΝΟ Γλυφάδας στα 4X200 μ. ελεύθερης κολύμβησης στη κατηγορία Νέων ...περισσότερα

Γιάννης Κ. Κωνσταντάτος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης

O Γιάννης Κωνσταντάτος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη. Κατάγεται από την Κεφαλονιά και είναι παντρεμένος με την Χρυσούλα Βασιλοπούλου με την οποία έχουν ένα γιό δύο ετών.

- Το 1993 υπήρξε Δευτεραθλητής Ελλάδας του ΑΝΟ Γλυφάδας στα 4X200 μ. ελεύθερης κολύμβησης στη κατηγορία Νέων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων.
- Την περίοδο 2002-2006 διετέλεσε Πρόεδρος του «Συλλόγου Κεφαλονιτών Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων» .
- Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αργυρούπολης.
- Διετέλεσε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αργυρούπολης.
- Το 2008 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γκοβόστη το πρώτο του πολιτικό μυθιστόρημα, «Η Τελευταία Ευκαιρία» , ενώ ήδη κυκλοφορεί και το δεύτερο με τίτλο « Απέναντι στο Πεπρωμένο» από τις εκδόσεις Ιβίσκος
- Το 2010 δημιουργησε την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Αγώνας για το Μέλλον» Ελληνικού –Αργυρούπολης, με την συμμετοχή 500 μελών και τέθηκε επικεφαλής με ομόφωνη απόφαση της πρώτης Γενικής Ιδρυτικής Συνέλευσής της.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε),
Πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (Master) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Business Administration) από το Πανεπιστήμιο University of Durham της Μεγ. Βρετανίας.

EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ
Εχει εργαστεί ως στέλεχος και σύμβουλος σε μεγάλες Εταιρίες και Οργανισμούς, όπως το «Βρετανικό Συμβούλιο» Αθήνας (1995-1998), η Γενική Μεταλλουργική Βιομηχανία «ΛΑΡΚΟ» (2003) κ.α. Διετέλεσε συνεργάτης και σύμβουλος πολλών πολιτικών προσώπων, εταιριών κ.α. Υπήρξε ειδικός αρθρογράφος σε έντυπα και εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας.

Σήμερα εργάζεται ως επικεφαλής του τομέα Επικοινωνίας σε μεγάλη εταιρία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό στο χώρο των Δορυφορικών και συναφών νέων τεχνολογιών.

ΓΡΑΦΕΙΟ
Λ Κύπρου 32, Αργυρούπολη, τηλ. 210-9949610, κιν. 6944502972
e-mail: agonasgiatomellon@gmail.com
λιγότερα

Διπλά άτυχος ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης!

1 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012, 09:34

Αρχικά, για την οικονομία των λέξεων να πω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε γιατί ο δήμος είναι ως πρός το ένα σημείο άτυχος! Η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα, η εξοντωτική πολιτική των κυβερνόντων και η περικοπές πρός τους ΟΤΑ αφορούν όπως όλη την Ελλάδα και τον δικό μας δήμο με τις όποιες συνέπειες στην λειτουργία του.

Σ' αυτό δεν θα επεκταθώ αφού όλοι γνωρίζουμε ότι η αυτοδιοίκηση έχει φτάσει στα όρια της . Δεν αντέχουμε άλλες περικοπές οι ΟΤΑ και στην έκτακτη συνέλευση τους θα μάθουμε σύντομα για το πώς θα αντιδράσουμε όλοι μαζί!
Θα σταθώ όμως ιδιαίτερα γιατί είναι διπλά άτυχος ο δικός μας δήμος άτυχος μέσα σ αυτήν την κρίση.

Γιατί οφείλουμε επιτέλους να βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε και οι ίδιοι για τον δήμο μας και όχι να τα περιμένουμε όλα από δοκιμαζόμενο κρατικό μηχανισμό.

Ο δικός μας λοιπόν δήμος , σ αυτήν την κρίσιμη και τραγική ιστοικά στιγμή έχει την διπλή ατυχία να έχει μια αριστερίστικη διοίκηση, απόλυτα ανίκανη να παράξει έργο και που δυστυχώς έχει εγκαταλείψει τελείως τον δήμο και τις υπηρεσίες μας με πρόσχημα ότι φταίει η κυβέρνηση και ότι γι αυτό καταρρέουμε.

