ΑΡΘΡΑ

Νικόλας Κονταρίνης


Η ιστορία ενός Γαϊδάρου

13 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011, 15:16

".... κ' εγυρέψαμε κι άλλα δανεικά, χωρίς σκοπό ναν τα επιστρέψουμε. Μα τώρα που επήγαμε να ματαγυρέψουμε, τους ευρήκαμε όλους προετοιμασμένους... και πούλιο δεν μας εμπιστεύθηκε κανένας τους...
... κ' εξαχριωθήκαμε! Και η εξαχρίωση έσυρε απάνου μας τη δυσμένεια και την αποστροφή του κόσμου...
Ναίσκε! Κι αφού οι αρχόντοι επάψανε να μας δανείζουνε, τότε 'βγήκανε οι έμποροι. Ναίσκε, ετούτοι που μας επροστυχούσανε για χρόνια και που μας προστυχούνε ακόμη...".

Αυτά, μεταξύ και άλλων πικρών αληθειών, έγραψε πριν έναν ολόκληρο σχεδόν αιώνα ο Ανδρέας Λασκαράτος για τη διεφθαρμένη άρχουσα τάξη που την εποχή εκείνη διαφέντευε στα Επτάνησα, στο βιβλίο του "Η ιστορία ενός Γαϊδάρου", στο κεφάλαιο "Ομιλία γέρου χωρικού στα' γγόνια του".
Ο συγγραφέας, κάτω από τον κεντρικό τίτλο, γράφει θέλοντας να προετοιμάσει τον αναγνώστη προφανώς: "Είναι μία ιστορία που την διηγείται ο ίδιος ο Γάϊδαρος εις τους άλλους Γαϊδάρους του χωριού του"!

Συμπτώσεις θα πείτε, όμως, λέει τα ίδια πράγματα ακριβώς μ' αυτά που ζούμε σήμερα από τους (έξω) "εταίρους" - δανειστές μας και σε συνεργασία πάντα, με τους εγχώριους συνεργάτες/συζητητές τους. Αυτούς τους άμεσα και αποκλειστικά υπεύθυνους για την τραγική αυτή κατάσταση και την "εξαχρίωση" που έριξαν τον τόπο.

Μία εξαχρίωση που, όπως δείχνουν τα πράγματα, δυστυχώς, φαίνεται να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, με τις... "ευλογίες του Πρωθυπουργού - Ρομπότ που φρόντισαν να τοποθετήσουν οι εμπλεκοδιαπλεκόμενοι της "Εταιρείας" που κυβερνάει, προκειμένου να εξυπηρετήσει ένα σοβαρό κομμάτι, το πιο σοβαρό ίσως, της όλης "Επιχείρησης".

Και το πλέον θλιβερό έως και εξοργιστικό, είναι πως, οι περισσότεροι από αυτούς, είναι οι ίδιοι "επαγγελματίες" πολιτικοί, οι οποίοι μας οδήγησαν σ' αυτό το σκοτεινό και αδιέξοδο τούνελ του φόβου και της ανασφάλειας.
Είναι τα ίδια πρόσωπα που, ευθέως και απροκάλυπτα τώρα, μας αποκαλούν και μαλάκες!

Είναι το γνωστό και ίδιο φθαρμένο (και άκρως διεφθαρμένο), πολιτικο-κυβερνητικό κατεστημένο, που για να δικαιολογήσει τις σημερινές ανθρωποθυσίες ενός ολόκληρου λαού, του λέει ότι, σε λίγο θα βγει "στις αγορές". Στους εμπόρους δηλαδή, όλους αυτούς, "που μας επροστυχούσανε για χρόνια, που μας προστυχούνε ακόμη....", και που σκοπεύουν να συνεχίζουν να μας προστυχούν και στο μέλλον, λεηλατώντας και ρουφώντας τον πλούτο της ευλογημένης, αλλά τόσο άτυχης αυτής χώρας, για μια ακόμη - πολλοστή - φορά!

Αλήθεια, σκέφτεστε τι θα 'λεγε άραγε ο "Γάϊδαρος" του Λασκαράτου αν ζούσε τώρα γι' αυτούς τους εργολάβους της πολιτικής που μας κατέστρεψαν;
Εγώ μπορώ να σκεφτώ, όμως, αν τα γράψω (κι έτσι όπως μου 'ρχονται) "θα ρίξω... το "επίπεδο" της "πολιτισμένης" αρθρογραφίας και του... "αξιοπρεπούς" πολιτικού διαλόγου"(!), όπως ακούγονται να λένε, όταν στριμόχνωνται, όλοι αυτοί, οι πολιτικοί παρασιτικοί οργανισμοί!....  

