ΑΡΘΡΑ

Νάνσια Κωσταρά

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα. Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε ...περισσότερα

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα.
Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε επίσης ως Σύμβουλος, αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος με τα περιοδικά STATUS, ΕΓΩ, PLAYBOY, ESCAPE.

Συνεργάστηκε με μεγάλες εφημερίδες (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Η Ελλάδα αύριο) κυρίως ως πολιτική αρθρογράφος αλλά και με συνεντεύξεις. Στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ είχε τη δική της μόνιμη στήλη συνεντεύξεων στην οποία φιλοξενήθηκαν κατά αποκλειστικότητα εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 ως ραδιοφωνική παραγωγός αρχικά της εκπομπής: «7μέρες ΦΑΓΟΥΡΑ» στον ΑΝΤ1 RADIO και στη συνέχεια της πολιτικο-ενημερωτικής εκπομπής «ΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥ» κάθε Σάββατο και Κυριακή 7:00 με 9:00 πμ στον ΑΝΤ1 RADIO σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Την ίδια εποχή διδάσκει στη Δημοσιογραφική Σχολή του ΑΝΤ1 ως καθηγήτρια δημοσιογραφίας «ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ».

Το 2007 παρουσιάζει το δικό της πολιτιστικό ένθετο στην εκπομπή ΣΚ ΝΕΤ στη Δημόσια Τηλεόραση (ΝΕΤ) και λίγο αργότερα, 2008-2010 αναλαμβάνει την Παρουσίαση και Αρχισυνταξία της δικής της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής στη ΝΕΤ με τον τίτλο «Είναι ό,τι καλύτερο» κάθε Σάββατο 12.30 στη ΝΕΤ.

Το ίδιο διάστημα παρουσιάζει καθημερινά ως Κεντρική Παρουσιάστρια και Αρχισυντάκτρια το Κεντρικό Ενημερωτικό Δελτίο Ειδήσεων στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ από 8:00 έως 9:00 με τον τίτλο «Βραδινή Ραδιοεφημερίδα».

2014-16: Παρουσιάζει στη ζώνη prime time το πολιτικό TALK SHOW «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» σημειώνοντας για λογαριασμό του Ε-TV (Epsilon TV) τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον τομέα της ενημέρωσης, ξεπερνώντας θεαματικά τον μέσο όρο τηλεθέασης του σταθμού.

2015-16: Παρουσιάζει ως Κεντρική Παρουσιάστρια με μεγάλη επιτυχία το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ΣΚ του σταθμού (Ε-TV).
λιγότερα

Η χαρά της διάψευσης

0 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010, 11:10
Τελικά η μεγαλύτερη ειρωνεία είναι να χαρακτηρίζεις ανατρεπτικό τον πολιτικό που κάνει το προφανές.

Εν μέσω ταραχών και οργίλης διάθεσης, εν μέσω μυστικών διπλωματιών και πολιτικών παρασκηνίων, εν μέσω κυβερνητικών υποσχέσεων και ανακολουθιών, η απογοήτευση του κόσμου παύει να πλανάται στην ατμόσφαιρα απλά σαν διαπίστωση. Γίνεται πια δράση, αντίδραση , απεργία , συλλαλητήριο και κόντρα στη πολιτική που έχει χάσει τον ανθρωποκεντρισμό της, στη πολιτική της διεκπεραίωσης, στη πολιτική των αριθμών!

Γίνεται άρνηση στους οσφυοκάμπτες πολιτικούς που ανερυθρίαστα επιλέγουν την υποταγή αντί για την αντίσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και «ορθώνουν το ανάστημά τους» μόνο όταν ανεβάζουν τους τόνους και τις κορώνες για λόγους εντυπωσιασμού .

