ΑΡΘΡΑ

Του Νικόλα Κονταρίνη


"Ωραία! Ο Θεός δεν είναι εδώ..."

8 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 16:00

"Ωραία! Ο Θεός δεν είναι εδώ..." Έτσι σκέφτεται κάθε φορά ο Διάβολος, όταν θέλει να προλάβει, αυτός πρώτος, να αρπάξει μία ανθρώπινη ψυχή, την στιγμή που αυτή εγκαταλείπει το σώμα και, μεταφορική τη εννοία, με τον ίδιο τρόπο σκέφτεται διαρκώς και ο κάθε υστερόβουλος πολιτικάντης, όπου γης, όταν θέλει να προλάβει, αυτός πρώτος, να αρπάξει την εμπιστοσύνη του κόσμου, πριν αποκαλυφθούν οι πραγματικές, άκρως ιδιοτελείς, προθέσεις του.

Και επειδή, ως γνωστό, έτσι "δουλεύει" ο Σατανάς, με την όποια του μορφή, το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι, " Κι ο Θεός, δια του Υιού του, τι κάνει;", θα σας παραθέσω τους στίχους από ένα τραγούδι του Cris de Burg, που είχε κυκλοφορήσει το 1975, με τίτλο: "Spanish Τrain" [Ισπανικό Τρένο], που, με καθαρά αλληγορικό τρόπο, απαντάει και στο ερώτημα για όλα αυτά τα υστερόβουλα, ύπουλα και βρώμικα "παιχνίδια" που στήνουν οι "ισχυροί" σε βάρος διαφόρων λαών, σε πολλά σημεία τούτου του πλανήτη, όπως και στην δική μας περιοχή, εξάλλου. 

"Ωραία! Ο Θεός δεν φαίνεται τριγύρω. Κοίτα τι βρήκα. Αυτός μόλις πεθάνει είναι δικός μου!"...  είπε ο Διάβολος ...

Το παράξενο αυτό "Ισπανικό Τρένο" λοιπόν, τρέχει σφυρίζοντας, κάνοντας το ταξίδι Γκουανταλκιβίρ - Παλαιά Σεβίλλη, σε μά νύχτα νεκρή. Οι άνθρωποι φοβούνται, βάζουν τα παιδιά τους για ύπνο και κλειδώνουν τις πόρτες, γιατί λέγεται πως, οι ψυχές των νεκρών γεμίζουν το μυστηριώδες αυτό "τρένο" κατά χιλιάδες!! 

Ο μηχανοδηγός του τρένου κλινήρης μέσα σε μία καμπίνα, αργοπεθαίνει, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του, που κλαίει και προσεύχεται για τη ζωή του.

Εκτός από τους οικείους του, όμως, έρχεται πάνω από το κεφάλι του ετοιμοθάνατου και ο Διάβολος, που τα μάτια του είναι φλογισμένα και πετάνε σπινθήρες, περιμένοντας να πάρει τον νεκρό, σκεπτόμενος ότι, του έχουν έλθει όλα πολύ "βολικά", αφού ο Θεός δεν έχει προλάβει να πάει ακόμη εκεί κι έτσι, αφού αυτός τον βρήκε πρώτος, δικαιούται και να τον πάρει. "Ωραία! ο Θεός δεν φαίνεται τριγύρω. Κοίτα τι βρήκα. Αυτός μόλις πεθάνει είναι δικός μου", σκέφτηκε. 

Όμως, πριν ολοκληρώσει την σκέψη του αυτή, εμφανίζεται ο Κύριος, λουσμένος με ένα εκτυφλωτικό φως, φωνάζοντάς του να εξαφανιστεί από κει αμέσως, μέσα στην ατέλειωτη νύχτα.

Ο διάβολος όχι μόνο δεν τον άκουσε, αλλά χαμογέλασε ειρωνικά, θυμίζοντάς του πως, αυτός τον βρήκε πρώτος και ως εκ τούτου θα τον πάρει μαζί του στην κόλαση.

