ΓΔ: 655,79 -0,42% EUR/USD: 1,1311

ΑΡΘΡΑ

Νάνσια Κωσταρά

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα. Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε ...περισσότερα

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα.
Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε επίσης ως Σύμβουλος, αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος με τα περιοδικά STATUS, ΕΓΩ, PLAYBOY, ESCAPE.

Συνεργάστηκε με μεγάλες εφημερίδες (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Η Ελλάδα αύριο) κυρίως ως πολιτική αρθρογράφος αλλά και με συνεντεύξεις. Στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ είχε τη δική της μόνιμη στήλη συνεντεύξεων στην οποία φιλοξενήθηκαν κατά αποκλειστικότητα εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 ως ραδιοφωνική παραγωγός αρχικά της εκπομπής: «7μέρες ΦΑΓΟΥΡΑ» στον ΑΝΤ1 RADIO και στη συνέχεια της πολιτικο-ενημερωτικής εκπομπής «ΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥ» κάθε Σάββατο και Κυριακή 7:00 με 9:00 πμ στον ΑΝΤ1 RADIO σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Την ίδια εποχή διδάσκει στη Δημοσιογραφική Σχολή του ΑΝΤ1 ως καθηγήτρια δημοσιογραφίας «ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ».

Το 2007 παρουσιάζει το δικό της πολιτιστικό ένθετο στην εκπομπή ΣΚ ΝΕΤ στη Δημόσια Τηλεόραση (ΝΕΤ) και λίγο αργότερα, 2008-2010 αναλαμβάνει την Παρουσίαση και Αρχισυνταξία της δικής της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής στη ΝΕΤ με τον τίτλο «Είναι ό,τι καλύτερο» κάθε Σάββατο 12.30 στη ΝΕΤ.

Το ίδιο διάστημα παρουσιάζει καθημερινά ως Κεντρική Παρουσιάστρια και Αρχισυντάκτρια το Κεντρικό Ενημερωτικό Δελτίο Ειδήσεων στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ από 8:00 έως 9:00 με τον τίτλο «Βραδινή Ραδιοεφημερίδα».

2014-16: Παρουσιάζει στη ζώνη prime time το πολιτικό TALK SHOW «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» σημειώνοντας για λογαριασμό του Ε-TV (Epsilon TV) τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον τομέα της ενημέρωσης, ξεπερνώντας θεαματικά τον μέσο όρο τηλεθέασης του σταθμού.

2015-16: Παρουσιάζει ως Κεντρική Παρουσιάστρια με μεγάλη επιτυχία το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ΣΚ του σταθμού (Ε-TV).
λιγότερα

Τα παζάρια, οι εντυπώσεις και η πολιτική ευθύνη

1 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013, 12:13

Η εμπλοκή του ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας ουσιαστικά ήταν έμμεσα μια ανάμειξη των ΗΠΑ στα «εσωτερικά» ζητήματα της Ευρώπης. Αν και η επιλογή αυτή από πλευράς Μέρκελ έγινε περισσότερο για να δημιουργηθεί ο ρόλος ενός «μπαμπούλα», στην πορεία κρίθηκε ότι δεν ήταν και η πιο «σοφή» επιλογή, καθώς ένας μηχανισμός στήριξης που θα άφηνε απέξω το ΔΝΤ αλλά θα απαιτούσε από την Ευρώπη να ενσκήψει πιο εμπεριστατωμένα στο πρόβλημα της Ελλάδας και να έχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής αν πραγματικά επιθυμούσε την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, να είχε καλύτερα αποτελέσματα για όλους.

Η παραδοχή του ΔΝΤ άλλωστε, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και απαιτείται εκ νέου «κούρεμα», φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την Μέρκελ και τους Ευρωπαίους που θα υποστούν ιδίαν ζημία. 

Ο φόβος μιας μετάδοσης της κρίσης ακόμα δεν έχει πλήρως εξαλειφθεί. Η ευρωζώνη πρέπει να διατηρήσει τη συνοχή της. Εξ’ αυτού και όχι μόνο, χρειάζεται την Ελλάδα όσο και η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρωζώνη.

Πολλοί όμως είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η ΕΚΤ , όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους ώστε να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο μιας ελληνικής χρεωκοπίας. Όμως αν τελικά η χώρα τα καταφέρει, τα οφέλη θα είναι πολύ περισσότερα για όλους, καθώς η ελληνική οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική και η χώρα θα «προαχθεί» σε αναπτυξιακό παράδεισο και «ανοιχτή πρόκληση» για τις αγορές.

Εν’ όψει μάλιστα της ΑΟΖ(ενέργεια), των μεγάλων ιδιωτικοποιήσεων , την τουριστική ανάπτυξη με άνοιγμα σε ξένους επενδυτές, τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας για εξαγωγή ελληνικών προϊόντων κλπ, τα συμφέροντα που δημιουργούνται είναι πολλά και δύσκολα θα έμενε κάποιος αδιάφορος αν και οι υπόλοιπες συνθήκες συνηγορούν και επιτρέπουν μια ομαλή κατάσταση στη χώρα χωρίς αυτή να «παραλύεται» από απεργιακές κινητοποιήσεις ή κοινωνικές αναταραχές.

Το διπλωματικό παιχνίδι(με τα διάφορα πήγαινε-έλα ταξίδια) σύντομα θα αποκτήσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και οι συμμαχίες που θα προκύψουν θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας. Τώρα , περισσότερο από ποτέ κυβέρνηση και αντιπολίτευση οφείλουν να σταθμίσουν με πολιτική , κοινωνική αλλά και ιστορική ευθύνη τι συμφέρει τη χώρα και να κινηθούν όχι από τις συγκυρίες αλλά από την προοπτική αυτών, για να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Οφείλουν να σκέφτονται και να πράττουν όχι για εσωτερική κατανάλωση αλλά για την εικόνα μας διεθνώς. Χωρίς τις γνωστές ηττοπάθειες από την μία πλευρά που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε «γη και ύδωρ» ή take it all, ή τις υπερεκτιμήσεις από την άλλη στηριγμένες στο take it or leave it (από το οποίο θα μπορούσε να μας προκύψει και το leave it), το ζητούμενο παραμένει ένα!

Η διασφάλιση των επόμενων γενεών με σωστά «παζαρέματα», σοφές επιλογές και συμφέρουσες συμμαχίες και όχι η διασφάλιση του δικού τους… πολιτικού παρόντος.

*δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "η Ελλάδα αύριο"

Η Νάνσια Κωσταρά είναι ειδική σύμβουλος και αρθροφράφος στη νέα καθημερινή εφημερίδα "η Ελλάδα αύριο

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΟΣ 10.02.13
Αυτή δεν είναι η Ευρώπη των μεγάλων οραματιστών, Ντε Γκωλ - Αντενάουερ - Ντε Γκάσπερι και Καραμανλή. Αυτή η Ευρώπη είναι ο εφιάλτης που ονειρεύτηκε ο Χίτλερ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.