ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Μπουντουτσίδης

 

Όταν η ψυχή συμβαδίζει με το θάρρος

3 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011, 12:21

ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΤΕ Η ΤΟΛΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ

Έτσι μπορεί να εξηγήσει κάποιος την ΔΡΑΣΗ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ενός Δημόσιου προσώπου και εν προκειμένου του ΔΗΜΑΡΧΟΥ της ΓΛΥΦΑΔΑΣ (κύριο Κ. Κόκκορη), βέβαια ο ανωτέρω τίτλος δεν θα αρέσει σε πολλούς, ειδικότερα όταν θα προχωρήσουν στην ανάγνωση του κειμένου, όμως αυτό δεν έχει σημασία το εάν αρέσει σε κάποιους ή όχι, σημασία για μένα και την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, «το νόμιμο δεν είναι και ηθικό πάντα» αυτό το θέμα όμως δεν είναι του παρόντος να το εξηγήσουμε, έτσι και αλλιώς έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τους γκλαμουράτους και σεμνότυφους διαχειριστές του χθες και του σήμερα, ΝΑΙ! μιλάω για αυτούς που μαζί με το υπηρετικό τους προσωπικό ρίξανε την Χώρα μας στον ΓΚΡΕΜΟ και στην ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ τον Ελληνικό λαό. 

Κύριοι,
όπως καταλαβαίνεται δεν είμαι οπαδός «ότι το νόμιμο είναι και ηθικό πάντα», όταν τον κύριο Κόκκορη του ευχήθηκα για την πύρρεια νίκη του, μεταξύ άλλων, του έγραψα για ένα λογοπαίγνιο που έκανα σε τοπική εφημερίδα της Γλυφάδας, βέβαια την αφορμή την πείρα από την ίδια την εφημερίδα, λέγοντας σχετικά κάτι με την γκλαμουράτη χλαμύδα και θωρακισμένη ασπίδα.-ευχόμενος να είναι ένα κομμάτι του λαού της Γλυφάδας που δεν θα έχει σχέση με μηχανισμούς και συμφωνίες οικονομικές. Να πιστέψει στην δυναμική του, στην πολιτική του σκέψη και να μπορεί να διακρίνει κάθε διαχρονικό που μόλυνε τον τόπο, όπως επίσης να αποφύγει, όσοι θα επιχειρήσουν με τον τρόπο τους να τον μολύνουν, λέγοντας του ακόμη ότι μόνον με τον τρόπο αυτό θα τιμήσει τους ψηφοφόρους του-.

Σήμερα και επειδή του το είχα υποσχεθεί τότε, ότι θα στηρίξω σε φάση της Δημαρχιακής του καριέρας - ενέργειες και πρωτοβουλίες, όπως αυτήν του Νεκροταφείου - που κατά την άποψη μου και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Γλυδαδιωτών είναι υψίστης σημασίας κίνηση και τούτο διότι είναι προς όφελος όλων των Γλυφαδιωτών, αλλά και του κοινωνικού συνόλου και δεν είναι έργο –μόνον- μιας ή ολίγων οικογενειών που νέμονται αυτή την ΧΩΡΑ και τα οικόπεδα του Υμηττού. Τουλάχιστον αυτός δεν το έκανε να οικονομήσει και να πλουτίσει παράνομα ως διαχειριστής Δημόσιου Βίου.

Μακάρι να τον μιμηθούν πολλοί (Διαχειριστές του Δημόσιου Βίου). Ίσως είναι η πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό που δημόσιο πρόσωπο έρχεται σε απευθείας σύγκρουση με αξιωματούχους της Πατρίδας μας.

Συνεπώς, τα κροκοδείλια δάκρυα περί νομιμότητας και μη ή περί καταλληλότητας του χώρου και λοιπών συναφών, να τα αφήσουν κατά μέρος και να κυνηγήσουν όλους αυτούς που επέτρεψαν διαχρονικά την κατάφορη ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ του Υμηττού από επιτήδειους ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ, την ΔΙΑΠΛΟΚΗ, την ΔΙΑΦΘΟΡΑ, την ΡΕΜΟΥΛΑ και τον ΠΑΡΑΝΟΜΟ ατομικό πλουτισμό. Επί τέλους, να! και ένα δημόσιο πρόσωπο που έκανε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και δεν σκέφτηκε τον -ατομικό του πλουτισμό- ούτε φοβήθηκε το πολιτικό κόστος, αλλά ούτε και τις προσωπικές συνέπειες του νόμου που πολλοί σεμνότυφοι καραδοκούν.

