ΑΡΘΡΑ

Του Δημήτρη Μπουντουτσίδη

 

Η επιθετική θαλάσσια στρατηγική του Ερντογάν

0 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 11:03
Ο φόβος για να μη γίνουμε κακοί με τον κακό γείτονα δεν είναι και ο καλύτερος Σύμβουλος

Εάν οι αξιωματούχοι και οι Κυβερνώντες της Κύπρου, καθώς και οι αξιωματούχοι και Κυβερνόντες της Ελλάδας κάνουν το ΛΑΘΟΣ να συμβιβαστούν με οποιοδήποτε σχήμα πέραν του όπως ήταν μέχρι σήμερα τελείωσαν τα σύνορα Κύπρου και Ελλάδας σε βάθος χρόνου.

Πριν 7 ή 8 χρόνια έγραψα ένα άρθρο με τον παρακάτω τίτλο:  «Ο κ. ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ - Το Παρόν και το Μέλλον της».

Σήμερα κοντεύω να επαληθευτώ εάν επιτευχθεί αυτό που έχει στο μυαλό του ο ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ Ερντογάν.

Αφού ο παμπόνηρος (μέχρι πότε όμως) Ερντογάν, έμαθε από τον ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ότι την Κύπρο δεν μπορεί να την αγνοήσει καμία περιφερειακή ή παγκόσμια δύναμη λόγω στρατηγικής θέσης –Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο, Σουέζ, Ερυθρά Θάλασσα, κ.λ.π, κ.λ.π-, τον ξεπάστρεψε για να πάρει την δόξα μόνος του και μαζί με αυτόν ξεπάστρεψε και ξεπαστρεύει κάθε αντίπαλο του και κάθε αντίθετη φωνή στην Τουρκία –δεν γνωρίζει κανείς μέχρι πότε θα γίνεται αυτό-.

Τώρα ο παμπόνηρος Ερντογάν προσπαθεί να γίνει Εταίρος στο Κυπριακό κράτος δια μέσου του ψευδοκράτους που δημιούργησαν οι Τούρκοι του Αττίλα το 1974.

Εάν το καταφέρει,

ΑΝΤΙΟ σημερινή ΚΥΠΡΟΣ.  ΑΝΤΙΟ σημερινή ΕΛΛΑΔΑ.

Το θέλει και το επιδιώκει και προσπαθεί με κάθε τρόπο ο Ερντογάν σε αυτή τη φάση –ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ- βεβαίως, βεβαίως να το πετύχει, για τον λόγο αυτό εγκατέλειψε την επιθετική του πολιτική εναντίον της Κύπρου και το χειρίζεται με τους Τούρκους (ή Τουρκοκύπριους) αξιωματούχους.

Τα βέλη του δεν τα στρέφει τυχαία και Επιθετικά εναντίον της Ελλάδας φέροντας στο προσκήνιο την Λωζάννη και προσπαθεί να καταφέρει με τον τρόπο αυτό και να δημιουργήσει δυο status quo.

Ανοίγει δηλαδή δύο πληγές –ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ φύσης- και το βαφτίζω επιθετική ΘΑΛΑΣΣΙΑ Στρατηγική του Ερντογάν.

Εάν οι αξιωματούχοι και οι Κυβερνόντες της Κύπρου, καθώς και οι αξιωματούχοι και Κυβερνόντες της Ελλάδας κάνουν το ΛΑΘΟΣ να συμβιβαστούν με οποιοδήποτε σχήμα πέραν του όπως ήταν μέχρι σήμερα τελείωσαν τα σύνορα Κύπρου και Ελλάδας σε βάθος χρόνου.

Εκτός εάν καταφέρουν οι Ινστρούχτορες της Κύπρου και Ελλάδας και γυρίσουν τα πάνω κάτω πείθοντας τις Εγγυήτριες Δυνάμεις να γίνει ένα Ενιαίο Κράτος με Ελληνο-Τουρκο-Κυπρίους χωρίς στρατεύματα.

Υ.Γ.: Οι παραπάνω υποψίες μου μπορεί να μη έχουν βάση, όμως τα πολύ καλά λόγια του Ομπάμα για την Ελλάδα, τους Έλληνες, την Δημοκρατία, το Φιλότιμο, το Ούζο, την Φιλοσοφία, την Φιλοξενία και το ΖΗΤΩ η ΕΛΛΑΔΑ (και εμείς καθημερινά με τις πράξεις μας την πληγώνουμε) που με τα μηνύματα του πέρασε σε όλη την υφήλιο για να μας στηρίξει (με τον τρόπο του) με άφησε έναν προβληματισμό και μονολόγησα με το ΥΓ1 και ΥΓ2.

Υ.Γ1. «Μήπως ετοιμάζουν οι ισχυροί, κακά μαντάτα για την Ελλάδα, Κύπρο, Αιγαίο και ό Ομπάμα το γνωρίζει αυτό;!.

Υ.Γ2.Μήπως απευθύνθηκε στη Διεθνή Κοινότητα από τον ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ την Ιατρική, την φιλοσοφία, το Θέατρο, τα Μαθηματικά, την Γεωμετρία, την Φιλοσοφία, την, την,.. με τον παραπάνω ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ τρόπο λέγοντάς τους «Ρε τι πάτε να κάνετε σε αυτό το μικρό κομμάτι της Γης αλλά μεγάλο σε Ιστορία (άλλωστε το ανέφερε μικρό αλλά μεγάλο) και πολιτισμό που αν δεν ήταν αυτοί –εσείς, εμείς- δεν θα είχαμε αυτά που έχουμε σήμερα!».

Υ.Γ3. Τα παραπάνω, δεν μένει να αποδειχθούν. Εύχομαι να κάνω λάθος.

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.