Σχόλια Αναγνωστών

13 Προσθήκη σχολίου
Giannakopoulos tasos 10.07.12
ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ, ΤΟΝ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ! ! ! ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ; ; ; Ο ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ... Ο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΕΓΓΡΑΨΕ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ! ! !
Απάντηση
MANABHS 29.12.11
ME OLA AYTA TA APOVRASMATA POU MAS EXOUN KYBERNHSEI,SYMFONO NA TOUS TA RIXNETE XONTRA.TOYS AXIZOUN POLLA MPINELIKIA!!!KAI LIGA TOUS GRAFETE.
Απάντηση
ΚΟΡΩΠΙΩΤΗΣ 22.12.11
Γουστάρω να βλέπω κόσμιες κουβέντες και όλους αυτούς που μας ρίξανε στη μεγάλη λακκούβα,και φάγανε τον αγκλέουρα αδειάζοντας όλα τα ταμεία του κράτους,να τους περιποιηθούμε ανάλογα.Οσο για σας εκαί στα 3Β καλα;κάνατε και ξεφορτωθήκατε το Μάντεση και τη παρέα του!!
Απάντηση
ΠΗΓΑΔΑΚΙΑΣ 22.12.11
ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ;ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ(ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ...ΖΙΒΑΓΚΟ!)ΜΑΣ ΡΟΥΦΗΞΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΟΠΗ,ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ,ΤΟ ΔΡΑΚΟΥΛΙΝΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.
Απάντηση
Δημήτρης 22.12.11
γιατί εσύ τι κανεις βρε μ. εκτός από το να πουλάς τσόντες και να μπανίζεις τους απέναντι?
Απάντηση
Περιπτεράς 20.12.11
Καλά βρε αγοροκόριτσο Ροδουλίνι.Ρουφάς όλο σου το αβγό όπως ρουφάς όλες τις"σελίδες"εδώ μέσα;Ξεκουράσου και λίγο!Από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα VIMAONLINE διαβάζεις;Ποιοί στ'ακουμπάνε;
Απάντηση
Κρυμένος(λογο) 18.12.11
Υπ όψιν: Ο σχολιαστής με το ψυδώνυμο Ροηδούλα δεν πρέπει να σχετίζεται κατ' ουδένα τρόπο με τον σχολιαστή Ροδούλα.
Απάντηση
Ροηδούλα 18.12.11
Εμένα απόλη αυτη την υπόθεση περισσότερο μαρέσει που τηνπάτησε ο άλλος παραμυθατζής,ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,από τον αρχιπαραμυθατζή τον ΓΕΩΡΓΑΚΙΟΝ!!!!!ΟΥΣΤ ΡΕ!!!!
Απάντηση
ΚΟΡΩΠΙΩΤΗΣ 18.12.11
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ Ν'ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΙΛΙΟΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ
Απάντηση
ΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ... 18.12.11
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ"ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΡΟΜΠΟΤ"!!ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ.ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΣ...
Απάντηση
Το Δρακουλίνι 17.12.11
Τι παρασιτικά και περιττώματα μας τσαμπουνάτε εδώ μέσα!ΒΡΟΚΟΛΑΚΕΣ είναι!!!!Κι άμα θέλετε να να τους τα χώνετε,νατα λέτε με το όνομα τους όλα.Σκατά να λέτε για να καταλαβαίνουμε και μεις οι αμόρφωτοι.....
Απάντηση
Ναταλί Αρμενιάκου 17.12.11
Σας βρίσκω πολύ"ήπιο" κύριε Κονταρίνη.Ολοι αυτοί οι τιποτένιοι,δεν είναι μόνο παρασιτικοί οργανισμοί.Είναι κάτι περισσότερο.Είναι τα περιττώματα του γαιδάρου σας και των άλλων γαιδάρων της παρέας!!!!
Απάντηση
ΜΕΡΟΠΗ 16.12.11
ΚΑΛΟ!ΠΟΛΥ,ΠΟΛΥ,ΚΑΛΟ!!!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.