ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 00:01

ΑΡΘΡΑ

του Νικόλα Κονταρίνη


Άλιμος: Αλήθεια, γιατί;

2 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 12:54

Είναι γεγονός ότι, όπως δεν μπορείς να κρύψεις το βήχα, έτσι δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις και ορισμένα πράγματα ιδιαιτέρως εμφανή. Τόσο εμφανή που στην κυριολεξία βγάζουν μάτια.

Η αναφορά γίνεται σχετικά με την γενικότερη στάση και συμπεριφορά κάποιων δημοτικών, για να μην πω όλων, παρατάξεων της μειοψηφίας στον Άλιμο, τόσο στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, όσο κι έξω από αυτά.

Αξίζει παρατήρησης, πάντως, το γεγονός πως, σε κάποια από τα "έξω απ' αυτά", δηλαδή σε ορισμένες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, όπως σε δύο από τις τελευταίες, πολύ σημαντικές εκδηλώσεις του Δήμου, και  έχοντας προσωπική άποψη, κάποιες από τις παρατάξεις αυτές έλαμψαν δια της απουσίας τους, δεδομένου ότι αυτές οι εκδηλώσεις αφορούσαν παιδιά.

Για παράδειγμα, κάτι περισσότερο από εμφανής ήταν η απουσία, όχι μόνο των επικεφαλής των συνδυασμών αυτών, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων τους, από το 1ο Αnti - Bullying Φεστιβάλ που έγινε τον Μάρτιο στην θεατρική σκηνή "Κάρολος Κουν" της περιοχής, στο οποίο συμμετείχαν σχολεία της πόλης με εκπαιδευτικούς μαθητές, γονείς και πλήθος κόσμου που είχε κατακλύσει κυριολεκτικά όλους τους χώρους του θεάτρου, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και δείχνοντας, για μία φορά ακόμη, την ιδιαίτερη ευαισθησία της διοίκησης του Ανδρέα Κονδύλη σε ζητήματα της εποχής, τα οποία απασχολούν τις οικογένειες σχετικά με την σωστή ενημέρωση των παιδιών τους μα και των ίδιων των γονιών, σε ότι αφορά την διαμόρφωσή του χαρακτήρα τους, γενικότερα.

Όπως, επίσης, και η επίσημη προ ημερών εκδήλωση της UEFA, Κυριακή 21 Απριλίου, που αφορούσε την διοργάνωση αγώνων ποδοσφαίρου CHAMPION LEAGUE για παιδιά ηλικιακών ομάδων 10 και 12 ετών, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες μαθητές - ποδοσφαιριστές, που την παρακολούθησαν οι γονείς και συγγενείς τους, αλλά και πολυπληθές κοινό.

Πέραν αυτού, όμως, με φροντίδα του Δήμου, εκείνη την ημέρα και μετά τους αγώνες, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και ορισμένες σημαντικές δράσεις σχετικά με την φροντίδα του Περιβάλλοντος (ανακύκλωση) και τον Πολιτισμό, με αναφορά στον Θουκυδίδη τον Αλιμούσιο.

Παρατηρώντας, λοιπόν, αυτές τις απουσίες, ευλόγως τίθεται το ερώτημα: Αλήθεια, γιατί; Μήπως, λόγου χάριν, όλες και όλοι, τις ημέρες και ώρες εκείνες είχαν εργασία, (και τις αργίες;), μήπως απουσίαζαν λόγω υγείας (όλες και όλοι ταυτόχρονα;) ή, μήπως, επειδή πέρασαν οι εκλογές και ατόνισε το ενδιαφέρον των δημοσίων εμφανίσεών τους, περιμένοντας την επόμενη προεκλογική περίοδο για να παρουσιαστούν στον κόσμο; ( για ευνόητους λόγους...).

Εάν συμβαίνει το τελευταίο, κάνουν τεράστιο λάθος, γιατί οι πολίτες, αυτοί που βλέπουν, ακούνε και συμμετέχουν σε δράσεις και εκδηλώσεις όπως αυτές που προαναφέραμε, όχι μόνο δεν ξεχνούν, αλλά εκτιμούν τους αιρετούς που σέβονται την ψήφο που τους έδωσαν, ενώ τους άλλους τους αγνοούν.


Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Ενεργός δημότης 30.04.24
Έτσι έχουν τα πράγματα. Θα τα πούμε με τους αδιάφορους στις επόμενες εκλογές. Αν δουν τη ψήφο μας να μας γράψουν στα κινέζικα.
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 30.04.24
Ήμουν και εγώ στην πρώτη εκδήλωση με τα παιδιά μου που συμμετείχαν και ασπάζομαι τα όσα αναφέρονται στο άρθρο αυτό που αποτυπώνει την πραγματικότητα εις το έπακρον.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.