ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2024, 20:02

ΑΡΘΡΑ

Εβελίνα Νοδάρα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980.Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Δημοσιογραφια στον ΑΝΤ1.Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και καλά Ιταλικά,Ισπανικά και Γαλλικά. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως φαρμακευτική επισκέπτρια και ως αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Συνεργάζεται με τηλεοπτικούς σταθμούς ως δημοσιογράφος. Είναι μέλος ...περισσότερα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980.Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Δημοσιογραφια στον ΑΝΤ1.Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και καλά Ιταλικά,Ισπανικά και Γαλλικά.

Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως φαρμακευτική επισκέπτρια και ως αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή
Αεροπορία.

Συνεργάζεται με τηλεοπτικούς σταθμούς ως δημοσιογράφος.

Είναι μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αθηνών και ασχολείται 2 χρόνια με κλασσικο βιολί.λιγότερα

Το χρήμα στους τοίχους

0 17 ΜΑΙΟΥ 2011, 10:09
Η Αυστραλία αντάλλασε κοχύλια και η Κίνα ελεφαντόδοτο.

Σε ρόλο θεματοφύλακα του ελληνικού πολιτισμού η Τράπεζα της Ελλάδος κερδίζει τις εντυπώσεις μιας και ο άρτια μουσειακός της
χώρος περιλαμβάνει συλλογές έργων τέχνης ανάμεσα στα οποία  2.500 πίνακες,πολλά από τα οποία είναι έργα καλλιτεχνών-υπαλλήλων της τράπεζας.

Ανεξάρτητα από την συνδιαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής της Ελλάδας στην ευρωζώνη η Τράπεζα περιφρουρεί τον πολιτιστικό της  ρόλο  με συλλογές από νομίσματα του ελληνικού κράτους ,παράσημα, μετάλλια, διακοσμητικά στοιχεία, γλυπτά  χαρακτικά και βιβλία.

Μηχανήματα κοπής χρυσού και χάραξης κερμάτων δεσπόζουν στο μουσείο ενώ άκρως ενδιαφέρουσα αποδείχθηκε η ιστορική αρχή των συναλλαγών με την Αυστραλία να ανταλλάσει κοχύλια και την Κίνα ελεφαντόδοτο.

Τα βλέμματα μονοπωλεί σε κάθε επίσκεψη η τεράστια διάφανη στήλη με χαρτοπόλεμο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ,δηλαδή φθαρμένα χρήματα σε ανακυκλώσιμο προιόν. Μικρές χρωμαστικές κουκίδες από 20 έως 200 ευρώ μαγνητίζουν το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη.

Αναμνηστικά νομίσματα δραχμών,τραπεζογραμμάτια αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ και αρχαία νομίσματα όπως το τάλαντο-η πρώτη μορφή χρήματος- και ο οβολός, καθώς και πρωτότυπα χαρτονομισματα από όλο τον κόσμο αποκαλύπτουν την κουλτούρα της κάθε χώρας.Ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα νομίσματα στον κόσμο είναι ο στατήρας Χίου,μιας και κατασκευάστηκε από ήλεκτρον.

Με την Ελλάδα να είναι από τις πρώτες χώρες που έκοψε νόμισμα,το γνωστό φοίνικα,υπό την ηγεσία του Ιωάννη Καποδίστρια και τους Πρόεδρους της τράπεζας Ελλάδος να εναλλάσονται κατά χρονολογική  σειρά μέσα από ένα εντυπωσιακό  videowall, φθάσαμε στην παντοδυναμία του σημερινου ευρώ,κατασκευασμένου από υπολείμματα βάμβακος για οικολογικούς λόγους.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.