ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Μπουντουτσίδης

 

Όταν η ανοχή γίνεται συνενοχή

0 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, 10:47

Μετά από πολύ καιρό και με αφορμή μιας επιστολής ενός φίλου δημοσιογράφου, ο οποίος τα τελευταία 36 χρόνια ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, διαβάζοντας από τα site για την ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ στις 20-2-2011 έγραψε τα δικά του και ορισμένα από αυτά σας παραθέτω.

Γράφει μεταξύ άλλων ο φίλος.

«Μα είμαστε υπανάπτυχτοι;
Λογοδιάρροια και πολλά λόγια χωρίς περιεχόμενο εκ των οποίων μερικά υβριστικά λόγια τα οποία υποβαθμίζουν τον ίδιο το λόγο και στο τέλος εκτός από κλωτσιές σε ανοιχτές πόρτες καμιά απολύτως ιδέα και κανένα πρόγραμμα δεν εκφράζεται για το τι είναι και ΤΙ πρέπει. Για παράδειγμα συγκεκριμένα να πουν (1ον, 2ον, 3ον, κλπ) να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα....» και άλλα πολλά γράφει ο φίλος. Έτσι μετά από όσα μου έγραψε, σκέφτηκα να του γράψω και εγώ ορισμένα –έτσι για να μη ξεχνιόμαστε-.

Γεια σου παλιέ καλέ μου φίλε,
Γέλασα πάρα πολύ με όσα γράφεις. Έχεις δίκαιο και ταυτόχρονα άδικο. Όμως θα μπορούσες να μου πεις -τι παπάρες λες ρε Δημήτρη- πως είναι δυνατόν να έχω ταυτόχρονα και δίκαιο και άδικο;  και του απαντώ. Γίνεται φίλε μου παλιέ, γίνεται.

Διότι, με δύο λόγια θα σου πω τι έγινε σε αυτή τη Χώρα από την μεταδικτατορική εποχή.

1.  Έπρεπε να εδραιωθεί η Δημοκρατία.

2.  Να δημιουργηθεί το κοινωνικό κράτος και 3ον Να θωρακιστεί το κράτος σε όλα τα πεδία (όπως θεσμοί, νοοτροπία -αυτή είναι θέμα παιδείας-, εφαρμογή νόμων κ.λ.π, κ.λ.π).  Ως προς το 1ο σκέλος πράγματι, ο Καραμανλής εδραίωσε την Δημοκρατία σε συνεργασία με τον λαό. Ως προς το 2ον πράγματι, ο Α. Παπανδρέου δημιούργησε το κοινωνικό κράτος και στελέχωσε τον δημόσιο τομέα και με πολίτες άλλων κομματικών αποχρώσεων, έτσι έπρεπε να γίνει(όσο και να μη το θέλουν να το παραδεχθούν πολλοί), από εκεί και πέρα όμως -έπρεπε να Θωρακιστεί η Χώρα.

Κοντολογίς, στη δεκαετία του '70 εδραιώθηκε η Δημοκρατία μας. Στη δεκαετία του '80 εδραιώθηκε το κοινωνικό κράτος. Άρα από την δεκαετία του '90 και εντεύθεν έπρεπε να θωρακιστεί το κράτος.

Το κράτος αγαπητέ και καλέ μου παλιόφιλε όχι μόνο δεν το θωρακίσανε αλλά οι νόμοι εφαρμόζονται μόνον για τους κλεφτοκοτάδες, για τους άνεργους, τους άστεγους και όσους δεν είχαν προσβάσεις στην λεγόμενη διαπλεκόμενη ιεραρχία. Αυτοί όχι μόνον δεν θωρακίσανε το κράτος, αλλά καταργήσανε και το πόθεν αίσχος.

Για πες μου ρε παλιέ μου φίλε, ποιος ευθύνεται που δεν θωρακίστηκε το κράτος από τη δεκαετία του '90 και εντεύθεν; Ο πολίτης; Ή, ο πωλητής;.
Να σου πω εγώ που ζω στη Χώρα αυτή -από τότε που έφυγες, παραμένω όπως ξέρεις σ΄ αυτή - και που όπως γνωρίζεις είμαι και παραμένω να είμαι από τους ενεργούς πολίτες.

