ΑΡΘΡΑ

Νάνσια Κωσταρά

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα. Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε ...περισσότερα

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα.
Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε επίσης ως Σύμβουλος, αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος με τα περιοδικά STATUS, ΕΓΩ, PLAYBOY, ESCAPE.

Συνεργάστηκε με μεγάλες εφημερίδες (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Η Ελλάδα αύριο) κυρίως ως πολιτική αρθρογράφος αλλά και με συνεντεύξεις. Στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ είχε τη δική της μόνιμη στήλη συνεντεύξεων στην οποία φιλοξενήθηκαν κατά αποκλειστικότητα εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 ως ραδιοφωνική παραγωγός αρχικά της εκπομπής: «7μέρες ΦΑΓΟΥΡΑ» στον ΑΝΤ1 RADIO και στη συνέχεια της πολιτικο-ενημερωτικής εκπομπής «ΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥ» κάθε Σάββατο και Κυριακή 7:00 με 9:00 πμ στον ΑΝΤ1 RADIO σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Την ίδια εποχή διδάσκει στη Δημοσιογραφική Σχολή του ΑΝΤ1 ως καθηγήτρια δημοσιογραφίας «ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ».

Το 2007 παρουσιάζει το δικό της πολιτιστικό ένθετο στην εκπομπή ΣΚ ΝΕΤ στη Δημόσια Τηλεόραση (ΝΕΤ) και λίγο αργότερα, 2008-2010 αναλαμβάνει την Παρουσίαση και Αρχισυνταξία της δικής της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής στη ΝΕΤ με τον τίτλο «Είναι ό,τι καλύτερο» κάθε Σάββατο 12.30 στη ΝΕΤ.

Το ίδιο διάστημα παρουσιάζει καθημερινά ως Κεντρική Παρουσιάστρια και Αρχισυντάκτρια το Κεντρικό Ενημερωτικό Δελτίο Ειδήσεων στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ από 8:00 έως 9:00 με τον τίτλο «Βραδινή Ραδιοεφημερίδα».

2014-16: Παρουσιάζει στη ζώνη prime time το πολιτικό TALK SHOW «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» σημειώνοντας για λογαριασμό του Ε-TV (Epsilon TV) τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον τομέα της ενημέρωσης, ξεπερνώντας θεαματικά τον μέσο όρο τηλεθέασης του σταθμού.

2015-16: Παρουσιάζει ως Κεντρική Παρουσιάστρια με μεγάλη επιτυχία το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ΣΚ του σταθμού (Ε-TV).
λιγότερα

Ούτε μια συγνώμη κ. Παπακωνστίνου;

2 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, 12:38

Με μια πραότητα που αναμφίβολα έκρυβε μέσα της την μεγαλύτερη ταραχή ο παλιός τσάρος της οικονομίας κλήθηκε …συνεντευξιαζόμενος να απολογηθεί σε έναν ολόκληρο λαό που στήθηκε μπροστά στον τηλεοπτικό του δέκτη για να λάβει απαντήσεις.

Μόνο που αντί στοιχείων κατέθεσε το προσωπικό του ξέσπασμα λέγοντας «Δεν θα πάω εγώ φυλακή για να σωθεί η κυβέρνηση. Είναι πολύ βολικό να χρεωθεί όλη η ευθύνη σε μένα. Η κάθαρση του πολιτικού συστήματος είμαι εγώ; Εγώ θα πληρώσω τα 30 χρόνια της Μεταπολίτευσης; Με ενδιαφέρει μόνο να καθαρίσω το όνομά μου».

Δεν θα κρίνω τα κίνητρα της υπερασπιστικής του γραμμής. Δεν θα μιλήσω για τις προκλητικές παραλήψεις του που παραδέχτηκε και τον αφήνουν θεσμικά έκθετο ενώ παράλληλα επιτρέπουν εύκολα το συμπέρασμα περί ανικανότητάς του στο συγκεκριμένο πολιτικό πόστο ούτε για τις παιδαριώδεις αντιφάσεις στις οποίες επέπεσε. Η κοινή γνώμη θα διαισθανθεί, η δικαιοσύνη θα αποφανθεί. Θα μείνω στη στάση που επέδειξε και όχι τα στοιχεία.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν φάνηκε ούτε μια στιγμή να έχει αντιληφθεί ότι απολογείτο σε έναν λαό που δυσκόλεψε, απομύζησε, εξάντλησε οικονομικά και προ πάντων ενέπαιξε υποσχόμενος σκληρό αλλά …δίκαιο φορολογικό σύστημα. Στεκόταν καθ’ όλη την διάρκεια της συνέντευξης απέναντι στον φακό με την ίδια αλαζονεία και ακαμψία που είχε στις εποχές εξουσίας του.

Αυτό δεν σημαίνει πώς το κοινό αίσθημα θα ικανοποιείτο αν τον έβλεπε να «σέρνεται» ή να προβάλλεται ως, ψυχολογικά, ένα ράκος. Αυτό που απαιτούσε χθες ήταν τουλάχιστον μια ένδειξη μετανοίας και μια ειλικρινή συγνώμη για την ανεπάρκεια που επέδειξε και την ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλλε έναν ολόκληρο λαό με τις παραλείψεις και τα τραγικά λάθη του.

Αλλά όχι! Η αλαζονεία του δεν του επέτρεψε ούτε μια αναφορά στους Έλληνες πολίτες που υπέστησαν τέτοια ζημία εξ αιτίας του αλλά αντιθέτως του επέβαλε να υπερτονίσει ότι απ’ όλη αυτή την υπόθεση το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να …καθαρίσει το όνομά του!

Δεν ξέρω αν τελικά θα «καθαρίσει» το όνομά του, σίγουρα όμως δεν θα «καθαρίσει» τόσο εύκολα με τη συνείδηση του ελληνικού λαού στην οποία είναι ήδη καταδικασμένος και ένοχος για τις πολιτικές του ευθύνες. Περί των λοιπών θα κρίνουν άλλοι…

*δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "η Ελλάδα αύριο"

Η Νάνσια Κωσταρά είναι ειδική σύμβουλος και αρθροφράφος στη νέα καθημερινή εφημερίδα "η Ελλάδα αύριο"

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Λαθουριζιώτης 14.01.13
ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΛΕΠΑΝΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΤΣΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!!!ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΠΑΡΕΑ ΜΑ ΤΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΜΑΣ..."ΠΡΟΣΕΧΑΝ"ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!!!
Απάντηση
Κάποιος με Ελληνική συνείδηση 14.01.13
Ο "κύριος" ως καλός υπάλληλος των αφεντικών του, αποτελεί την κορυφή στο παγόβουνο. Δυστυχώς στο παγόβουνο τα 9/10 είναι κρυμμένα κάτω από το νερό και είναι το πιο επικίνδυνο κομμάτι.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.