ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 13:40

ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Αναστόπουλος

Γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 1980 στην Αργυρούπολη. Πήγε στο 2ο Δημοτικό και στο 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, και αποφοίτησε από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Ηλιούπολης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρονικής του Τεχνικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας, και κάτοχος μεταπτυχιακού (MSc) "Προσωπικές, Κινητές & Δορυφορικές Επικοινωνίες" του Παν/μίου ...περισσότερα

Γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 1980 στην Αργυρούπολη. Πήγε στο 2ο Δημοτικό και στο 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, και αποφοίτησε από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Ηλιούπολης. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρονικής του Τεχνικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας, και κάτοχος μεταπτυχιακού (MSc) "Προσωπικές, Κινητές & Δορυφορικές Επικοινωνίες" του Παν/μίου Μπράντφορτ της Μεγάλης Βρετανίας. Από τον Γενάρη του 2012 έως και σήμερα εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, εκ μέρους της Sogeti Βελγίου, ως Σύμβουλος Συστημάτων Πληροφοριών.

λιγότερα

Ελληνικά ΜΜΕ vs Αλήθειας

1 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, 14:01

Ζω στις Βρυξέλλες σχεδόν 8 χρόνια και παρακολουθούσα εχθές τις εξελίξεις από τα τρομοκρατικά χτυπήματα μέσω των ελληνικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Πραγματικά έφριξαν τα αφτιά μου από τις ανακρίβειες που άκουγα! Ανταποκριτές που υποτίθεται ότι μένουν στις Βρυξέλλες, εμφανίζονταν να μη έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, και παρουσίαζαν τα γεγονότα όπως τους ερχόταν στο κεφάλι εκείνη τη στιγμή τρομοκρατώντας τον κόσμο ακόμα περισσότερο. Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Ελληνικά ΜΜΕ: Τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό Schuman

Αλήθεια: Δεν υπήρξε ποτέ! Μέχρι να το πάρουν χαμπάρι είχε περάσει ώρα, αλλά τον πανικό τον είχαν σκορπίσει.

Ελληνικά ΜΜΕ: Το 3ο χτύπημα έγινε στο μετρό Molenbeek (μόνο αυτή την περιοχή είχαν μάθει ως τότε)

Αλήθεια: Το 3ο χτύπημα έγινε στο μετρό Maelbeek. Μέχρι όμως να το πάρουν χαμπάρι είχε περάσει τουλάχιστον μισή ώρα.

Ελληνικά ΜΜΕ: Το μετρό Maelbeek είναι η καρδιά του Ευρωπαϊκού Τετραγώνου.

Αλήθεια: Το μετρό Schuman είναι η καρδιά του Ευρωπαϊκού Τετραγώνου.

Ελληνικά ΜΜΕ: Το μετρό Maelbeek συνδέεται με σταθμό τρένου.

Αλήθεια: Το μετρό Schuman συνδέεται με σταθμό τρένου.

Αλήθεια: Από το χτύπημα στο Charlie Hebdo, στο Παρίσι πριν δύο χρόνια, υπάρχει στρατός σε κεντρικά κτίρια, δρόμους, μετρό, αεροδρόμιο των Βρυξελλών, και ακόμη περισσότερος μετά το περσινό χτύπημα στο Παρίσι.

Ελληνικά ΜΜΕ: Οι Βρυξέλλες είναι ένα από τις καλύτερες φυλασσόμενες πόλεις στον κόσμο! … Καμία αναφορά στην παρουσία του στρατού που απέτυχε παταγωδώς.

Ελληνικά ΜΜΕ: Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας!

Αλήθεια: Απαγόρευση μόνο σε συγκεκριμένα σημεία. Ο κόσμος κινείται κανονικά.

Ελληνικά ΜΜΕ: Πόλη φάντασμα!

Αλήθεια: Ο κόσμος κυκλοφορεί κανονικότατα και πάει στην δουλειά του! Είναι έρημοι κάποιοι κεντρικοί δρόμοι επειδή έχουν κλείσει από την αστυνομία, προκαλώντας όπως είναι φυσιολογικό ένα απίστευτο κυκλοφοριακό χάος. Το μετρό είναι κλειστό αλλά τα λεωφορεία κυκλοφορούν κανονικά.

Ελληνικά ΜΜΕ: Παρουσίαζαν για πάρα πολλές ώρες βίντεο από κάμερα του αεροδρομίου με την στιγμή της έκρηξης.

Αλήθεια: Ήταν βίντεο από χτύπημα σε αεροδρόμιο στη Ρωσία πριν μερικά χρόνια!

Ελληνικά ΜΜΕ: Η ζωή στις Βρυξέλλες είχε σταματήσει από τα Χριστούγεννα που έγινε το lock-down.

Αλήθεια: Ο περισσότερος κόσμος πήγε στην δουλειά του από την επόμενη κιόλας μέρα. Για μια βδομάδα ήταν κλειστά τα σχολεία, κάποια κτίρια και το μετρό.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Γιώργος Κάκος 23.03.16
Πες τα Κώστα γιατί εδώ μας έχουν τρελάνει ΟΛΟΙ
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.