ΑΡΘΡΑ

Νάνσια Κωσταρά

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα. Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε ...περισσότερα

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα.
Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε επίσης ως Σύμβουλος, αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος με τα περιοδικά STATUS, ΕΓΩ, PLAYBOY, ESCAPE.

Συνεργάστηκε με μεγάλες εφημερίδες (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Η Ελλάδα αύριο) κυρίως ως πολιτική αρθρογράφος αλλά και με συνεντεύξεις. Στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ είχε τη δική της μόνιμη στήλη συνεντεύξεων στην οποία φιλοξενήθηκαν κατά αποκλειστικότητα εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 ως ραδιοφωνική παραγωγός αρχικά της εκπομπής: «7μέρες ΦΑΓΟΥΡΑ» στον ΑΝΤ1 RADIO και στη συνέχεια της πολιτικο-ενημερωτικής εκπομπής «ΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥ» κάθε Σάββατο και Κυριακή 7:00 με 9:00 πμ στον ΑΝΤ1 RADIO σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Την ίδια εποχή διδάσκει στη Δημοσιογραφική Σχολή του ΑΝΤ1 ως καθηγήτρια δημοσιογραφίας «ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ».

Το 2007 παρουσιάζει το δικό της πολιτιστικό ένθετο στην εκπομπή ΣΚ ΝΕΤ στη Δημόσια Τηλεόραση (ΝΕΤ) και λίγο αργότερα, 2008-2010 αναλαμβάνει την Παρουσίαση και Αρχισυνταξία της δικής της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής στη ΝΕΤ με τον τίτλο «Είναι ό,τι καλύτερο» κάθε Σάββατο 12.30 στη ΝΕΤ.

Το ίδιο διάστημα παρουσιάζει καθημερινά ως Κεντρική Παρουσιάστρια και Αρχισυντάκτρια το Κεντρικό Ενημερωτικό Δελτίο Ειδήσεων στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ από 8:00 έως 9:00 με τον τίτλο «Βραδινή Ραδιοεφημερίδα».

2014-16: Παρουσιάζει στη ζώνη prime time το πολιτικό TALK SHOW «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» σημειώνοντας για λογαριασμό του Ε-TV (Epsilon TV) τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον τομέα της ενημέρωσης, ξεπερνώντας θεαματικά τον μέσο όρο τηλεθέασης του σταθμού.

2015-16: Παρουσιάζει ως Κεντρική Παρουσιάστρια με μεγάλη επιτυχία το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ΣΚ του σταθμού (Ε-TV).
λιγότερα

Έχουμε σκάνδαλο. Έχουμε ένοχο;

0 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, 10:30

Μπορεί να αρνείται να γίνει η Ιφιγένεια, μπορεί να βλέπει και να καταγγέλλει ολόκληρο σχέδιο συνομωσίας εις βάρος του και να ταυτίζει σχεδόν την προσωπική του υπόθεση με την υπόθεση Ντρέιφους(!), πλην όμως τα πράγματα όπως ειπώθηκαν δια στόματος κ. Παπακωνσταντίνου προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά που εξοργίζουν… 

Με επιχειρήματα κάθε άλλο παρά πειστικά, η εικόνα που δημιούργησε για τον εαυτό του είναι ότι πρόκειται για τον πλέον ανεύθυνο και επιπόλαιο πολιτικό που έχει περάσει ποτέ.

Όχι ότι οι πολιτικοί μας δεν διακρίνονται από τέτοιου είδους… αρετές, πλην όμως η περίπτωσή του έχει μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς η χρονική συγκυρία στην οποία ανέλαβε τα καθήκοντά του ήταν από τις κρισιμότερες όλων των εποχών και δεν σήκωνε τίποτα διαφορετικό από κάποιον με απόλυτη υπευθυνότητα , ακεραιότητα χαρακτήρα και άριστη διαχειριστική ικανότητα. Τα ακριβώς αντίθετα δηλαδή από αυτά που περιέγραψε Ο ΙΔΙΟΣ ο κ. Παπακωνσταντίνου για τον εαυτό του…

Και αναρωτιόμαστε: Αφού το θέμα της λίστας κινήθηκε στη βάση υπηρεσιακών παραγόντων στις λοιπές χώρες, γιατί ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν παρέδωσε και αυτός με τη σειρά του στο ΣΔΟΕ το πρωτότυπο ώστε να κρατήσει το αντίγραφο, αλλά παρέδωσε το αντίγραφο κρατώντας το πρωτότυπο;

Με ποια κριτήρια προέβη στην επιλογή ονομάτων προς φορολογική διερεύνηση και κυρίως με ποια αρμοδιότητα; Από πότε ο υπουργός και όχι η αρμόδια αρχή ορίζει
τέτοιου είδους κριτήρια;

Ποιος ο λόγος να ελεγχθεί μια τέτοια λίστα προηγουμένως από τον ίδιο και να μην παραδοθεί αυτόματα στο ΣΔΟΕ προς άμεσο έλεγχο χωρίς καν να έρθει σε επαφή με το περιεχόμενό της; Και όπως θα έλεγε και ο απλός κόσμος « τι δουλειά είχε να την κοιτάξει; Αυτού η υποχρέωσή του ήταν μόνο να δώσει εντολή να ελέγξουν τους πάντες χωρίς καμία διάκριση και να μαζέψουν τα χρήματα του ελληνικού λαού από όσους παρανόμησαν και φοροδιέφυγαν.

Ουδεμία ανάμειξη δεν έπρεπε να έχει με τα ονόματα» Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος του σωστού και αδέκαστου πολιτικού. Να μην τον ενδιαφέρει και η μάνα του η ίδια να είναι μέσα. Δεν έχει λόγο να ενδιαφέρεται για το ποιοι εμπεριέχονται στη λίστα αλλά μόνο τι θα κάνει με αυτούς , όποιοι κι αν είναι όσο ψηλά ή …δίπλα του κι αν βρίσκονται.

Γιατί άφησε αναξιοποίητη και δεν εκμεταλλεύτηκε έστω και στο ελάχιστο τη συγκεκριμένη λίστα προκειμένου να εξασφαλίσει έστω και ένα ευρώ για τα ελληνικά ταμεία;

Και αφού δημοσιοποιήθηκε η λίστα, γιατί όσοι την είχαν δει μαζί του δεν είπαν ότι λείπουν τα τρία ονόματα; Προς τι η omerta;

Δεν γνωρίζω να κρίνω περί τίνος εγκλήματος πρόκειται, ηθικού πολιτικού, ποινικού… Το βέβαιον πάντως είναι ότι λείπει το …όπλο του εγκλήματος! Το περιβόητο , πρωτότυπο cd. Οπότε περί ποινικών ευθυνών τα πάντα είναι ανοιχτά ακόμα και το ενδεχόμενο απόλυτης ανατροπής. Περί πολιτικών όμως και ηθικών ευθυνών , η συνέντευξή του στη κρατική τηλεόραση , ήταν και η ομολογία του!

*δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "η Ελλάδα αύριο"

Η Νάνσια Κωσταρά είναι ειδική σύμβουλος και αρθροφράφος στη νέα καθημερινή εφημερίδα "η Ελλάδα αύριο"

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.