ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 12:44

ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Τσατσαράγκος

Γεννήθηκε στην Πολωνία από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Επαναπατρίστηκαν οικογενειακώς το 1965. Καταγωγή πατρός Ευρυτανία, μητέρας Ήπειρος. Είναι παντρεμένος με τη Μ. Γρανίτσα και έχουν ένα παιδί. Καταγωγή συζύγου Ευρυτανία. Ενεργή και σταθερή παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες. Συμμετέχει δραστήρια - μέσα από μη κυβερνητικές οργανώσεις ...περισσότερα

Γεννήθηκε στην Πολωνία από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Επαναπατρίστηκαν οικογενειακώς το 1965. Καταγωγή πατρός Ευρυτανία, μητέρας Ήπειρος. Είναι παντρεμένος με τη Μ. Γρανίτσα και έχουν ένα παιδί. Καταγωγή συζύγου Ευρυτανία.

Ενεργή και σταθερή παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες. Συμμετέχει δραστήρια - μέσα από μη κυβερνητικές οργανώσεις στο κοινωνικό πεδίο (περιβάλλον, ποιότητα ζωής, απόδημος ελληνισμός, εθελοντισμός, ναρκωτικά). Ως παιδί πολιτικού πρόσφυγα στηρίζει και συμμετέχει σε δράσεις για τον απόδημο Ελληνισμό. Αναπτύσσει έντονη δράση μέσα από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Παρεμβαίνει σε θέματα όπως για την καλυτέρευση του περιβάλλοντος και οργανώνει θεματικές δράσεις, συντονίζοντας εθελοντικές ομάδες εργασίας. Κινητοποιεί μαζί με άλλες δυνάμεις την τοπική κοινωνία για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό.

Λίγους μήνες μετά την πρόσληψη του (1973) στην Ολυμπιακή, απολύεται λόγω κοινωνικών φρονημάτων. Με την πτώση της Χούντας, αποκτά οργανωτική σχέση με το Κ.Κ.Ε. και λίγο αργότερα ιδρύει μαζί με άλλους τέσσερις την Κομματική Οργάνωση του Κ.Κ.Ε. στην Ο.Α. Αναπτύσσει έντονη πολιτική δράση και παρουσία. Στις 9 Μαρτίου 1989, μετά από μακρά αποχή, αποχωρεί από το Κ.Κ.Ε. και συνεχίζει τη δράση του αδιάλειπτα μέχρι σήμερα στο κοινωνικό-πολιτικό πεδίο με όρους κοινωνίας, καθώς και μέσα από Φορείς.

Αποκτά επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση το 1974 στο Περιστέρι ως Γενικός Γραμματέας του εξωραϊστικού συλλόγου. 1987-1990: μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου καθώς και του Δημοτικού Ωδείου. 2002: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας με το συνδυασμό του κ. Σφακιανάκη.
2003 – 2005:Μέλος του Δ/Σ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Γλυφάδας. Το 2003: ΙΔΡΥΕΙ την «ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Η ΑΛΛΗ ΓΛΥΦΑΔΑ».
2006: Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας (ανεξάρτητος).

 Ιδρυτής και πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.) από το 1989, που σήμερα αριθμεί 7.200 μέλη. Ως πρόεδρος του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α. προωθεί την ίδρυση Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας στα πλαίσια του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό. Υπεύθυνος του υπό σύσταση κοινωφελούς ιδρύματος με τον τίτλο «Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας».

Μετά τη δικτατορία οργανώνει το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ο.Α. Πρωτοστατεί στην μεταδικτατορική οργάνωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Ιδρύει τη συνδικαλιστική παράταξη ΕΣΚ στην Ο.Α. Εκλέγεται επί σειρά ετών στο Σωματείο των τεχνικών, στην Ομοσπονδία (ΟΣΠΑ) καθώς και στο ΕΚΑ. Για τη συνδικαλιστική, πολιτική του δράση το Μάη του 1981 απολύεται. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ο.Α. και όχι μόνο. Συνέβαλε καθοριστικά στις κατακτήσεις και υπηρέτησε με συνέπεια, από διάφορες θέσεις τους παραπάνω Φορείς.
λιγότερα

Μια νέα πόλη 10.000 κατοίκων ξεφυτρώνει…

4 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011, 15:50

Το σχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση, περισσότερο με μικρογραφία μιας πόλης θα μοιάζει, παρά με Μητροπολιτικό Πάρκο.
Το σχέδιο προβλέπει κατοικίες διάσπαρτες σε γειτονιές παλιάς αθηναϊκής, νησιώτικης και μοντέρνας πολυώροφης προσέγγισης, σχολεία για την εξυπηρέτηση των γύρω δήμων, εκκλησίες, δρόμους, ξενοδοχεία, νοσοκομείο, κέντρα με επιχειρηματικές δράσεις, μουσεία και το πράσινο θα περιοριστεί στα 2.000 στρέμματα σκάρτα!!!

