ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, 10:14

ΑΡΘΡΑ

Του Νικόλα Κονταρίνη


Μάσκες παντού

2 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021, 13:29

 Όλοι κατά καιρούς έχουμε δει συμπολίτες μας να πετάνε σακκούλες σκουπιδιών μέσα από το Ι. Χ. τους που ουκ ολίγες φορές, πέφτουν έξω από  τους κάδους ή, ριγμένες μέσα σε οικόπεδα, ακόμη και κρεμασμένες από τα κλαδιά δένδρων.

Σήμερα, στην εποχή του COVID - 19, αν περπατήσει κάποιος στους δρόμους της περιοχής που μένει ή, εργάζεται, θα αντικρύσει χρησιμοποιημένες μάσκες προστασίας από τον ύπουλο και θανατηφόρο αυτόν ιό, πεταμένες όπου να' ναι.

Μάσκες πεταμένες παντού λοιπόν, αφημένες στο δρόμο, στα πεζοδρόμια ή, κρεμασμένες σε κάγκελα, πρασιές και δένδρα. Μαύρες, άσπρες, ροζ, φλοράλ, παιδικές, οπαδικές και πάει λέγοντας.

Και το ζήτημα είναι ότι, όπως ακριβώς δεν σκέπτονται το καθαρό περιβάλλον της κάθε γειτονιάς ορισμένοι συνοδοί ζώων συντροφιάς που δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους από τα πεζοδρόμια και αλλού, και τις πατάει ο κόσμος, έτσι συμπεριφέρονται και με το να πετάνε τις μάσκες τους όπου τους βολεύει.

Όπως, επίσης, δεν αναλογίζονται πως, με την ανεύθυνη αυτή γενικότερη συμπεριφορά τους, ελλοχεύει ο κίνδυνος να τις πατήσουν αργότερα κάποιοι άλλοι, μεταφέροντας μέσα στο σπίτι τους, την όποια πιθανή μολυσματική επιβάρυνση κουβαλάνε αυτές με ότι αυτό συνεπάγεται βέβαια.

Αναφορικά λοιπόν, με τα όσα συμβαίνουν γύρω από τις πεταμένες μάσκες, ειδικοί περί των σχετικών επιστημών δεν είμαστε, όμως, αν ο μη γένοιτο, παρουσιαστούν αργότερα προβλήματα υγείας, τότε ίσως θυμηθούν τις λαικές ρήσεις, "κοντά στο νου και η γνώση" ή, "στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα"...  

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Εμβόλιος 05.11.21
Ασυνείδιτοι ακόμη περισσότερο αυτοί που στην ΒΕλλάδα αγοράζουν μούφες πιστοποιητικά και μπαίνουν στους κλειστούς χώρους με άμεσο κ τεράστιο κίνδυνο να βάλουν σε περιπέτειες αθώους ή στον άλλο κόσμο.
Απάντηση
Μαρίνος Κατσέβας 04.11.21
Έχεις μεγάλο δίκιο αγαπητέ μου. Πριν λίγες μέρες πάτησα έξω από το σπίτι μου στο πεζοδρόμιο μία από τις δύο μάσκες που είχανε πετάξει κάποιοι ασυνείδητοι.Μετά πηρα το σχετικό υγρό και απολύμανα το παπούτσι πριν μπώ στο σπίτι.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.