ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΜΑΙΟΥ 2024, 10:08

ΑΡΘΡΑ

Σοφία Βούλτεψη

Η Σοφία Βούλτεψη είναι Βουλευτής της ΝΔ και Yφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Υπόσχονται ξανά «πρώτη φορά αριστερά» και μάλιστα χωρίς υδρογονάνθρακες!

0 18 ΜΑΙΟΥ 2023, 20:45

Από ομιλία σε ομιλία και από περιοδεία σε περιοδεία, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί για άλλη μια φορά να κοροϊδέψει συνειδητά τον ελληνικό λαό. Ζητά μια… πρώτη ευκαιρία για να κυβερνήσει χωρίς τους καταναγκασμούς του μνημονίου. Καλεί δηλαδή τον λαό να ξεχάσει την διακυβέρνησή του, να παραστήσει πως τον ψηφίζει για… πρώτη φορά και πως δίνει μια πρώτη ευκαιρία στην «πρώτη φορά αριστερά»!

Μας λέει περίπου ότι η διακυβέρνησή του (παρέα με ον Καμμένο, να μην τον ξεχνάμε κι’ αυτόν) δεν υπήρξε ποτέ! Και πως εκείνη η περίοδος ήταν απλά ένα διάλειμμα μέσα στον… άχρονο χρόνο! Ούτε τρίτο μνημόνιο, ούτε υπογραφές επί υπογραφών, ούτε υπερταμείο και μεταφορά σ’ αυτό του συνόλου της δημόσιας περιουσίας, μαζί με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μελλοντικά έσοδα από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων.

Και όλα αυτά επειδή, λέει, πήρε στα χέρια του το τιμόνι της χώρας υπό καθεστώς μνημονίων. Οπότε μας καλεί να ξεχάσουμε ότι βρέθηκε στην εξουσία ρίχνοντας την κυβέρνηση Σαμαρά (μαζί με την Χρυσή Αυγή) με όχημα και πρόσχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς η κυβέρνηση εκείνη να έχει χάσει την Δεδηλωμένη στη Βουλή.

Επιπλέον, μας καλεί να ξεχάσουμε ότι το 2014 υποσχόταν πως θα έσχιζε τα μνημόνια και θα ήταν ντάλα μεσημέρι, θα βαρούσε τα νταούλια και θα χόρευαν οι αγορές και θα έδιωχνε τους τροϊκανούς με τις κλωτσιές.

Αντ’ αυτού, έφερε το τρίτο και τρισχειρότερο μνημόνιο, υπέκυψε στις αγορές που έστειλαν τα ομόλογα στον Θεό και απλά βάφτισε την τρόικα… θεσμούς!

Λες και εμείς δεν κυβερνούσαμε με μνημόνια όταν μας αποκαλούσαν γερμανοτσολιάδες και Τσολάκογλου!

Επίσης, θέλει τώρα ο κ. Τσίπρας να επανέλθει στον ρόλο του προστάτη των φτωχών και των αδυνάμων.

Η αλήθεια είναι πως:

Με τον Νόμο 4387/2016 έκοψαν το ΕΚΑΣ και με το άρθρο 12 του ίδιου νόμου έκοψαν και τις συντάξεις από τις χήρες και τα ορφανά!

Με τον Νόμο 4336/2015 επέβαλαν 6% εισφορές υπέρ υγείας – στις κύριες συντάξεις αύξηση από 4% σε 6% και για πρώτη φορά 6% στις επικουρικές. Δηλαδή, μείωση συντάξεων!

Παράλληλα, έκοψαν τα 35 ευρώ του επιδόματος συζύγου, μείωσαν κατά 25% τις συντάξεις όσων υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2017, έκοψαν το 60% της σύνταξης από τους εργαζόμενους συνταξιούχους, μείωσαν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ από τα 392,7 στα 486 ευρώ, αύξησαν τις ασφαλιστικές εισφορές και τις εισφορές υπέρ ΟΑΕΕ, μείωσαν εφάπαξ και αφορολόγητο, επέβαλαν τριάντα διαφορετικούς φόρους.

Επιπλέον, υπόσχονται ξανά 13η σύνταξη, ενώ στην πραγματικότητα έκοψαν και την 12η και την 11η με την αύξηση των φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών και την εισφορά υπέρ υγείας και βέβαια με το Νόμο Κατρούγκαλου και την προσωπική διαφορά.

Και βέβαια, ξιφουλκούν ξανά κατά των ξένων Funds, τα οποία αποκαλούσαν «κοράκια της καταστροφής», ορολογία στην οποία επιστρέφουν σήμερα σα να μην πέρασε μια μέρα.

Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι:

Με τον νόμο 4354/2015 έφεραν τα ξένα Funds στην Ελλάδα και με τον νόμο 4472/2017 τους παρέδωσαν την διαχείριση των ακινήτων και ασυλία για τα στελέχη τους.

Κι’ αν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία περί του ζητήματος της ασυλίας, εκείνος ο νόμος ήταν σαφής:

«Όσοι από το νόμο ή από δικαιοπραξία έχουν την επιμέλεια ή με τη οποιονδήποτε τρόπο διαχείριση περιουσίας πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος (ολική ή μερική ή μόνο για ορισμένη πράξη) δεν υπέχουν ποινική και αστική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τις οποίες τελούν για την εξυπηρέτηση της αναδιάρθρωσης ή διαγραφής δανείων, οφειλών ή χρεών».

Ακολούθησε ο νόμος 4549/2018 με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε στα ξένα funds να έχουν έδρα και εκτός Ελλάδας.

Το γαϊτανάκι συνεχίστηκε με το νόμο (4472/2017) με τον οποίο έφεραν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Με το νόμο 4549/2018 επέτρεψαν στις τράπεζες να ενημερώνουν τους δανειολήπτες ότι πούλησαν το δάνειό τους σε κάποιο ξένο fund με ένα απλό mail ή sms και χωρίς πια να υποχρεούνται σε 12μηνη προειδοποίηση.

Με το νόμο 4512/2018 προχώρησαν σε επίσπευση επανάληψης πλειστηριασμού – από 30 σε 8 ημέρες.

Και με το νόμο 4389/2016 έδωσαν ασυλία στα στελέχη του υπερταμείου, το οποίο επίσης αποδέχθηκαν εντάσσοντας εκεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για έναν αιώνα!

Εδώ υπάρχει και ένα πολύ σοβαρό ζήτημα στο οποίο δεν έχει δοθεί η δέουσα σημασία. Με το σημερινό πρόγραμμά του (που είναι το παλιό), ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει πως σκοπεύει να απεμπλακεί από τις έρευνες και την εξόρυξη των υδρογονανθράκων!

Αφού, βέβαια, τους έβαλε στο υπερταμείο! Επ’ αυτού επίσης δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Συγκεκριμένα είχε αποφασιστεί: «Στο Ταμείο θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, μετοχές των κρατικών επιχειρήσεων, υποδομές, καθώς και ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου. Στο Ταμείο πιθανόν να ενταχθούν (τραβηγμένο από τα μαλλιά αυτό το «πιθανόν» σε ένα non paper της 7/8/2015) και όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού/φυσικού πλούτου της χώρας, υδρογονάνθρακες κλπ)».

Είναι αυτοί που το 2014 καταψήφισαν τις συμβάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά για έρευνα και εξόρυξη. Μιλούσαν για «ενεργειακή μπανανία», «δημοκρατικό ενεργειακό σχεδιασμό», «αποικιοκρατικές συμβάσεις» και άλλες τέτοιες ανοησίες. Μέχρι και τις «7 αδελφές» ξέθαψαν!

Το 2015, όταν βρέθηκαν στην εξουσία, δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τις προσφορές. Αλλά μετά έφεραν το Τρίτο Μνημόνιο και μαζί μ’ αυτό και το υπερταμείο.

Οπότε, τον Μάιο του 2019, ο κ. Τσίπρας υπέγραψε πανηγυρικά και εν επισήμω τελετή τις συμβάσεις. Τις ίδιες αυτές συμβάσεις καταψήφισε τον Οκτώβριο του 2019!

Τώρα, ο κ. Τσίπρας μας λέει πως… βρισκόμαστε «σε μια άλλη περίοδο»! Και πως «η προοπτική αξιοποίησης υδρογονανθράκων είναι πεπερασμένη»!

Θέλει να μας πει δηλαδή ότι σε μια εποχή μεγάλης ενεργειακής κρίσης, ως αποτέλεσμα της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, είναι δυνατόν να απεμπολεί κάποιος το δικαίωμα της Ελλάδας να αποκτήσει ενεργειακή αυτάρκεια!

Προφανώς αυτή κάθε άλλο παρά πατριωτική στάση είναι. Και προφανώς υποκρύπτει άλλες σκέψεις και επιδιώξεις. Διότι πράγματι είμαστε σε μια άλλη περίοδο, την περίοδο της ανάγκης για ενεργειακή αυτάρκεια. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια αυτή η ανάγκη έχει αναδειχθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι μπορεί ακόμη να μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας!

*Υποψήφια Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, δημοσιογράφος

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.