ΑΡΘΡΑ

Νάνσια Κωσταρά

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα. Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε ...περισσότερα

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα.
Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε επίσης ως Σύμβουλος, αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος με τα περιοδικά STATUS, ΕΓΩ, PLAYBOY, ESCAPE.

Συνεργάστηκε με μεγάλες εφημερίδες (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Η Ελλάδα αύριο) κυρίως ως πολιτική αρθρογράφος αλλά και με συνεντεύξεις. Στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ είχε τη δική της μόνιμη στήλη συνεντεύξεων στην οποία φιλοξενήθηκαν κατά αποκλειστικότητα εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 ως ραδιοφωνική παραγωγός αρχικά της εκπομπής: «7μέρες ΦΑΓΟΥΡΑ» στον ΑΝΤ1 RADIO και στη συνέχεια της πολιτικο-ενημερωτικής εκπομπής «ΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥ» κάθε Σάββατο και Κυριακή 7:00 με 9:00 πμ στον ΑΝΤ1 RADIO σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Την ίδια εποχή διδάσκει στη Δημοσιογραφική Σχολή του ΑΝΤ1 ως καθηγήτρια δημοσιογραφίας «ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ».

Το 2007 παρουσιάζει το δικό της πολιτιστικό ένθετο στην εκπομπή ΣΚ ΝΕΤ στη Δημόσια Τηλεόραση (ΝΕΤ) και λίγο αργότερα, 2008-2010 αναλαμβάνει την Παρουσίαση και Αρχισυνταξία της δικής της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής στη ΝΕΤ με τον τίτλο «Είναι ό,τι καλύτερο» κάθε Σάββατο 12.30 στη ΝΕΤ.

Το ίδιο διάστημα παρουσιάζει καθημερινά ως Κεντρική Παρουσιάστρια και Αρχισυντάκτρια το Κεντρικό Ενημερωτικό Δελτίο Ειδήσεων στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ από 8:00 έως 9:00 με τον τίτλο «Βραδινή Ραδιοεφημερίδα».

2014-16: Παρουσιάζει στη ζώνη prime time το πολιτικό TALK SHOW «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» σημειώνοντας για λογαριασμό του Ε-TV (Epsilon TV) τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον τομέα της ενημέρωσης, ξεπερνώντας θεαματικά τον μέσο όρο τηλεθέασης του σταθμού.

2015-16: Παρουσιάζει ως Κεντρική Παρουσιάστρια με μεγάλη επιτυχία το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ΣΚ του σταθμού (Ε-TV).
λιγότερα

Κρίση είναι. Θα περάσει;

0 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010, 11:49
Κρίση σημαίνει να χρειάζεσαι τον καναπέ του ψυχίατρου για τα πρώτα σημάδια κατάθλιψης και να σκέφτεσαι από τη μια ότι είσαι ανασφάλιστος για να γράψεις την επίσκεψη σε βιβλιάριο, και από την άλλη ότι είσαι αδέκαρος για να την πληρώσεις…

Κρίση σημαίνει να χρειάζεσαι τον καναπέ του ψυχίατρου για τα πρώτα σημάδια κατάθλιψης και να σκέφτεσαι από τη μια ότι είσαι ανασφάλιστος για να γράψεις την επίσκεψη σε βιβλιάριο, και από την άλλη ότι είσαι αδέκαρος για να την πληρώσεις…

Μεγάλη κρίση σημαίνει, ο εν λόγω ψυχίατρος να είναι ο ίδιος που απασχολούσες δύο χρόνια πριν για την υπερκαταναλωτική σου μανία που όμως καταπολεμούσες, παρά τις σχετικές συνεδρίες, με ….shopping therapy !!!

