ΑΡΘΡΑ

Νάνσια Κωσταρά

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα. Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε ...περισσότερα

Η Νάνσια (Αναστασία) Κωσταρά γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ψηφίζει στη Βούλα.
Είναι δημοσιογράφος. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Γαλλία και Αμερική και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Ιατρικής και τη Βιοηθική.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον Περιοδικό Τύπο που και ξεχώρισε ως Διευθύντρια του γνωστού περιοδικού DIVA ενώ συνεργάστηκε επίσης ως Σύμβουλος, αρχισυντάκτρια και αρθρογράφος με τα περιοδικά STATUS, ΕΓΩ, PLAYBOY, ESCAPE.

Συνεργάστηκε με μεγάλες εφημερίδες (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Η Ελλάδα αύριο) κυρίως ως πολιτική αρθρογράφος αλλά και με συνεντεύξεις. Στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ είχε τη δική της μόνιμη στήλη συνεντεύξεων στην οποία φιλοξενήθηκαν κατά αποκλειστικότητα εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 ως ραδιοφωνική παραγωγός αρχικά της εκπομπής: «7μέρες ΦΑΓΟΥΡΑ» στον ΑΝΤ1 RADIO και στη συνέχεια της πολιτικο-ενημερωτικής εκπομπής «ΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥ» κάθε Σάββατο και Κυριακή 7:00 με 9:00 πμ στον ΑΝΤ1 RADIO σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Την ίδια εποχή διδάσκει στη Δημοσιογραφική Σχολή του ΑΝΤ1 ως καθηγήτρια δημοσιογραφίας «ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ».

Το 2007 παρουσιάζει το δικό της πολιτιστικό ένθετο στην εκπομπή ΣΚ ΝΕΤ στη Δημόσια Τηλεόραση (ΝΕΤ) και λίγο αργότερα, 2008-2010 αναλαμβάνει την Παρουσίαση και Αρχισυνταξία της δικής της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής στη ΝΕΤ με τον τίτλο «Είναι ό,τι καλύτερο» κάθε Σάββατο 12.30 στη ΝΕΤ.

Το ίδιο διάστημα παρουσιάζει καθημερινά ως Κεντρική Παρουσιάστρια και Αρχισυντάκτρια το Κεντρικό Ενημερωτικό Δελτίο Ειδήσεων στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ από 8:00 έως 9:00 με τον τίτλο «Βραδινή Ραδιοεφημερίδα».

2014-16: Παρουσιάζει στη ζώνη prime time το πολιτικό TALK SHOW «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» σημειώνοντας για λογαριασμό του Ε-TV (Epsilon TV) τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στον τομέα της ενημέρωσης, ξεπερνώντας θεαματικά τον μέσο όρο τηλεθέασης του σταθμού.

2015-16: Παρουσιάζει ως Κεντρική Παρουσιάστρια με μεγάλη επιτυχία το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ΣΚ του σταθμού (Ε-TV).
λιγότερα

Παραγοντιλίκια...Η πρώτη Καλλικρατική παρενέργεια!

0 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010, 13:51

Μέσα σ’ αυτή τη πολιτική ντεκαντάνς με τις σουρεαλιστικές φιγούρες και καταστάσεις που ζούμε καθημερινά , το μόνο πραγματικό, όσον αφορά στη πόλη μας, είναι ότι στις εκλογές που διεξήχθησαν, τα κόμματα έμειναν απ’ έξω από αυτή την ιστορία δημιουργώντας ένα κλίμα ρεαλιστικότερο και πιο «καθαρό».

Ένα κλίμα αναμέτρησης προσώπων, προσωπικοτήτων και μεγεθών... Έτσι, έχοντας όλοι μέχρι τώρα συνηθίσει σε προσωποκεντρικά σχήματα, όσον αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση, αδυνατούμε να κατανοήσουμε τις πρωτοβουλίες ορισμένων, να λειτουργήσουν, άμα το κλείσιμο της κάλπης, ως οι εν δυνάμει, εν ισχύ, εν εξουσία…

Αλλά απ’ ότι φαίνεται,
δυστυχώς, η εξουσία δεν παύει ποτέ να λειτουργεί ως το όπιο της αυτοεπιβεβαίωσης των μετρίων, παρατρεχάμενων, παροικούντων και αυλικών.