Ευθέως σου απαντώ -ο πωλητής βέβαια ευθύνεται-, διότι εάν ο πωλητής δεν κάνει καλές πωλήσεις η εταιρεία του τι θα πάθει; Θα καταστραφεί βεβαίως, βεβαίως και θα καταστραφεί, εάν ο ή οι διοικούντες είναι βλάκες ή έχουν άλλα συμφέροντα. Αναφορικά με την διοικητική πυραμίδα που δεν θωράκισαν το κράτος από την δεκαετία του '90 και εντεύθεν, ή είναι βλάκες ή μαφίες, ή άχρηστοι, -δεν εξηγείτε διαφορετικά.

Άρα ποιος φταίει παλιέ και αγαπημένε μου φίλε που τα πράγματα φθάσανε ως εδώ;. Αυτός που χρέωσε τους Ολυμπιακούς αγώνες δυσανάλογα, τρεις ή και τέσσερεις φορές επάνω;  

Αυτός που δημιούργησε το χρηματιστήριο για να γίνει αφαίμαξη των οικονομιών προς όφελος των λίγων; αυτός που δημιούργησε τα ομόλογα και που δεν έχουν καμία αξία;

Αυτός που άφησε ξέφραγο αμπέλι τη χώρα και να μπαινοβγαίνουν χωρίς χαρτιά; αυτός που διώχνει την μορφωμένη νεολαία στο εξωτερικό; αυτός που δημιούργησε το σκάνδαλο της simens;

Του Βατοπεδίου;

Ποιος τελικά τα έκανε όλα αυτά αγαπημένε και παλιέ μου φίλε -ο απλός λαός;

Όλοι αυτοί (οι χθεσινοί και οι σημερινοί) που λένε στις μπουρδολογούσες εκπομπές όλα αυτά που λένε καθημερινά -δεν κυβέρνησαν από τη δεκαετία του '90 έως σήμερα; Με αυτά που λέει ο κύριος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης «ότι δηλαδή μαζί τα φάγαμε» δεν δηλώνει ευθέως ότι καταχράστηκε τα δανεικά αντί να τα κάνει παραγωγικές επενδύσεις;. Άρα εκ συνεπαγωγής ο ίδιος δηλώνει ότι είναι διαπλεκόμενος και το ομολογεί;

Γιατί λοιπόν αυτός ο άνθρωπος να έχει ασυλία; Μήπως επειδή εμείς μέχρι σήμερα έχουμε ανεχθεί πάρα πολλά; Να με συμπαθείς λοιπόν παλιέ και αγαπημένε μου φίλε. Πως θέλεις ο κόσμος να είναι ήρεμος; Αυτός και η υπόλοιπη παρέα δεν κυβερνούν τόσα χρόνια;.

Εγώ όπως ξέρεις καλέ μου φίλε, δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ρατσιστής, ούτε δεξιός για να κάνω αντιπολίτευση. Ξέρεις σε ποιο χώρο ανήκω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κλείσω το στόμα μου για τις παπαριές τους (κοινώς παρανομίες ή ανομίες τους), ούτε σημαίνει ότι θα κλείσω τα αυτιά μου.

Άστα ρε φίλε μου, είναι αλητήριοι, απατεώνες, κλέφτες και το μόνο που σκεφτόντουσαν είναι να βολέψουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειες τους, τους συγγενείς τους και λίγους φίλους τους και που εσκεμμένως τους κάνανε μεγιστάνες του πλούτου -για να ελέγχουν εμάς τους χαχόλους.

Και άντε για όλα αυτά, κάποιος να τους δικαιολογήσει, να τους δικαιολογήσει όμως και για την καταστροφή της Χώρας; Πολύ δεν πάει;  
Χρειάζονται χάδι αυτοί οι άνθρωποι; Και γιατί να τους σεβαστεί κάποιος ρε παλιέ και καλέ μου φίλε, όταν ίδιοι ακόμη δέχονται τον νόμο περί ασυλίας βουλευτών;

Εάν καλέ μου φίλε είναι γνήσιοι και θέλουν το καλό μας -πρέπει να το αποδείξουν- δυστυχώς σε αυτή την κατεύθυνση οι άνθρωποι όχι αυτό δεν κάνουν, αλλά μας βρίζουν κιόλας.

Μωρέ, ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΜΗΘΟΥΝ οι αλητήριοι, που θα δικαιολογήσω όλους αυτούς και όσοι φέρανε την χώρα σε αυτό το σημείο. Παλιέ μου φίλε, ζούμε εδώ και γνωρίζουμε τα ουστ-αριά από ποιες οικογένειες προέρχονται και από ποια Πανεπιστήμια μας ήρθαν.
Ασιχτηρ με τα ουστ-αριά.  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.