ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 17:45

ΑΡΘΡΑ

Γράφει ο Τάκης Λαϊνάς

Ο Τάκης Λαϊνάς Γεννήθηκε το  1959. Δημοσιογράφος. Ιδρυτικό Στέλεχος του Reporter.gr. Απόφοιτος Λεοντείου Σχολής. Φοίτησε στο Πολιτικό της Νομικής. (1984-1989) Εργάστηκε στην ΕΡΤ ως Κοινοβουλευτικός Συντάκτης και θέματα Ευρωκοινοβούλιου. Ανώτατο στέλεχος του Ομίλου Τσάκου για Ασφάλειες και Αντασφάλειες (1989-1999). Από το 1999 έως και σήμερα είναι συντάκτης στο Reporter.gr.

Ο ψευδοπροφήτης
κ. Κόκκορης

0 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011, 13:01

Ας μην κάνουμε τους έκπληκτους. O Δήμαρχος Γλυφάδας δεν έκανε κάτι που δεν το περιμέναμε. Παρανόμησε κατάφωρα. Αργά η γρήγορα θα το έκανε. Μέχρι τώρα κρατούσε τα προσχήματα αλλά δεν άντεξε. Του βγήκε η σκοτεινή του πλευρά. Αυτή του τοπικού άρχοντα. Μόνο που του βγήκε σε λάθος εποχή. Το 2011 και όχι την εποχή του Μεσαίωνα και της φεουδαρχίας., που οι άρχοντες κυβερνούσαν ελέω θεού.

Γιατί μας εκπλήττει ο κ. Κόκκορης; Ξεχάσαμε με ποιους έχει συμμαχήσει; Ξεχάσαμε το μοίρασμα της τράπουλας; ξεχάσαμε τις θέσεις που μοίρασε; Ξεχάσαμε το ποιες φυλλάδες τον στήριξαν και τον στηρίζουν; Ότι ποιο άθλιο.. Ξεχάσαμε τους επικοινωνιακούς του συμβούλους και τα φυλλάδια του αίσχους και της ντροπής που πλημμύρισαν την Γλυφάδα καθυβρίζοντας και σπιλώνοντας; Ξεχάσαμε ποιανού ήτανε το ακίνητο που νοίκιασε στον Δήμο επιστρέφοντας τα ενοίκια μόλις έγινε γνωστό πως άλλα έλεγε το συμβόλαιο και άλλα η πραγματικότητα;

Μάλλον τα είχαμε ξεχάσει και τώρα μένουν κατάπληκτοι… Κακώς.
Από ένα τέτοιο επιτελείο όλα θα έπρεπε να τα περιμένουμε. Και μάλιστα την ελεεινή λαϊκίστική εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Γιατί αυτό κρύβεται πίσω από τα όσα έγιναν.

Θέλησε να βγει μπροστά ως ήρωας, όπως τον αποκαλούν τα πρωτοπαλίκαρα του, να βάλει τέλος στο χρόνιο πρόβλημα της Γλυφάδας. Τον είδαμε στις τηλεοράσεις με ύφος περίλυπο να μιλάει για τους φίλους, τους γνωστούς, του συνδημότες.. που αγωνιούν για το που θα θάψουν τους δικούς τους… Λίγο ήθελε να δακρύσει… Τον έπιασε ο πόνος.. Σαν δεν ντρεπόμαστε.
Το μόνο που ήθελε ήταν δεκαπέντε λεπτά φήμης. Να δείξει πως υπάρχει. Γιατί ακόμη και την δόξα της ανάπλασης της Ζησιμοπούλου του την έκλεψε ο Γιάννης ο Σγουρός. Με νόμιμο όμως τρόπο όχι με καομποϋλίκη.

Αλλά ούτε τον προϊστάμενο του Περιφερειάρχη αδυνατεί να παρακολουθήσει και αντ' αυτού ακολούθησε τους αγανακτισμένους και τον τσαντίρ μαχαλά που είχαν στήσει. Τι άλλο να πει κανείς για τη λυόμενη εκκλησία;

Εμφανίστηκε λοιπόν ο κ. Κόκκορης ως ψευδοπροφήτης ή αντιήρωας αν θέλετε, ο οποίος κόμισε το «ευαγγέλιο» του, ένα κράμα λαϊκισμού και παρανομίας για να γίνει ι γίνεται πιο εύκολη η άγρα των πελατών. Αιχμή του δόρατος η «νέα εθνική αντίσταση» κατά «της κυβέρνησης και του ανίκανου ανάλγητου κράτους που δεν ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα των Γλυφαδιωτών.. Μόνο που ψεύδεται γιατί το Κράτος έχει φροντίσει ήδη, Απλά η δική του ανικανότητα παρατείνει το αδιέξοδο. Αν είναι μάγκας ( γιατί από τζάμπα μάγκες έχουμε χορτάσει) δεν δίνει στην δημοσιότητα το τι έχει κάνει από την εποχή που ανέλαβε για το Κοιμητήριο;

Δεν μας λέει ποιόν είδε και με ποιόν μίλησε; Δεν μας δίνει στην δημοσιότητα την επίσημη πρωτοκολλημένη αλληλογραφία και κυρίως τις απαντήσεις που έχει λάβει επίσημα; Να δούμε και εμείς ποιος κοροϊδεύει ποιόν..

Ο κύριος Κόκκορης με όχημα τον φαιοπράσινο προσωπικό του κύκλο αποτελεί κίνδυνο για την Δημόσια Διοίκηση, Φαντασιωνόμενος «λαϊκές επιτροπές» και «λαϊκή εξουσία», είδε μία μια θαυμάσια ευκαιρία να πληγεί η εν πολλές αμαρτίαις περιπεσούσα Κεντρική Διοίκηση και ηγήθηκε της κατάργησης του νόμου, θεωρώντας προφανώς κάθε νηφάλια και ψύχραιμη συζήτηση και διάλογο για το κρίσιμο θέμα του νεκροταφείου ως «ανωμαλία» που έπρεπε να διορθωθεί με «επαναστατική πράξη». Άλλωστε όπως έχει δηλώσει έχει περπατήσει στο χώμα που περπάτησε ο Κολοκοτρώνης και ο Νικηταράς.. Μόνο που εκείνοι ήταν πραγματικοί ήρωες και όχι αυτοθαυμαζόμενοι επικίνδυνοι υπονομευτές της νομιμότητας.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.