ΑΡΘΡΑ

Νάνσια Κωσταρά

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα. Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε ...περισσότερα

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα.
Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε επίσης ως Σύμβουλος, αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος με τα περιοδικά STATUS, ΕΓΩ, PLAYBOY, ESCAPE.

Συνεργάστηκε με μεγάλες εφημερίδες (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Η Ελλάδα αύριο) κυρίως ως πολιτική αρθρογράφος αλλά και με συνεντεύξεις. Στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ είχε τη δική της μόνιμη στήλη συνεντεύξεων στην οποία φιλοξενήθηκαν κατά αποκλειστικότητα εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 ως ραδιοφωνική παραγωγός αρχικά της εκπομπής: «7μέρες ΦΑΓΟΥΡΑ» στον ΑΝΤ1 RADIO και στη συνέχεια της πολιτικο-ενημερωτικής εκπομπής «ΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥ» κάθε Σάββατο και Κυριακή 7:00 με 9:00 πμ στον ΑΝΤ1 RADIO σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Την ίδια εποχή διδάσκει στη Δημοσιογραφική Σχολή του ΑΝΤ1 ως καθηγήτρια δημοσιογραφίας «ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ».

Το 2007 παρουσιάζει το δικό της πολιτιστικό ένθετο στην εκπομπή ΣΚ ΝΕΤ στη Δημόσια Τηλεόραση (ΝΕΤ) και λίγο αργότερα, 2008-2010 αναλαμβάνει την Παρουσίαση και Αρχισυνταξία της δικής της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής στη ΝΕΤ με τον τίτλο «Είναι ό,τι καλύτερο» κάθε Σάββατο 12.30 στη ΝΕΤ.

Το ίδιο διάστημα παρουσιάζει καθημερινά ως Κεντρική Παρουσιάστρια και Αρχισυντάκτρια το Κεντρικό Ενημερωτικό Δελτίο Ειδήσεων στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ από 8:00 έως 9:00 με τον τίτλο «Βραδινή Ραδιοεφημερίδα».

2014-16: Παρουσιάζει στη ζώνη prime time το πολιτικό TALK SHOW «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» σημειώνοντας για λογαριασμό του Ε-TV (Epsilon TV) τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον τομέα της ενημέρωσης, ξεπερνώντας θεαματικά τον μέσο όρο τηλεθέασης του σταθμού.

2015-16: Παρουσιάζει ως Κεντρική Παρουσιάστρια με μεγάλη επιτυχία το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ΣΚ του σταθμού (Ε-TV).
λιγότερα

ΧΑ: Εντός ή εκτός νόμου;

0 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013, 09:42

Τους είδαμε να φιγουράρουν, εντός της Βουλής(!), με εκπροσώπους του Νεοναζιστικού κόμματος της Γερμανίας! Τους ακούσαμε να προτρέπουν τους γιατρούς να ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ και να συνταχθούν μαζί τους προσφέροντας τις υπηρεσίες τους μόνο σε Έλληνες! (Λες και για τους γιατρούς υπάρχει χρώμα, φύλο ή ταυτότητα στην άσκηση του καθήκοντος!)

Το να πεις ότι έχουν αποθρασυνθεί είναι λίγο. Ότι έχουν ξεφύγει, είναι δεδομένο. Ότι χρειάζονται οι ίδιοι τις… υπηρεσίες των γιατρών είναι αυτονόητο.

Πριν λίγες μέρες ο Υπ. Δημ. Τάξης Νίκος Δένδιας πρότεινε για την ΧΑ να τεθεί εκτός νόμου, με κριτήρια που θα θεσπιστούν στο νέο Σύνταγμα(«Η ύπαρξη και η δράση της Χρυσής Αυγής δεν συνάδει με τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο να αποκλείονται κόμματα που αποδεδειγμένα πρεσβεύουν ρατσιστικές ιδέες και υπερασπίζονται ή αρνούνται ότι συνέβησαν γενοκτονίες, όπως το Ολοκαύτωμα των Εβραίων».)

Πραγματικά τέτοιου είδους προτάσεις όπως «να τεθεί η ΧΑ εκτός νόμου» αποτελούν για όλους μας μεγάλο πειρασμό ως προς την εφαρμογή τους. Όμως, η απόρριψη, η περιθωριοποίηση, το μίσος είναι δικά τους χαρακτηριστικά. Όπως πολύ ωραία διάβασα κάπου «Τσάκισε τους ναζί σβήνοντας επιχειρήματά τους. Το μίσος σου είναι η δύναμή τους. Χαλαρά και αποτελεσματικά». Διαφορετικά η δημοκρατία αυτοαναιρείται αν χρησιμοποιήσει αντιδημοκρατικά μέσα, ακόμα και ως έσχατη λύση. Με το να τσακίσουμε το «σώμα» τους , τους κάνουμε μάγκες , με το να τσακίσουμε το πνεύμα τους , τους κάνουμε λιώμα. Τι προτιμάμε;

Πρέπει να μπορούν να δράσουν και να διώκονται κάθε φορά που διαπράττουν μια παράνομη πράξη, αλλά δεν πρέπει να θεωρηθεί η ύπαρξή τους αδίκημα. Ο φασισμός είναι μια ιδεολογία που ως βασικό του χαρακτηριστικό, πέραν του ανορθολογισμού, έχει την έλλειψη μέτρου.

Η προσπάθεια εξαφάνισης από τον πολιτικό χάρτη της Χρυσής Αυγής και ο εξοβελισμός της στο νομικό περιθώριο είναι μεγάλο λάθος. Ας αφεθούν να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι. Γιατί τι νομίζουμε; Ότι θα σταματήσουν μόνο στο διαχωρισμό Ελλήνων και ξένων; Ακολουθούν όλοι όσοι δεν είναι της ….αρεσκείας τους!

Ομοφυλόφιλοι, φορείς του ΑIDS, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, ακόμα και ιερείς που τόλμησαν να διακηρύξουν ότι ο Θεός πολεμά δια του λόγου του τον ρατσισμό… Και έπονται κι άλλοι , κι άλλοι που απλά θα έχουν διαφορετική με αυτούς γνώμη!

Άλλωστε αυτό κατά βάθος επιδιώκουν. Να μας εξωθήσουν στα άκρα και να τους μιμηθούμε «καταργώντας» τους. Αυτό περιμένουν για να ηρωοποιηθούν. Τα άκρα, όμως, όπως και για αυτούς έτσι και για μας δεν είναι καλά. Ούτε τους «εξαφανίζουμε» αλλά ούτε εφησυχάζουμε. Τους παρακολουθούμε στενά και δεν επιτρέπουμε με τίποτα να …συνηθίσουμε την ασχήμια. Γιατί τότε όπως έλεγε και ο μεγάλος για μας, αλλά κατάπτυστος για αυτούς, Χατζηδάκης, «θα αρχίζει να μας τρομάζει η ομορφιά»…

Και όλοι ως κοινωνία και άνθρωποι , γι αυτήν πασχίζουμε!

*δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "η Ελλάδα αύριο"

Η Νάνσια Κωσταρά είναι ειδική σύμβουλος και αρθροφράφος στη νέα καθημερινή εφημερίδα "η Ελλάδα αύριο.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.