Ως τα μέσα Νοεμβρίου, θα γίνει η προκήρυξη του Διεθνούς Διαγωνισμού, προκειμένου η Κυβέρνηση (λόγω κρίσης) να αξιοποιήσει το Ελληνικό – τον τελευταίο μεγάλο ελεύθερο χώρο στην Αττική, ως «μπούσουλα» στο κυνήγι των εσόδων και μοντέλο αξιοποίησης του χώρου.
Το μοντέλο όμως που προωθείται από την Κυβέρνηση δυστυχώς έχει άλλο χαρακτήρα και όχι τρόπους αξιοποίησης του με επίκεντρο το πράσινο.

Η απάντηση πως η Κυβέρνηση «συρρικνώνει» το πράσινο στο Ελληνικό, όχι μόνο δεν τους απαλλάσσει των ευθυνών απέναντι στις επόμενες γενιές, αλλά τους καθιστά υπεύθυνους για την περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αττικής.

Υπενθυμίζουμε πως οι περισσότερες μελέτες (Βανσενχόφεν, Μπελαβίλα κ.λπ) προέβλεπαν 4.000 στρέμματα πρασίνου που ανταποκρίνονται στο 90% του χώρου.
Υπενθυμίζουμε πως το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού έχει έκταση 5.300.000 στρέμματα και η κυβέρνηση θέλει τα 2/3 από αυτή να γίνουν μια νέα πόλη 10.000 κατοίκων.

Η «Πολιτών Κοινωνία – Η Άλλη Γλυφάδα» καλεί τους πολίτες, τους φορείς και τους Δήμους σε πρωτοβουλίες συντονισμού δράσεων για την διάσωση του Ελληνικού και τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.

Σχόλια Αναγνωστών

4 Προσθήκη σχολίου
Αλέκος 28.09.11
Ε, ΩΡΑΙΑ! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ, ΠΕΡΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΞΕΧΡΕΩΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ. ΤΟΝ ΤΣΑΤΣΑΡΑΓΚΟ ΤΙ ΤΟΝ ΒΑΛΑΜΕ? ΚΕΧΑΓΙΑ?
Απάντηση
ρικ 28.09.11
Καλά πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι κάποιοι ώστε να πιστεύουν ότι με την υπάρχουσα οικονομική κρίση θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί οικιστική ανάπτυξη?Ο κόσμος πουλάει τα σπίτια του για ένα κομμάτι ψωμί και η κυβέρνηση ονειρεύεται κατοικίες στο Ελληνικό?Ο τελευταίος ελεύθερος χώρος που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας δεν πρέπει να πουληθεί επειδή κάποιοι γουστάρουν να βάλουν χέρι,για ακόμη μια φορά,στο δημόσιο πλούτο.Το Ελληνικό είναι περιουσία του ελληνικού λαού κοράκια.
Απάντηση
Αλέκος Κ. 27.09.11
ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ.
Απάντηση
Βρανάς Γιάννης 23.09.11
Ο κύριος Τσατσαράγκος, έλυσε το δικό του το στεγαστικό πρόβλημα, και ο υπόλοιπος κόσμος να πάει να κουρεύεται. Στο κάτω κάτω ας πάνε κάπως μακρύτερα, όχι και μεσ' τα πόδια μας! Ακούς εκεί "σχολία για την εξυπηρέτηση των γύρω δήμων"; Ακούς εκεί "νησιώτικη και μοντέρνα προσέγγιση" ; Δηλαδή τι; -σου λέει- θα έλθουνε τα άγρια να διώξουνε τα ήμερα; Αυτό μας έλλειπε τώρα, να πιάσουν και οι οικοδόμοι δουλειά.Και μιας και μας καλεί σε ''πρωτοβουλίες'' δεν μας λέει τι είδους πρωτοβουλίες θέλει; Θα κλείσουμε πάλι καμιά λεωφόρο; Θα το ρίξουμε στην μπουζουκοπενιά μέχρι πρωίας; Θα φέρουμε και παπάδες;
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.