Κρίση είναι να παρακολουθείς στο μετεωρολογικό δελτίο πότε θα βρέξει για να αναβάλλεις το πλύσιμο στο κάμπριο…
Κρίση είναι να ελέγχεις στον λογαριασμό αν συμπεριλαμβάνεται το φιλοδώρημα, για να δεις τι τελικά θ’ αφήσεις…
Κρίση είναι την ώρα που αφήνεις στο delivery 1 ευρώ φιλοδώρημα να σκέφτεσαι ότι αν το πολλαπλασιάσεις επί 6 μέρες επί 4 εβδομάδες επί 12 μήνες, ίσως βγάζει περισσότερα από σένα και την επόμενη καλά θα κάνεις ν’ αφήσεις λιγότερα…

Κρίση είναι να κάνεις μόδα τα ανακυκλώσιμα και να προτείνεις αντί για έξοδο ένα μίνι πάρτυ σπίτι σου,“Τo know us better” με τα έξοδα και τα ποτά μοιρασμένα.
Κρίση είναι να προσπαθείς να ανακαλύψεις τη φιλοσοφία του cocooning για να πείσεις τους άλλους ότι ο λόγος που κλείνεσαι μέσα είναι γιατί τα βρήκες με τον εαυτό σου και όχι γιατί …δεν έχεις μία για να βγεις έστω και ένα Σάββατο .
Κρίση είναι το sexting γιατί εφευρέθηκε για τους απανταχού απένταρους που θέλουν να γλυτώσουν τα έξοδα στα πρώτα , αναγκαία μέχρι πρότινος, ραντεβού για το “ψηστήρι” !

Κρίση είναι να παριστάνεις το fashion victim έχοντας κάνει διατριβή στην “Κοπτική- ραπτική DMC ” σε όλα τα μαγαζάκια μεταποίησης.
Κρίση είναι κάθε φορά που σε πετυχαίνει κάποιος στη λαϊκή της Γλυφάδας να ρωτάς μπερδεμένη αν πρόκειται για bazaar… και όταν βγάζεις να πληρώσεις αυτό που είναι στα μέτρα σου, ν’ αναφωνείς ότι θα έρχεται κουτί στην ανιψιά σου !!!

Κρίση είναι να θεωρείς όλα τα παραπάνω ως ενδεικτικά της πτώσης του βιοτικού σου επιπέδου αντί να πιστέψεις ότι πρόκειται ίσως για μια μοναδική ευκαιρία σου, να αναθεωρήσεις πράγματα και να αλλάξεις συνήθειες. Και εκεί που λάτρευες τη σπατάλη , να αγαπήσεις την οικονομία , και εκεί που λάτρευες την κραιπάλη, να αγαπήσεις πιο πολύ εσένα…

Όμως η μεγαλύτερη κρίση είναι την ώρα που εσύ αλλάζεις , οι άλλοι να παραμένουν ίδιοι . Να σε φορτώνουν με αγωνίες και φόβους για το αύριο και να πατούν στις αδυναμίες σου για να καταπατήσουν τα δικαιώματά σου. Η φράση «Μείνε όπως είσαι μην αλλάζεις τίποτα…» είναι η πιο άκαιρη. Άλλαξε! και μαζί με εσένα άλλαξε και τα πάντα γύρω σου. Και φώναξε όσο μπορείς περισσότερο για αυτό. Βγες στους δρόμους , αρνήσου ν’ ακούσεις κάθε κατευθυνόμενη, «υπνωτιστική είδηση».

Τα πράγματα δεν είναι μια χαρά αλλά κυριολεκτικά αυτή τη φορά … δυό τρομάρες! και επειδή για αυτό εσύ ευθύνεσαι λιγότερο (στο βαθμό που σε παρέσυραν σε δάνεια και νοοτροπίες πάνω από τα μέτρα δυνατοτήτων σου) αλλά πιο πολύ ευθύνονται όλοι οι πολιτικοί και κυβερνώντες , όλοι οι φερόμενοι ως αρχισυνδικαλιστές και προστάτες του λαού, φρόντισε να εξασφαλίσεις ότι μαζί με εσένα θ’ αλλάξουν και αυτοί .

Είτε με το να φύγουν είτε με το να σταματήσουν να βάζουν το χέρι στη τσέπη , να βολεύονται αυτοί και οι φίλοι τους ή… να κλείνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, όπως κάνουν μέχρι στιγμής! Και μην εφησυχάζεις ούτε λεπτό. Γιατί τότε δεν θα μιλάμε πια για κρίση οικονομική , θα μιλάμε για κρίση δημοκρατίας… Και αυτό δεν (Στρος)νει εύκολα… Θέλει άλλου τύπου θυσίες!

Υ.Γ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ! ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ!

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.