ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Τσατσαράγκος

Γεννήθηκε στην Πολωνία από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Επαναπατρίστηκαν οικογενειακώς το 1965. Καταγωγή πατρός Ευρυτανία, μητέρας Ήπειρος. Είναι παντρεμένος με τη Μ. Γρανίτσα και έχουν ένα παιδί. Καταγωγή συζύγου Ευρυτανία. Ενεργή και σταθερή παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες. Συμμετέχει δραστήρια - μέσα από μη κυβερνητικές οργανώσεις ...περισσότερα

Γεννήθηκε στην Πολωνία από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Επαναπατρίστηκαν οικογενειακώς το 1965. Καταγωγή πατρός Ευρυτανία, μητέρας Ήπειρος. Είναι παντρεμένος με τη Μ. Γρανίτσα και έχουν ένα παιδί. Καταγωγή συζύγου Ευρυτανία.

Ενεργή και σταθερή παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες. Συμμετέχει δραστήρια - μέσα από μη κυβερνητικές οργανώσεις στο κοινωνικό πεδίο (περιβάλλον, ποιότητα ζωής, απόδημος ελληνισμός, εθελοντισμός, ναρκωτικά). Ως παιδί πολιτικού πρόσφυγα στηρίζει και συμμετέχει σε δράσεις για τον απόδημο Ελληνισμό. Αναπτύσσει έντονη δράση μέσα από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Παρεμβαίνει σε θέματα όπως για την καλυτέρευση του περιβάλλοντος και οργανώνει θεματικές δράσεις, συντονίζοντας εθελοντικές ομάδες εργασίας. Κινητοποιεί μαζί με άλλες δυνάμεις την τοπική κοινωνία για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό.

Λίγους μήνες μετά την πρόσληψη του (1973) στην Ολυμπιακή, απολύεται λόγω κοινωνικών φρονημάτων. Με την πτώση της Χούντας, αποκτά οργανωτική σχέση με το Κ.Κ.Ε. και λίγο αργότερα ιδρύει μαζί με άλλους τέσσερις την Κομματική Οργάνωση του Κ.Κ.Ε. στην Ο.Α. Αναπτύσσει έντονη πολιτική δράση και παρουσία. Στις 9 Μαρτίου 1989, μετά από μακρά αποχή, αποχωρεί από το Κ.Κ.Ε. και συνεχίζει τη δράση του αδιάλειπτα μέχρι σήμερα στο κοινωνικό-πολιτικό πεδίο με όρους κοινωνίας, καθώς και μέσα από Φορείς.

Αποκτά επαφή με την τοπική αυτοδιοίκηση το 1974 στο Περιστέρι ως Γενικός Γραμματέας του εξωραϊστικού συλλόγου. 1987-1990: μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου καθώς και του Δημοτικού Ωδείου. 2002: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας με το συνδυασμό του κ. Σφακιανάκη.
2003 – 2005:Μέλος του Δ/Σ του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Γλυφάδας. Το 2003: ΙΔΡΥΕΙ την «ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Η ΑΛΛΗ ΓΛΥΦΑΔΑ».
2006: Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας (ανεξάρτητος).

 Ιδρυτής και πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.) από το 1989, που σήμερα αριθμεί 7.200 μέλη. Ως πρόεδρος του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α. προωθεί την ίδρυση Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας στα πλαίσια του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό. Υπεύθυνος του υπό σύσταση κοινωφελούς ιδρύματος με τον τίτλο «Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας».

Μετά τη δικτατορία οργανώνει το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ο.Α. Πρωτοστατεί στην μεταδικτατορική οργάνωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Ιδρύει τη συνδικαλιστική παράταξη ΕΣΚ στην Ο.Α. Εκλέγεται επί σειρά ετών στο Σωματείο των τεχνικών, στην Ομοσπονδία (ΟΣΠΑ) καθώς και στο ΕΚΑ. Για τη συνδικαλιστική, πολιτική του δράση το Μάη του 1981 απολύεται. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ο.Α. και όχι μόνο. Συνέβαλε καθοριστικά στις κατακτήσεις και υπηρέτησε με συνέπεια, από διάφορες θέσεις τους παραπάνω Φορείς.
λιγότερα

Απέναντι στο ρεύμα της ανομίας

0 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011, 11:40

«Σκοτεινή πόλη». Έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το ρεύμα που παρασύρει την πόλη μας σε όλο και χαμηλότερα επίπεδα! Η Γλυφάδα, από πόλη-όνειρο πολλών ανθρώπων, διολισθαίνει σταθερά σε πόλη της ανομίας.

Εδώ και πολλά χρόνια, έχει να ακουστεί ως πόλη θετικά. Μόνιμα, είναι στην επικαιρότητα αρνητικά. Π.χ., για την κατάσταση στις παραλίες, για τις μαρίνες, για τον Υμηττό, για τις πυρκαγιές, για αυθαιρεσίες και καταπατήσεις, για οικονομικές ατασθαλίες, για πλημμύρες, για ανύπαρκτους ελεύθερους χώρους, για ναρκωτικά, για σχολεία υποβαθμισμένα, στον πολιτισμό σκοτάδι, στον αθλητισμό ουδέν (πέρα από κάποιες μεμονωμένες εξαιρέσεις). Και τώρα… ήρθε και το νεκροταφείο.

Γίναμε βούκινο ως πόλη, όταν με επικεφαλής το δήμο μας και την εκκλησία, ο ένας να καταπατά δημόσια έκταση και ο άλλος να στήνει αυθαίρετη εκκλησία στην Α΄ Ζώνη του Υμηττού. Γιατί τότε και ο κάθε πολίτης να μην κάνει το ίδιο;

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και Σύλλογος που αυτοπροσδιορίζεται ως περιβαλλοντικός, δεν είχε το θάρρος να καταγγείλει καθαρά την καταπάτηση της δημόσιας έκτασης. Δεν μπορεί να είσαι και με τον… αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Στην Ελλάδα, θεωρούμε ότι έχουμε δημοκρατία όταν δεν τη σεβόμαστε, παραβιάζοντας τους νόμους.

Το χειρότερο είναι ότι όσοι αναρριχώνται στα πολιτικά αξιώματα είναι πρόσωπα ανάξια να δώσουν την παραμικρή λύση στα πραγματικά προβλήματα, διότι είναι άλλο θέμα η πραγματική ανάγκη στην πόλη της Γλυφάδας για νέο νεκροταφείο και είναι άλλο η αυθαιρεσία ενός δημόσιου οργανισμού με τη συμμετοχή μάλιστα της εκκλησίας να καταπατεί τον Υμηττό (αλήθεια, σε τι προσδοκά η Μητρόπολη Γλυφάδας;). Εμείς είμαστε απέναντι στο ρεύμα αυτό της ανομίας και καλούμε όλες τις δυνάμεις που είναι διατεθειμένες να αντιπαλέψουν αυτήν την κατάσταση, να το κάνουν και να μιλήσουν καθαρά.

Τα μισόλογα δεν χωρούν, ιδιαίτερα στις μέρες μας. Όσον αφορά την επιβεβλημένη ανάγκη για νέο νεκροταφείο στην πόλη μας, είμαστε μπροστάριδες στον αγώνα, μαζί με όλους του Γλυφαδιώτες, προκειμένου η πολιτεία να χωροθετήσει χώρο και αυτό να γίνει εντός του Α΄ εξαμήνου του 2012.
Τέτοιους αγώνες θέλουμε για την πόλη μας.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.