ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 13:49

ΑΡΘΡΑ

Νάνσια Κωσταρά

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα. Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε ...περισσότερα

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα.
Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε επίσης ως Σύμβουλος, αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος με τα περιοδικά STATUS, ΕΓΩ, PLAYBOY, ESCAPE.

Συνεργάστηκε με μεγάλες εφημερίδες (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Η Ελλάδα αύριο) κυρίως ως πολιτική αρθρογράφος αλλά και με συνεντεύξεις. Στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ είχε τη δική της μόνιμη στήλη συνεντεύξεων στην οποία φιλοξενήθηκαν κατά αποκλειστικότητα εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 ως ραδιοφωνική παραγωγός αρχικά της εκπομπής: «7μέρες ΦΑΓΟΥΡΑ» στον ΑΝΤ1 RADIO και στη συνέχεια της πολιτικο-ενημερωτικής εκπομπής «ΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥ» κάθε Σάββατο και Κυριακή 7:00 με 9:00 πμ στον ΑΝΤ1 RADIO σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Την ίδια εποχή διδάσκει στη Δημοσιογραφική Σχολή του ΑΝΤ1 ως καθηγήτρια δημοσιογραφίας «ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ».

Το 2007 παρουσιάζει το δικό της πολιτιστικό ένθετο στην εκπομπή ΣΚ ΝΕΤ στη Δημόσια Τηλεόραση (ΝΕΤ) και λίγο αργότερα, 2008-2010 αναλαμβάνει την Παρουσίαση και Αρχισυνταξία της δικής της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής στη ΝΕΤ με τον τίτλο «Είναι ό,τι καλύτερο» κάθε Σάββατο 12.30 στη ΝΕΤ.

Το ίδιο διάστημα παρουσιάζει καθημερινά ως Κεντρική Παρουσιάστρια και Αρχισυντάκτρια το Κεντρικό Ενημερωτικό Δελτίο Ειδήσεων στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ από 8:00 έως 9:00 με τον τίτλο «Βραδινή Ραδιοεφημερίδα».

2014-16: Παρουσιάζει στη ζώνη prime time το πολιτικό TALK SHOW «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» σημειώνοντας για λογαριασμό του Ε-TV (Epsilon TV) τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον τομέα της ενημέρωσης, ξεπερνώντας θεαματικά τον μέσο όρο τηλεθέασης του σταθμού.

2015-16: Παρουσιάζει ως Κεντρική Παρουσιάστρια με μεγάλη επιτυχία το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ΣΚ του σταθμού (Ε-TV).
λιγότερα

Ελλάς το …μεγαλείο σου!

0 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, 11:46

Όταν φτάνει ο πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε να λέει ότι « μπορεί η περιουσία του κράτους μας να μην είναι πάνω από 300 δολάρια, αλλά παρόλα αυτά το πρόβλημα δεν φτάνει αυτό του Έλληνα πρωθυπουργού...» καταλαβαίνουμε α) μέχρι που φτάνει η …χάρη μας και β) ότι χρειάζεται πολύ κουπί για να μας πιάνουν πάλι στο στόμα τους για την Ακρόπολη, την Δημοκρατία, τους Ολυμπιακούς αγώνες , τις ομορφιές του τόπου μας….

Την ίδια στιγμή όμως, το διαδίκτυο κατακλύζεται από επισκέψεις στο βίντεο Ισπανών μαθητών με τον τίτλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» που αφορά σε ένα μεγάλο ευχαριστώ της ανθρωπότητας για όσα άπειρα προσφέραμε στον πολιτισμό και το πνεύμα, την Ιατρική, τον αθλητισμό, την φιλοσοφία ,την πολιτική! Αλήθεια, πόσο αντιφατικά είναι αυτά που βιώνουμε και γιατί επιτρέψαμε να χαθεί το μεγαλείο για να καταντήσουμε «Ζιμπάμπουε»;

Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δόθηκε στη δημοσιότητα και αφορά στο όργιο διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ,το 2010 τα λέει όλα.Παρά την οικονομική κρίση και το 1ο Μνημόνιο, η κρατική μηχανή φάνηκε να συνεχίζει να λειτουργεί στην ίδια λογική με προμήθειες και έργα που γίνονταν με απευθείας αναθέσεις για να αποφεύγονται διαγωνισμοί, με παράνομες προσλήψεις συμβασιούχων και ειδικών συμβούλων με σωρεία παράνομων αμοιβών.

Για τι πράγμα να πρωτομιλήσεις; Έξοδα κηδείας 36.700 για τ. δήμαρχο Γλυφάδας; δαπάνη 4.500 για φιλοτέχνηση πορτρέτου αποθανόντος τ. δημάρχου και υπουργού για την αίθουσα του Δήμου Πειραιά, εκτός λειτουργικών αναγκών;

Προμήθεια… πούρων 5.300 για εξυπηρέτηση αναγκών δημοσίων σχέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης; Αποζημιώσεις 3.900 για μη λήψη άδειας 123 δημοτικών υπαλλήλων που την πήραν κανονικά καθώς και αποζημίωση για υπερωρίες υπαλλήλου που στο μεταξύ είχε συνταξιοδοτηθεί και ασφαλώς δεν είχαν γίνει;

Έξοδα 23.100 ευρώ περιφερειακού ΤΕΙ για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας; Αποζημιώσεις για τήρηση πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου σε δήμο της Β. Ελλάδας ενώ το μήνα εκείνο…. δεν είχαν γίνει συνεδριάσεις; Γεύματα…. 22.400 ευρώ(!) σε χωριά της Βορείου Ελλάδας για την εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό»;

Λοιπόν; Μας κάνει εντύπωση που καταντήσαμε να μας πιάνει στο στόμα της η Ζιμπάμπουε, αλλά αρνούμεθα να παραδεχτούμε ότι βάλαμε βαθιά το χεράκι μας για νε χαρακτηριζόμαστε …τριτοκοσμικοί;

Το στοίχημα λοιπόν, μπορεί να είναι να ξαναγίνουμε… Ευρωπαίοι. Αν δεν αλλάξουμε όμως μυαλά και κρίση, καμιά κρίση και κανένας νόμος ,όσο σκληρός κι αν είναι, δεν πρόκειται να μας βγάλει από το κάδρο των αποτυχημένων και να μας βάλει και πάλι στο βάθρο των εκλεκτών.

Αλλαγή νοοτροπίας εδώ και τώρα! Η χώρα απαιτεί, για να ξαναβρούμε τον δρόμο που χάσαμε, αυτοέλεγχο και αυτοκριτική στον «καθρέφτη» του σπιτιού μας , και έλεγχο και κριτική σε όσους είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Όλοι, πολίτες και πολιτικοί πρέπει να σταθούμε ενώπιων των ευθυνών μας αν θέλουμε η Ελλάδα να ξαναγεννηθεί.

*δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "η Ελλάδα αύριο"

Η Νάνσια Κωσταρά είναι ειδική σύμβουλος και αρθροφράφος στη νέα καθημερινή εφημερίδα "η Ελλάδα Aύριο".

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.