ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1342

ΑΡΘΡΑ

Νάνσια Κωσταρά

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα. Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε ...περισσότερα

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα.
Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε επίσης ως Σύμβουλος, αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος με τα περιοδικά STATUS, ΕΓΩ, PLAYBOY, ESCAPE.

Συνεργάστηκε με μεγάλες εφημερίδες (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Η Ελλάδα αύριο) κυρίως ως πολιτική αρθρογράφος αλλά και με συνεντεύξεις. Στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ είχε τη δική της μόνιμη στήλη συνεντεύξεων στην οποία φιλοξενήθηκαν κατά αποκλειστικότητα εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 ως ραδιοφωνική παραγωγός αρχικά της εκπομπής: «7μέρες ΦΑΓΟΥΡΑ» στον ΑΝΤ1 RADIO και στη συνέχεια της πολιτικο-ενημερωτικής εκπομπής «ΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥ» κάθε Σάββατο και Κυριακή 7:00 με 9:00 πμ στον ΑΝΤ1 RADIO σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Την ίδια εποχή διδάσκει στη Δημοσιογραφική Σχολή του ΑΝΤ1 ως καθηγήτρια δημοσιογραφίας «ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ».

Το 2007 παρουσιάζει το δικό της πολιτιστικό ένθετο στην εκπομπή ΣΚ ΝΕΤ στη Δημόσια Τηλεόραση (ΝΕΤ) και λίγο αργότερα, 2008-2010 αναλαμβάνει την Παρουσίαση και Αρχισυνταξία της δικής της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής στη ΝΕΤ με τον τίτλο «Είναι ό,τι καλύτερο» κάθε Σάββατο 12.30 στη ΝΕΤ.

Το ίδιο διάστημα παρουσιάζει καθημερινά ως Κεντρική Παρουσιάστρια και Αρχισυντάκτρια το Κεντρικό Ενημερωτικό Δελτίο Ειδήσεων στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ από 8:00 έως 9:00 με τον τίτλο «Βραδινή Ραδιοεφημερίδα».

2014-16: Παρουσιάζει στη ζώνη prime time το πολιτικό TALK SHOW «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» σημειώνοντας για λογαριασμό του Ε-TV (Epsilon TV) τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον τομέα της ενημέρωσης, ξεπερνώντας θεαματικά τον μέσο όρο τηλεθέασης του σταθμού.

2015-16: Παρουσιάζει ως Κεντρική Παρουσιάστρια με μεγάλη επιτυχία το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ΣΚ του σταθμού (Ε-TV).
λιγότερα

Μέσα, έξω, απέναντι ή ανάμεσά μας;

0 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013, 09:57

Απ’ ότι φαίνεται το Υπ εσωτερικών , μετά την επίσημη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές ορισμένες από τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση, φαίνεται να κινείται σχετικά αυστηρότερα, όσον αφορά στην απόκτηση δικαιώματος πολιτογράφησης που θα κρίνει και την τύχη 200.000 παιδιών δεύτερης γενιάς που γεννήθηκαν στη χώρα ή φοίτησαν για έξι χρόνια σε ελληνικά σχολεία.

Αυτό πάντως που άφησαν να εννοηθεί είναι ότι μόνον με την ενηλικίωση θα μπορούν ακόμη και μετανάστες που γεννήθηκαν ή φοίτησαν στη χώρα, να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ενώ η ιθαγένεια δεν θα χορηγείται με την ελπίδα κάποιος να ενταχθεί στη χώρα. «Θα δίνεται ως επιβράβευση σε κάποιον που εντάχθηκε»

Ωστόσο θα ληφθεί μέριμνα ώστε τα γεννημένα στην Ελλάδα παιδιά μεταναστών να μην είναι όμηροι της νόμιμης άδειας διαμονής των γονιών τους. «Θα αποκτούν αυτοτελή άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους», επισημαίνουν και «μέχρι την ενηλικίωση θα έχουν την ιθαγένεια των γονιών τους». 

Τα θέμα πάντως δεν είναι τόσο απλό. Η Ελλάδα είναι μια πραγματικά φιλόξενη και φιλική χώρα. Το επιχείρημα ότι πολλοί ήταν οι Έλληνες που, ως μετανάστες, τους άπλωσε το χέρι μια ξένη χώρα και προόδευσαν, ανταποδίδοντας και προσφέροντας πολλά πίσω σε αυτή τη χώρα που τους φιλοξένησε, ίσως δεν έχει μεγάλο αντίκρισμα (αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας) στις σημερινές συνθήκες και εποχές, καθώς η συνεχιζόμενη ροή λαθρομεταναστών που θεωρούν τη χώρα μας ενδιάμεσο σταθμό και δεν ενδιαφέρονται να νομιμοποιηθούν περιέπλεξε πολύ τα πράγματα.

Με την αύξηση της εγκληματικότητας αλλά και την κρίση να έχει πλήξει βαθιά τον ίδιο τον έλληνα, στερώντας του θέσεις εργασίας, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία οδηγήθηκαν σε άνοδο. Στοιχεία που μέχρι πρότινος ήταν σχεδόν άγνωστα στους περισσότερους Έλληνες.

Όμως για αυτό, τα μόνα που δεν έφταιξαν είναι τα παιδιά που γεννήθηκαν και ζουν στην Ελλάδα, όπως και τα παιδιά που έφτασαν στη χώρα μας σε μικρή ηλικία.
Η κυβέρνηση πριν λάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες οφείλει να σταθμίσει τα πράγματα και να λάβει δίκαιες αποφάσεις , ανεπηρέαστη από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί τώρα στη χώρα μας, σε βάρος των μεταναστών.

Τώρα απαιτείται η «σοφία του Νομοθέτη», γιατί το «κλίμα» είναι τώρα, ο νόμος εσαεί! Τα παιδιά αυτά έχουν μεγαλώσει «ελληνικά». Δεν θα πω μετά βεβαιότητας ότι όλα «νιώθουν» Ελληνόπουλα αλλά μπορώ να πω ότι όλα «είναι» Ελληνόπουλα.

Στο χέρι μας είναι να «νιώσουν» κιόλας . Αρκεί να πάψουμε να τα αντιμετωπίζουμε σαν μια γενιά πολιτών β’ κατηγορίας.

Για αυτό οι «ουσιαστικές προϋποθέσεις» που πρόκειται να τεθούν, ας προκύψουν μέσα από ανθρωπιστικά κριτήρια επιβράβευσης και αληθινής αναγνώρισης των προσπαθειών τους να ενσωματωθούν σε μια κοινωνία που δεν τους τοποθετεί «απέναντι» αλλά ανάμεσά της!

*δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "η Ελλάδα αύριο"

Η Νάνσια Κωσταρά είναι ειδική σύμβουλος και αρθροφράφος στη νέα καθημερινή εφημερίδα "η Ελλάδα αύριο

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.