ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Μαρκόπουλος

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β' Πειραιά

Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη φτωχομάνα

0 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011, 16:16

Να τελειώνουμε με την κλάψα της βορείου Ελλάδος: η ΔΕΘ είναι ένα πανηγυράκι πολιτικό, που ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματική οικονομία, η έκθεση κάθε άλλο παρά διεθνής είναι και ο κάθε «παραγωγικός φορέας» που ακονίζει τα δόντια του για μελλοντική καριέρα στην πολιτική καλό θα είναι να πάει στη θέση του και να μην γκρινιάζει για τη δήθεν «αδικαιολόγητη παράκαμψη της… συμπρωτεύουσας» από τον πρωθυπουργό σε ό,τι αφορά το επίμαχο θέμα της ομιλίας του.

Επίσης και ο Γιώργος Παπανδρέου λανθασμένα άλλαξε την πολιτική συρρίκνωσης της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη προφανώς επειδή φοβήθηκε τις αντιδράσεις στην πάντοτε εχθρική για το κόμμα του Μακεδονία.

Αν η Θεσσαλονίκη θέλει να πάει μπροστά, δεν θα το καταφέρει με πανηγύρια και φιέστες, ούτε με παρελάσεις και παράλληλη πορεία με τα εξαπτέρυγα του κάθε οικονομικού Ανθιμου ή Ψωμιάδη. Η Μακεδονία θα πάει μπροστά μέσα από σοβαρές αναπτυξιακές πολιτικές, σχέδιο και ουσιαστικό εκσυγχρονισμό.

Μέσα από προσέλκυση επενδύσεων από την Ανατολική Ευρώπη, την Ε.Ε. ακόμα και την Κίνα, μέσα από επενδύσεις κι όχι μέσα από την πάγια μουρμούρα των «συμπρωτευουσιάνων» για το τρένο που διαρκώς χάνεται, για τον άπληστο Νότο, για το αδηφάγο κράτος των Αθηνών.

Δεν είναι οι Αθηναίοι εξάλλου εκείνοι που ψηφίζουν Ψωμιάδη ούτε εκείνοι που τροφοδοτούν τον εθνικιστικό καημό των βορείων φίλων μας. Δεν είναι οι Αθηναίοι συνδικαλισταράδες που δεν ήθελαν την πώληση του ΟΛΘ στους Αραβες ή τους Κινέζους, με αποτέλεσμα η βόρεια Ελλάδα να χάσει το στρατηγικό της πλεονέκτημα να καταστεί διεθνής λιμένας.

Για όσους λοιπόν γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, το 2006 ο Δημήτρης Σιούφας, ως υπουργός Ανάπτυξης, είχε δεχθεί την εξής, πολύ λογική κατά την άποψη του γράφοντος, πρόταση: να μην υπάρξει παρουσία του υπουργείου του στη ΔΕΘ με την αιτιολογία της περιστολής των δαπανών του φορέα.

Τι δηλαδή εξυπηρετεί η δαπάνη 800.000 ευρώ από τα λεφτά των φορολογούμενων σε μια έκθεση όπου συμμετέχουν μονάχα κρατικοί φορείς, υπουργεία και ΔΕΚΟ και που η συμμετοχή ιδιωτών περιορίζεται σε κάτι εταιρείες με ανταλλακτικά αυτοκινήτων, σε φαναρτζίδικα πολυτελείας και ασφαλιστικές επιχειρήσεις;

Γνωστός για τη ροπή του στον πολιτικαντισμό βέβαια, ο ανεκδιήγητος τέως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δεν αντιστάθηκε στον λαϊκισμό και ενέδωσε στις σειρήνες της τελικής δαπάνης και παρουσίας του υπουργείου στη ΔΕΘ. Ωστόσο, σε μια χώρα που βουλιάζει και δυστυχώς δεν αλλάζει οι φανφάρες και οι περιττολογίες περί δήθεν «Διεθνούς Οικονομικής Εκθεσης» είναι πολυτέλεια. Η χώρα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί με σύνδρομα βλαχοεπαρχιωτισμού. Πρέπει να καταστεί ένας πυλώνας προόδου.

Κι όσο οι κομματάρχες και μεγαλοτσιφλικάδες εκφραστές ενός άκρατου επαρχιωτικού τοπικισμού θα έχουν λόγο στη ζωή του τόπου τόσο η χώρα μας θα διασύρεται από την κάθε Φινλανδέζα υπουργό ή τον κάθε δευτεροκλασάτο αναλυτή της Standard & Poor’s.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.