Κόντρα, πάντως , σε τέτοιες συμπεριφορές, οι Βουλιώτες έχουν κάνει τη δική τους συνειδητή, προσωποκεντρική επιλογή. Επέλεξαν τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Σ’ αυτόν εμπιστεύτηκαν το μέλλον τους και αυτός ήταν που τελικά τους ενέπνευσε τη σιγουριά και ασφάλεια που χρειάζονται για να γυρίσουν σελίδα με τα νέα δεδομένα του Καλλικράτη. Αυτόν αναγνωρίζουν ως δυναμικό και αδιαμφισβήτητο αρχηγό και σε αυτόν, σε τελευταία ανάλυση, αναγνωρίζουν και το δικαίωμα για πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Αν ο κόσμος, ήθελε κάτι διαφορετικό, οι ευκαιρίες δεν έλειψαν ούτε τώρα, ούτε …στο παρελθόν. Και αν, με τον Καλλικράτη, (αυτο)μοιράζονται… ρόλοι και εξουσίες, ας μη ξεχνά ουδείς ανυπόμονος, ότι οι κάλπες στήνονται για λύσεις και ουχί για… παραγοντιλίκια. Τους "παράγοντες", άλλωστε, τους κάνει η κοινωνία και κατόπιν ο αρχηγός. Δεν αυτοχρίζονται… γιατί είναι και χαμένος κόπος. Ο κόσμος δεν μασάει πια κουτόχορτο και αντιλαμβάνεται τα στημένα παιχνίδια…

Ο Γρ. Κασιδόκωστας ζήτησε (πέραν των άλλων) και έλαβε αγάπη, πράγμα που υποδηλώνει περίτρανα τον βαθμό στον οποίο ο κόσμος της Βούλας, πέρα από τη λογική, ορμάται και αυτοπροσδιορίζεται και συναισθηματικά. Και το συναίσθημα, μη ξεχνάμε, είναι η πρώτη αιτία επιλογής, κρίσης, κατάκρισης! Η άλλη είναι η λογική. Αλλά αυτή έπεται…

Είναι όμως και αυτός που υποσχέθηκε να είναι ο δήμαρχος που έχει πάντα την πόρτα του ανοιχτή και να είναι δίπλα και ανάμεσά μας. Αν όμως, η παρουσία του δηλώνεται στους δρόμους της Βούλας , με τους, κατά δήλωσή τους μέχρι στιγμήν, «αντ’ αυτού», τότε ας αναλογισθεί ότι, πέραν του ότι, κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό, δεν υπήρξε ποτέ ζητούμενο και επιλογή των Βουλιωτών!

Και επειδή τα… αυθόρμητα σχόλια, εκ του συναισθήματος και της… πικρίας ορμώμενα(!) τη ζημιά τους μπορεί να τη κάνουν, ας ληφθεί αυτό από αυτούς που πρέπει υπ’ όψιν, γιατί μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά…!

Υ.Γ 1. Η 1η Ιανουαρίου δεν αργεί… Ας «κουλάρουν» κάποιοι και ας έχουν κατά νου, ότι οι μόνοι που δικαιούνται να είναι… ανυπόμονοι , είναι οι κάτοικοι της Βούλας που βιάζονται να ενημερώσουν για τα προβλήματά τους και να ενημερωθούν για τη λύση τους. Γι’ αυτό και μόνο για αυτό το λόγο και όχι για τα παραγοντιλίκια προσέτρεξαν στις κάλπες και αποφάσισαν.

Υ.Γ 2. Αλήθεια μήπως θα ήταν χρήσιμο ένα γραφείο… «του πολίτη»;
‘Έτσι για να κρατιέται η επαφή και να μη μοιάζει με επέλαση το πέρασμα στη νέα εξουσία !

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.