ΑΡΘΡΑ

Νικόλας Κονταρίνης


Βούλα-Βάρη-Βουλιαγμένη "Εις τον τύπον των ήλων"

0 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010, 14:46

 Τώρα που κατάκατσε ο κουρνιαχτός της προεκλογικής περιόδου και τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών είναι γνωστά, αξίζει να σταθούμε στις περιπτώσεις κάποιων προσώπων που ζήτησαν την ψήφο (λέγε εμπιστοσύνη) των συμπολιτών τους, και όχι μόνο δημάρχων ασφαλώς. 

Αρχίζοντας από τον ενιαίο πια Δήμο Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης της παραλιακής ζώνης και των νοτίων προαστίων γενικότερα, θα μείνουμε στη Βούλα σήμερα, και θα πούμε ότι, χωρίς το παραμικρό ίχνος υπερβολής τα πράγματα τούτη τη φορά μπήκαν (επιτέλους!!) στη σωστή τους θέση. Και για να ακριβολογούμε, μπήκαν σ' αυτή τη θέση, που θα έπρεπε να είχαν μπει εδώ κι οκτώ (8) χρόνια, τουλάχιστον! 

Όπως κατ' επανάληψη έχουμε παρουσιάσει, μέσα στα δώδεκα αυτά χρόνια της δημαρχίας Μάντεση, η Βούλα έμεινε κυριολεκτικά κολλημένη στο χθες και ουραγός των εξελίξεων συγκριτικά με άλλους δήμους της ευρύτερης περιοχής. 
 Την ίδια στιγμή που δήμοι, όπως το Παλαιό Φάληρο, η Αργυρούπολη ή, η Βουλιαγμένη κινούνταν με πυρηνική ενέργεια (ειδικά το Παλαιό Φάληρο), η Βούλα θύμιζε ατμομηχανή που καίει... κάρβουνο ακόμη!  

Η πάντα τεκμηριωμένη από τα ρεπορτάζ μας ανικανότητα του Μάντεση, καθώς και των περισσότερων δημοτικών του συμβούλων, που... "υπηρέτησαν"(!) την πόλη όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξε κάτι παραπάνω από κραυγαλέα. 
Την ανικανότητά τους αυτή, την έχουμε αναδείξει και με τα φωτογραφικά στοιχεία, που πάντα συνόδευαν (και συνοδεύουν) την όποια αρνητική μας κριτική γι' αυτή την αδρανή και άκρως "φοβική" δημοτική αρχή. 

Μια δημοτική αρχή, η οποία όχι μόνο δεν πραγματοποίησε κανένα ξεχωριστό έργο τέτοιο που να δώσει πνοή και να "σπρώξει" μπροστά την πόλη, αλλά δεν μπόρεσε να συντηρήσει ούτε και τα έργα αυτά, τα οποία δημιούργησε ο κατ' εξοχήν δήμαρχος των έργων 'Αγγελος Αποστολάτος, αφήνοντάς τα ως καλή "προίκα" και χρήσιμη κληρονομιά, που φέρουν το όνομά του μέχρι και σήμερα. 

Κι επειδή, "ο κόσμος σήμερα ξύπνησε και δεν "μασάει" από τα ψέματα και τη μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που προσπαθούν να του πλασάρουν κάποιες παλιοπατσαβούρες τοπικές εφημερίδες", όπως δημοσίως ανέφερε πρόσφατα και ο δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, εύκολα καταλαβαίνει κανείς τους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους του Μάντεση που ήταν και πάλι υποψήφιοι, όμως,  με άλλον επικεφαλής, υπέστησαν πραγματική πανωλεθρία στις δημοτικές εκλογές της εβδόμης Νοεμβρίου. 

Σε ότι αφορά τον επικεφαλής της παράταξης, που αυτή τη φορά ήταν ο επί δώδεκα χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου των διοικήσεων Μάντεση, Ανδρέας Κάσδαγλης, είχε μια αξιοπρεπή θα μπορούσαμε να πούμε παρουσία και, παρ' όλους τους εκβιασμούς που φέρεται να δεχόταν από τα "δήθεν"... πρωτοκλασάτα στελέχη του συνδυασμού μέχρι και την τελευταία στιγμή, κατάφερε να φθάσει έως το τέλος της διαδρομής, κόβοντας το νήμα μαζί με τον πρώτο σε σταυρούς υποψήφιό του Παναγιώτη Σωτηρόπουλο.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, που από νωρίς διαχώρησε τη θέση του και ως μοναχικός καβαλλάρης ξεκίνησε να χτίζει το προφίλ του υποψήφιου Δημάρχου, κόντρα στις προβλέψεις των περισσότερων, κατάφερε με μεθοδικότητα να πλασαριστεί στη δεύτερη Κυριακή κι αυτή τη στιγμή να είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο των 3Β. Κι αν δεν είχε δεχθεί το "σφιχταγκάλιασμα" Μάντεση τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, και δεν είχε υποχρεωθεί(;) σε κάποιες άστοχες για μας τοποθετήσεις, τότε ίσως τα πράγματα να ήταν εντελώς διαφορετικά γι' αυτόν. 

Η μεγάλη έκπληξη, όσον αφορά στα ποσοστά και στη θέση που τελικά κατέλαβε στην κατάταξη (5ος), υπήρξε ο Άγγελος Αποστολάτος. Το μη αναμενόμενο αυτό αποτέλεσμα, φάνηκε πως θα σήμαινε και τη λήξη της πολιτικής του καριέρας, όμως μέχρι σήμερα, σαφής τοποθέτηση για τις παραπέρα προθέσεις του, δεν υπάρχει. Για την ιστορία λέμε πως στο δημοτικό συμβούλιο μπαίνει ο ίδιος και ο γιος του Βαγγέλης, αν και υπάρχει μία "ένσταση" αν η δεύτερη έδρα μένει στη Βούλα ή μετακινείται στη Βάρη. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει το ενδεχόμενο να μπει ο Γιώργος Ράπτης.  

Αυτά προς το παρόν για τον μεγαλύτερο από τους τρεις δήμους που συνενώθηκαν και που, ως γνωστόν, δήμαρχος εξελέγη ο έμπειρος και σοβαρός γνώστης των θεμάτων της περιοχής Γρηγόρης Κασιδόκωστας.   

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.