Δεν θα μπω στην λογική αυτών που λένε πλείστα όσα εις βάρος του Δημάρχου κ. Κώστα Κόκκορη (για αυτή του την ενέργεια) και τούτο διότι - οι ίδιοι αυτοί που τον κατηγορούν- θα έπρεπε πρώτα όλοι αυτοί να κάνουν την επανάσταση τους (καθημερινά) μέσα στους χώρου ευθύνης τους για την διαχρονική ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΡΕΜΟΥΛΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΟ ατομικό πλουτισμό, όλων των αξιωματούχων αυτής της ΧΩΡΑΣ. Ίσως, για όλους αυτούς (που θέλουν να στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα τον Κόκκορη) τους δίδεται η τελευταία ευκαιρία να κάνουν την ανατροπή τους παντού. Τον στόχο τους πρέπει να τον στρέψουν σε όλους αυτούς που ΦΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ τον Ελληνικό λαό και έριξαν την ΧΩΡΑ στον ΓΚΡΕΜΟ και όχι σε αυτόν που τουλάχιστον μέχρι στιγμής δείχνει ενδιαφέρον να λύσει με τους συνεργάτες του τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την Πόλη.

Η Πόλη μας ταλανίζεται από πολλά προβλήματα όπως και πολλές άλλες πόλεις της Χώρας, και ταλανίζονται διότι ενώ θα έπρεπε πρώτα να σχεδιάζονται τα έργα υποδομής μιας πόλης και μετά να χτίζεται η πόλη (έτσι γίνονται σε Χώρες που έχουν άξιους αξιωματούχους). Στη Χώρα μας γινόταν το εντελώς αντίθετο.

Πρώτα χτίζονται χωρίς σχέδιο οι πόλεις και μετά επιχειρούν να κάνουν τα έργα υποδομής. Αυτό έγινε στην πόλη μας και αυτή την ευθύνη την φέρνουν άπαντες οι αξιωματούχοι της Πατρίδας μας από την δεκαετία του 60α και εντεύθεν.

Τέλος, διάβασα στον τύπο (ηλεκτρονικό και μη) τις δηλώσεις του Δημάρχου για τις προσπάθειες που έκανε για να φθάσει στην συγκεκριμένη ενέργεια –στη θέση του και χωρίς περιστροφές έτσι θα ενεργούσα- επίσης διάβασα ότι, η πολιτεία κινείται για την κατεδάφιση κάθε τι που δημιουργήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο. Πρόταση μου και πριν προβεί (η πολιτεία) στην εν λόγω ενέργεια θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στη Α Ζώνη του Υμηττού και όχι μόνον σ΄ αυτόν και μετά ας φθάσει στην εν λόγω πράξη της –για να πούμε και μείς- μπράβο στους αξιωματούχους της Πατρίδας μας, το μαχαίρι πέρασε το κόκαλο.

Κλείνοντας, θα ήθελα δημοσίως να συγχαρώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ Παύλο για την αποφασιστικότητα και την πίστη του σε αυτή την ενέργεια και ότι ο κόσμος της Γλυφάδας είναι μαζί του, όπως μαζί τους είναι και όσοι Επώνυμοι ή ανώνυμοι συνέβαλαν στην δημιουργία του κοιμητηρίου της πόλης.