Γίνεται όχι σ’ αυτούς που μετέτρεψαν τους λογιστάκους σε «νταβατζήδες»! Που απάντησαν στο άνοιγμα και την επέκταση, με κλείσιμο και λουκέτα. Που αναζήτησαν τις λύσεις σε συγχωνεύσεις και απολύσεις. Που κυνήγησαν τον χρόνο με… αργούς ρυθμούς. Που ανταποκρίθηκαν στην ελπίδα με αδιέξοδο…

Οι πολιτικοί αποδείχτηκαν, για ακόμα μία φορά, μικρότεροι των περιστάσεων και κυριολεκτικά λίγοι . Αποδείχτηκαν αναποτελεσματικοί, ανεπαρκείς και ανακόλουθοι. Αποδείχτηκαν συμβιβαστικοί, υποχωρητικοί και συνεργοί άθελά τους (έτσι θέλουμε να πιστεύουμε) στα συμφέροντα για τη δημιουργία φόβου και πανικού. Αποδείχτηκαν οι ευκολότεροι αντίπαλοι για τους κερδοσκόπους και μεγαλοκαρχαρίες μετατρέποντας την χώρα σε πειραματόζωο των… πεφωτισμένων!

Για το μόνο που φρόντισαν και φροντίζουν είναι η …. επιμήκυνση, που σε τελευταία ανάλυση αναδεικνύει, για ακόμα μια φορά, το δικό τους μικρό μέγεθος! Και μάλιστα στο μεγαλείο του!

Ευτυχώς όμως, αν αυτοί «θέλουν τον Γερμανό τους» για να… επιβεβαιωθούν, έτσι και ο κανόνας θέλει τις εξαιρέσεις του… Η ελπίδα δεν βρίσκεται στην κεντρική πολιτική ζωή. Βρίσκεται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στα του οίκου μας, στα του «περιβάλλοντός» μας. Και εδώ δεν απαντάμε με άρνηση αλλά… με συναίνεση.

Γιατί όταν μαθαίνουμε ότι αντίθετα με την φλυαρία των πολιτικών ,κάποιοι πολύ διακριτικά,(χωρίς σχεδόν κανένας να τους πάρει είδηση) αναζητούν από τους συμπολίτες μας ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν τους συλλόγους, τις γειτονιές και τα σχολεία τους, εκπλησσόμαστε ευχάριστα!

Όταν μαθαίνουμε ότι κάποιοι με το που ψηφίστηκαν, δεν μας ξέχασαν για να μας βρουν από ανάγκη μπροστά τους μόλις ορκιστούν, χαμογελάμε αισιόδοξα! Όταν μαθαίνουμε ότι κάποιοι, τελικά, κόντρα στην ανακολουθία που διακρίνει τους πολιτικούς είναι… ακόλουθοι των δικών μας επιθυμιών και στόχων, ελπίζουμε ξανά, συγκρατημένα!

Ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας είναι η χαρά της διάψευσης. Βιαστήκαμε στις ανησυχίες μας, μιας και τον περιμέναμε στο κέντρο της Βούλας λίγο πιο εντυπωσιακά και φασαριόζικα (όπως συνήθιζαν κάποιοι άλλοι μέχρι πρότινος) αλλά μας προέκυψε, πολύ πιο ήσυχα, κάπου στο Πανόραμα να συνομιλεί ήρεμα με τους κατοίκους και να ζητά από όλους να συγκεντρώσουν τα θέματα που τους απασχολούν και να του τα καταθέσουν.

Μπράβο που δεν περιμένει απαθής την 1η Γενάρη. Μπράβο που αναγνωρίζει ότι ο χρόνος είναι για να τον τρέχεις και όχι για να τον αφήνεις να κυλά .Μπράβο που δείχνει να θέλει να είναι ο Δήμαρχος των πολιτών και όχι ο Δήμαρχος του Καλλικράτη. Καλή επιτυχία Δήμαρχε! Πάντα τέτοια! Πάντα να μας διαψεύδεις ευχάριστα και ΠΟΤΕ να μην εφησυχάζεις όταν πρόκειται για το καλό μας!!!!!

Υ.Γ. Τελικά η μεγαλύτερη ειρωνεία είναι να χαρακτηρίζεις ανατρεπτικό τον πολιτικό που κάνει το προφανές. Που κάνει αυτό για το οποίο εκλέχτηκε. Που ενδιαφέρεται σε τελευταία ανάλυση περισσότερο για τον κόσμο και λιγότερο για την καρέκλα του!
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.