Λέω αριστερίστικη και όχι αριστερή αφού μια πραγματικά αριστερή διοίκηση θα είχε όραμα, γνώση, ικανότητα και βούληση να κάνει έργο ( πχ βλέπε Λεντάκης κάποτε στον Υμμητό) και όχι επικοινωνιακό εντυπωσιασμό και αντιπολίτευση στην εκάστοτε κυβέρνηση όπως κάνει ο δήμαρχος Κορζίδής.

Μα θα μου πείτε οι άλλοι δήμοι τι κάνουν δηλαδή και κτυπάς τώρα την « αγωνιστική» διοίκηση Κορτζίδη; Η απάντηση έρχεται από τον δήμο Π Φαλήρου που κάνει την διαφορά και δείχνει πόσο ανίκανη είναι η δική μας δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης κατάφερε μέσα στην κρίση να έχει πλεονασματικό προυπολογισμό! Έσοδα εκατομμυρίων που του επιτρέπουν να κάνει απίστευτα έργα στο Φάληρο και την ίδια στιγμή να παρέχει υψηλές υπηρεσίες ,σχεδόν δωρεάν στους δημότες του.

Η αριστερίστικη Διοίκηση Κορτζίδη έχει αλλεργία με το επιχειρείν. Δεν θέλει ιδιώτες για ιδεολογικούς λόγους. Όπως δεν θέλει και εργαζόμενους μερικής απασχόλησης πάλι για ιδεολογικούς λόγους και ας αφήσει κλειστούς έτσι τους παιδικούς σταθμούς ( ποντάρει λέει στους εθελοντές) και γενικά για ιδεολογικούς λόγους δεν κάνει απολύτως τίποτα μέχρι να βάλει λουκέτο εξαιτείας της κακιάς τρόικας. Να διορθώσω στο σημείο αυτό πως κάνει κάτι!

Διαδηλώσεις και απεργίες μόνη της απέναντι στην κυβέρνηση. Ναι σ αυτά ξεχωρίζει , είναι πρώτη! Στο πως θα εξασφαλίσει τις μισθοδοσίες και την λειτουργία του δήμου μας μέσα από τις δικές της δυνάμεις όμως είναι το θέμα και γι αυτό δεν κάνει η ίδια απολύτως τίποτα!

Εδώ λοιπόν είναι και το ατυχές και συνάμα τραγικό. Να έχεις την εθνική οικονομική λιτότητα και κρίση και την ίδια στιγμή να μην θωρακίζεις τον δήμου σου ενώ έχει απίστευτες δυνατότητες που μπορείς να αξιοποιήσεις προς όφελος των δημοτών σου και μόνο!

Την ίδια στιγμή οι Αργυρουπολίτες αποχαιρετούν την εφορία από την πόλη τους όπως αποχαιρέτησαν και πολλά άλλα που είχαν ως θεσμούς και έφυγαν από τον δήμο επί ημερών Κορτζίδη. Βλέπετε ο δήμαρχος Ηλιούπολης όταν έμαθε πως θα συγχωνευθούν οι εφορίες, έτρεξε στο υπουργείο, παρακάλεσε, πίεσε, αγωνίστηκε και πέτυχε να πάει να στεγαστεί η εφορία στην Ηλιούπολη.

Ο δικός μας δήμαρχος έκανε διαδηλώσεις και μόλις την 1 Αυγούστου και αφού εμείς τον κράξαμε ως αντιπολίτευση, θυμήθηκε εθιμοτυπικά να στείλει μια επιστολή με τις προτάσεις του. Η εφορία όμως πέταξε , μαζί και το ενοίκιο της. Η ζημιά δε, διπλή. Θα ταλαιπωρούνται οι δημότες μας αφενός ενώ θα μαραζώσει οικονομικά το εμπορικό κέντρο αλλά ποιός νοιάζεται βρε αδελφέ τώρα αφού εμείς θα κάνουμε άλλη μία διαδήλωση!

Στο σημείο αυτό να πω κάτι για τα δωρεάν που δήθεν προσφέρει ο δήμος ως προγράμματα και μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως κάνει κοινωνική πολιτική. Τα πληρώνουμε φίλοι μου πολύ ακριβά αυτά τα δωρεάν όλοι γιατί όταν παίρνεις 1200 παιδιά ( πολλά εξ αυτών εκτός δήμου!!!) δωρεάν δίχως οικονομικά κριτήρια τότε το φέσι του δωρεάν περνάει σ όλους τους δημότες.

