ΑΡΘΡΑ

Νάνσια Κωσταρά

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα. Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε ...περισσότερα

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα.
Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε επίσης ως Σύμβουλος, αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος με τα περιοδικά STATUS, ΕΓΩ, PLAYBOY, ESCAPE.

Συνεργάστηκε με μεγάλες εφημερίδες (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Η Ελλάδα αύριο) κυρίως ως πολιτική αρθρογράφος αλλά και με συνεντεύξεις. Στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ είχε τη δική της μόνιμη στήλη συνεντεύξεων στην οποία φιλοξενήθηκαν κατά αποκλειστικότητα εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 ως ραδιοφωνική παραγωγός αρχικά της εκπομπής: «7μέρες ΦΑΓΟΥΡΑ» στον ΑΝΤ1 RADIO και στη συνέχεια της πολιτικο-ενημερωτικής εκπομπής «ΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥ» κάθε Σάββατο και Κυριακή 7:00 με 9:00 πμ στον ΑΝΤ1 RADIO σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Την ίδια εποχή διδάσκει στη Δημοσιογραφική Σχολή του ΑΝΤ1 ως καθηγήτρια δημοσιογραφίας «ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ».

Το 2007 παρουσιάζει το δικό της πολιτιστικό ένθετο στην εκπομπή ΣΚ ΝΕΤ στη Δημόσια Τηλεόραση (ΝΕΤ) και λίγο αργότερα, 2008-2010 αναλαμβάνει την Παρουσίαση και Αρχισυνταξία της δικής της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής στη ΝΕΤ με τον τίτλο «Είναι ό,τι καλύτερο» κάθε Σάββατο 12.30 στη ΝΕΤ.

Το ίδιο διάστημα παρουσιάζει καθημερινά ως Κεντρική Παρουσιάστρια και Αρχισυντάκτρια το Κεντρικό Ενημερωτικό Δελτίο Ειδήσεων στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ από 8:00 έως 9:00 με τον τίτλο «Βραδινή Ραδιοεφημερίδα».

2014-16: Παρουσιάζει στη ζώνη prime time το πολιτικό TALK SHOW «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» σημειώνοντας για λογαριασμό του Ε-TV (Epsilon TV) τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον τομέα της ενημέρωσης, ξεπερνώντας θεαματικά τον μέσο όρο τηλεθέασης του σταθμού.

2015-16: Παρουσιάζει ως Κεντρική Παρουσιάστρια με μεγάλη επιτυχία το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ΣΚ του σταθμού (Ε-TV).
λιγότερα

Πρώτοι μεταξύ ίσων ή.. ίσοι με όλους

0 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013, 10:56

Όλοι μας πρέπει να είμαστε ίσοι ενώπιον Θεού, νόμου και ευκαιριών της ζωής. Το να πρέπει να είμαστε όμως ίσοι ενώπιον του μισθού, πράγμα επιβεβλημένο από το μνημόνιο και τα δικαστήρια, ουκ εν σοφία εποιήθη και μάλλον ως άδικο μπορεί να χαρακτηριστεί!

Μπορείς να πεις για κάποιον που δουλεύει όλες τις ώρες εργασίας του κάτω από τη γη, ότι είναι το ίδιο με κάποιον που δουλεύει κανονικό 8ωρο σε γραφείο χωρίς νυχτερινά ή βάρδιες π.χ; Μπορείς να βάλεις έναν βρεφονηπιοκόμο ίσα με έναν γιατρό που «σκοτώνεται» στις εφημερίες και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή;

Εδώ και πολλούς μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας δυσανάλογα μεγαλύτερης επίθεσης που έχουν δεχτεί τα μισθολόγια των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας και μιας μεγάλης καθίζησης των ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (πιο συγκεκριμένα με βαθμό Ταξιάρχου, Υποστρατήγου, Αντιστράτηγου και Στρατηγού!)

Με αφορμή την τεράστια έκταση που πήρε η σύγκριση
των αποδοχών του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α. με τον υπάλληλο της βουλής, που μεταφέρει το νερό στους ομιλητές του Κοινοβουλίου, ας θυμηθούμε κάποια πράγματα.

Ο στρατηγός είναι ο πρώτος θα μπει στο στρατηγείο και ο τελευταίος που θα φύγει χωρίς ποτέ να κοιτάξει το ρολόι του. Είναι υποχρεωμένος όλη τη μέρα να μελετάει σενάρια άμυνας ,επιθέσεως του σχηματισμού του και φυσικά είναι επιφορτισμένος με την ευθύνη να έχει πάντα τις μονάδες του ετοιμοπόλεμες. Είναι υπεύθυνος για την ομαλή καθημερινή λειτουργία και εκπαίδευση των μονάδων του.

Έχει όλη την ευθύνη για ο, τι συμβεί ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες μονάδες του, τόσο σε έμψυχο όσο και άψυχο υλικό, καθώς αν συμβεί οποιοδήποτε δυσάρεστο περιστατικό , αυτό σημαίνει αυτόματα το τέλος της στρατιωτικής του καριέρας μαζί με την ηθική διαπόμπευση του αξιωματικού καθώς και πειθαρχικές αλλά ακόμα και ποινικές κυρώσεις.

Όταν το ’97 με την αύξηση των αποδοχών τους , η πολιτεία δικαίως τους διαχώρισε από τους υπόλοιπους στρατιωτικούς ,έδειξε ότι αναγνωρίζει τη τεράστια σημασία του έργου τους και αποδέχθηκε ότι ένας ανώτατος δεν πρέπει να ασχολείται με τα βιοποριστικά προβλήματα, αλλά να αγωνίζεται νυχθημερόν για την άμυνα της χώρας.
Αυτά όμως πια ανατράπηκαν και οι ανώτατοι εξομοιώθηκαν με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά με μεγαλύτερες από αυτούς μειώσεις…
Είναι λογικό να αμείβεται τόσο χαμηλά ένας εργαζόμενος με τόσες πολλές ευθύνες;

Αλήθεια, πώς θα αντιδρούσαμε αν το απόγευμα βλέπαμε τον διοικητή της μεραρχίας να εργάζεται σαν πωλητής σε περίπτερο ή σερβιτόρος σε εστιατόριο;
Μήπως θα πρέπει να επανεξεταστεί η περίπτωση των ανώτατων αξιωματικών και να ενταχθούν στην ίδια κατηγορία με τους ανώτατους δικαστικούς ή τους διοικητές δημόσιων οργανισμών;


Οι ανώτατοι είναι θεσμοί. Είναι το καμάρι του ελληνικού λαού και οι εγγυητές της εύρυθμης λειτουργίας του στρατεύματος. Δεν θα πρέπει κάποιοι να τους εξαναγκάσουν σε αλλαγή νοοτροπίας και να τους μετατρέψουν σε δημοσίους υπαλλήλους με προβλήματα επιβίωσης.
Γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για το στράτευμα αλλά και το ελληνικό έθνος!

*δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "η Ελλάδα αύριο"

Η Νάνσια Κωσταρά είναι ειδική σύμβουλος και αρθροφράφος στη νέα καθημερινή εφημερίδα "η Ελλάδα αύριο.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.