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Γιάννης Βρανάς 01.09.11
Πελαγοδρομείτε αφόρητα κ. Μπουντουτζίδη, και ο λόγος σας παρουσιάζεται όπως το πέταγμα της μύγας. Καμία μεθόδευση στην επιχειρηματολογία σας. Αυτό κάνει τον συνομιλητή σας να εγκαταλείπει προκαταβολικά κάθε προσπάθεια. Εν πάση περιπτώσει όμως είστε σαφής. Στηρίζετε την ενέργεια του δημάρχου όπως άλλωστε του είχατε υποσχεθεί. Φταίει βέβαια και η ρεμούλα και η φτωχοποίηση και όλα όσα αναπτύξατε, οπόταν να υποθέσω ότι, και σε κάθε μελλοντική ενέργεια του δημαρχου θα συμπαρίσταστε, εφ' όσον όλα όσα αναφέρατε αποτελούν κοινό παρονομαστή.Μία μόνο διευκρίνηση ζητώ: Πώς γνωρίζετε εσείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Γλυφαδιωτών αποδίδει τεράστια σημασία στην κίνηση αυτή, και γιατί η τεράστια αυτή σημασία έχει θετικό πρόσημο;
Απάντηση
Δημήτρης Μπουντουτσίδης 19.08.11
Κύριε Λαϊνά Καλημέρα σας,Με την ευκαιρία των σχολίων σας, μας δίδετε η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις που πιθανόν να μη διαφέρουν. Όμως όχι, σε καμία περίπτωση δεν είμαι οπαδός στο «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Και σαφώς «Ο σεβασμός της νομιμότητας θα έπρεπε να είναι αταλάντευτος και αδιαπραγμάτευτος κανόνας πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς και όχι "κανόνας λάστιχο" που εφαρμόζεται κατά το δοκούν..» όπως αναφέρεστε στο κείμενο σας και μου άρεσε. Όμως, ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ όταν αυτοί που εφαρμόζουν τους νόμους, τους εφαρμόζουν κατά το δοκούν, ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ακόμη από τους ψεύτικους, τους υποκριτές, τους δήθεν, και τα ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ, όπως ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ με όλους αυτούς που επιχειρούν εδώ και χρόνια να μας ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ και αντ’ αυτού οδήγησαν την ΠΑΤΡΙΔΑ μας στο ΓΚΡΕΜΟ και τα παιδιά μας -την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ μας στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ- γ‘ αυτό ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ, σε αυτούς απευθύνομαι και αυτοί πρέπει να είναι οι αποδέκτες του κειμένου μου (Άρθρου). Σε κάθε περίπτωση όμως τα σχόλια σας μου αρέσανε και για αυτό τον λόγο σας απάντησα κάτι που σπάνια κάνω.Τέλος,ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ με όλους αυτούς όπως αναφέρει και ο ποιητής Νευροχειρούργος στίχους από το ποίημα του «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ» σας αναφέρω.….. «”νόμοι θεϊκοί”, / κανόνες “ηθικοί”,/ βιάζονται αγχωτικά να επιβάλλουν τη σιωπή.….. και τρέχουν τότε οι “νόμοι” και οι “κανόνες”./ Καιροσκόποι, τυχοδιώκτες/ προσποιούνται τους σωτήρες.»Καταλάβατε τώρα κύριε Λαϊνά για ποιο λόγο ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ με τους Μπάσταρδους! Αυτόν τον Νευροχειρούργο όπως και πολλοί άλλοι ΝΕΟΙ και ΝΕΕΣ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας βρίσκονται και διαπρέπουν στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ και η αιτία είναι γνωστή σε όλους μας ποιοι είναι. Όχι! μη πάει ο νους σας μόνον στους πολιτικούς. Είναι και η ΑΡΧΟΥΣΑ τάξη με τους υποστηρικτές της και το υπηρετικό τους προσωπικό.
Απάντηση
Τάκης Λαϊνάς 18.08.11
Κύριε Μπουντουτζίδη αν μου επιτρέπετε να παρατηρήσω πως η νοοτροπία ότι με ψυχή και θάρρος στο πλαίσιο "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" φθάσαμε μεταξύ άλλων και στην σημερινή κατάσταση.. Πολλά έγιναν με αυτό το επικίνδυνο υπόβαρθρο". και To De facto δίκαιο δημιουργείται μόνο σε επαναστατικές καταστάσεις και όχι σε ένα μία ευνομούμενη Πολιτεία ( όσα τρωτά κι αν έχει. Ολα όσαν έγιναν θα έπρεπε να έχουν γίνει αφού είχε πρώτα εξαντληθεί ο διάλογος με την Πολιτεία και είχαν αγνοηθεί οι προσπάθειες του δήμου. Τόσα χρόνια χάθηκαν, δεν θα χανόταν ο κόσμος για ένα μήνα ακόμη... Ο κ. Κόκκορης δεν κατηγορείται για το νεκροταφείο που έφτιαξε με τον σεβασμιότατο. Κατηγορείται για τον τρόπο που το έφτιαξε. Μην περιφρονούμε την νομιμότητα. Οχι μόνο θα το βρούμε μπροστά μας αλλά θα το πληρώσουμε βαρύτατα όπως άλλωστε πληρώνουμε ως χώρα την έλλειψη κάθε σεβασμού της νομιμότητας και των κανόνων χρηστής διοιήκησης ΄από τη μεταπολίτευση και μετά. Ο σεβασμός της νομιμότητας θα έπρεπε να είναι αταλάντευτος και αδιαπραγμάτευτος κανόνας πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς και όχι "κανόνας λάστιχο" που εφαρμόζεται κατά το δοκούν..
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.