Οι έχοντες λοιπόν με υψηλά εισοδήματα, είναι το ίδιο δωρεάν με του μη έχοντες, άνεργους κτλ. Δίκαιο; Σαφώς και όχι αλλά έτσι βγαίνουν τα ψηφαλάκια σε μια αριστερίστικη δημαγωγική διοίκηση που όπως έμαθε στο πολιτική σύστημα που ανθρώθηκε τα τελευταία 30 χρόνια, ας κάνουμε τώρα την δουλειά μας και βλέπουμε για το αύριο ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό!

Κοινωνική πολιτική όμως δεν είναι το δωρεάν μόνο. Κοινωνική πολιτική είναι το παντοπωλείο που δεν έχουμε στον δήμο μας. Είναι τα επιδόματα πρόννοιας που δεν έχουμε ( με εξαίρεση τα κουπόνια της Carrefour). Eίναι τα μαθήματα στα παιδιά που δεν μπορούν να πληρώσουν φροντιστήρια και πολλά άλλα που κάνουν δήμοι με εξίσου μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Ολοκληρώνοντας θέλω να εκφράσω την αγωνία μου όπως μου την εκφράζουν οι εργαζόμενοι μας στον δήμο που έχουν συνείδηση. Βλέπουμε την παρακμή ενός δήμου που έχειπολλές δυνατότητες και παράλληλα την ανικανότητα του σημερινού κόκκινου δημάρχου που απειλεί να διαλύσει τα πάντα γιατί έτσι θα «δικαιωθεί» κομματικά και ιδεολογικά. Η καθαριότητα βρίσκεται στο ναδίρ ενώ τα δέντρα ξεράθηκαν ακόμα και στον ποδηλατόδρομο που είναι νέο έργο. Στο βουνό η απόλυτη εγκατάλειψη ενώ η παραλία είναι η χαρά των περιθωριακών και ναρκομανών όπως κατήγγειλε στο ΔΣ ο πρόεδρος του Ιππόκαμπου.

Έργα δεν γίνονται ούτε για δείγμα ενώ τα ευρωπαικά προγράμματα και το ΕΣΠΑ το αγνοεί ως διοίκηση . Η δυνατότητα τέλος να αντλήσει έσοδα από αξιοποίηση πόρων του δήμου θυσιάζεται στην συριζαίκη λογική Κορτζίδη ότι δεν θέλουμε συνεργασία με τους ιδιώτες αλλά και ο ίδιος ο δήμος καταργεί την δημοτική του επιχείρηση και δεν κάνει τα απαραίτητα ώστε να αναπτύξει επιχειρηματικές δράσεις.

Ο Δήμαρχος όμως κοιμάται ήσυχος. Ποντάρει στην χρεωκοπία της χώρας και στην δραχμή. Έτσι, μέσα στο χάος και στον κακό χαμό θα μπορέσει να συγκαλύψει τις δικές του παραλείψεις και τις δικές του πολιτικές που σκόπιμα καλλιεργούν μια ώρα νωρίτερα την χρεωκοπία του δήμου μας.

Πιστεύει ότι δεν έχει ευθύνες αφού ποντάρει στην οργή του κόσμου για τα μέτρα λιτότητας και καλλιεργεί το κλίμα σ αυτήν την κατεύθυνση.

Θα διεκδικήσει πάλι την ψήφο βασιζόμενος όχι στον απολογισμό του δικού του έργου αλλά στην δικαιολογημένη λαική οργή για τα μέτρα . Θα συνεχίσει τις διαδηλώσεις και τις κραυγές αφού ως δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βάλει και αυτός το λιθαράκι του στην αποσταθεροποίηση του συστήματος!

Αρκούν οι ιαχές και οι διαδηλωσεις για να καλυψουν πλέον την ανικανότητα αυτής της διοίκησης και να την δικαιώσει ο κόσμος; Ο χρόνος θα δείξει!

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
bar bar 16.05.13
Εισαι εμπαθης.Αναφερεις τον Χατζηδακη ως προτυπο δημαρχου και οχι τον Δημαρχο Γλυφαδας Κοκκορη !Μα τοσο πολυ σε ενοχλει ο Κορτζιδης που γραφεις τετοιες ανακριβιες και προσωπικες επιθεσεις ;Ντροπη λιγο,δεν ειμαι δημοτης αργυρουπολης αλλα Γλυφαδας και βλεπω την Δημαρχεια Κοκκορη που εναι της δικια σου παραταξης.-Λιγη σεμνοτητα χρειαζεται και οχι τοσο θρασος......
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.