Συνεχίζοντας να χαμογελάει ο Σατανάς, του λέει: "Παρ' 'ολα αυτά, θα σου δώσω άλλη μία ευκαιρία. Όμως, πέτα μακριά αυτή την ηλίθια λόγχη που κουβαλάς μαζί σου, δεν ταιριάζει στο στυλ σου!". Και προτείνει στον Κύριο να παίξουν στα χαρτιά, στο πόκερ συγκεκριμένα, εκεί πάνω στο κρεββάτι του ετοιμοθάνατου μηχανοδηγού, τη ζωή του κι εφόσον άντεχε ο Θεός, μετά, μπορούσαν να παίξουν και όλες τις άλλες ψυχές που περίμεναν στους επόμενους σταθμούς για να ανέβουν στο "Τραίνο". Σε αυτό το παράξενο "Τρένο", που τρέχει σε νεκρό χρόνο, σε μία νύχτα που συνεχώς βαθαίνει κι ο ήλιος αργεί να σηκωθεί.

Το παιχνίδι άρχισε και όλοι προσεύχονταν να κερδίσει ο Κύριος. "Ω! Κύριε, πρέπει να κερδίσεις", σιγοψυθίριζαν με τρομερή αγωνία.

Ο διάβολος είχε τρεις άσσους κι έναν βασιλιά, και ο Θεός πήγαινε για φλος, αφού είχε τη βασίλισσα, τον βαλέ, το εννέα και το δέκα των μπαστουνιών. Του έλειπε μόνο το οχτώ για να νικήσει.

Έχοντας αυτά τα χαρτιά ο Κύριος, ζήτησε να του δώσουν άλλη μία κάρτα, που έτυχε να είναι αυτή που του έλειπε. Ο άλλος τότε, είπε στον Υιό του Θεού να του δώσει άλλο ένα χαρτί, γιατί νόμιζε πως τα είχε βάλει με τη σειρά, κι έτσι, είπε, θα βλέπανε ποιός είναι ο κυρίαρχος εκεί μέσα. Την ώρα, όμως, που απασχολούσε τον Κύριο με τα λόγια αυτά, τράβηξε στα κρυφά κάτω από τον μανδύα του κι άλλον ένα άσσο!

Δέκα χιλιάδες ψυχές ήταν το επιπλέον "άνοιγμα", που γρήγορα ανέβηκε στις πενήντα χ/δες! Και όλα αυτά, χωρίς ο Θεός να έχει αντιληφθεί την δόλια πράξη του σατανά. Σίγουρος ο Κύριος για την επιτυχή έκβαση του παιχνιδιού, πρότεινε να ανεβάσουν την "μπάνκα", στις 105.000 ψυχές, λέγοντας στον αντίπαλό του πως, έτσι τελειώνει μαζί του μια και καλή και κατόπιν τούτου να φύγει να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά και να πάει να χαθεί δια παντός στα σκοτεινά μπουντρούμια του.

Εκείνη την ώρα, όμως, ο διάβολος φώναξε δυνατά:" Εσύ έχασες. Εγώ κερδίζω!". Και όλες οι ψυχές παρακαλούσαν τον Υιό του Θεού να μην τον αφήσει να νικήσει.

Άλλωστε, ήταν πολλές οι ψυχές που περίμεναν στους επόμενους σταθμούς για να ανέβουν στο παράξενο αυτό "Τραίνο", το οποίο έτρεχε σε νεκρό χρόνο μέσα στη νύχτα που συνεχώς βαθαινε, χωρίς να έρχεται ο ήλιος, κι ενώ οι επιβάτες τρέμουν από τον φόβο τους.

Αυτά έγιναν, τότε, σε εκείνο το "ταξίδι" ...

Σήμερα, σε διάφορα μέρη του κόσμου, ο Κύριος και ο Διάβολος, δεν παίζουν στα χαρτιά τις ψυχές των ανθρώπων, αλλά στην σκακιέρα.

Στο σκάκι παίζουν τις ζωές του κόσμου από τότε ...

Και ο διάβολος ακόμη συνεχίζει να κλέβει, κερδίζοντας περισσότερες ψυχές κάθε φορά. Όσο για τον Θεό, απλά, κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

Σ.Σ.:
Αν κοιτάξουμε σήμερα την εικόνα του πλανήτη μας, θα δούμε πόλεμο και καταστροφές, σε πολλές γωνιές του. Θα δούμε αίμα, δάκρυα, πόνο αβάσταχτο, πείνα, απάτες, ψέματα και πολύ μίσος, όχι μόνο ανάμεσα στους πολίτες μιας χώρας μα και μεταξύ χωρών. Ο σατανάς, παίρνοντας ανθρώπινη μορφή πάντα, τρέχει για να βρίσκεται πρώτος κάθε φορά, όπου "μυρίζει" θάνατος, θάνατος κάθε μορφής, και περιμένει.

Περιμένει να έρθει η δική του σειρά να παίξει την παρτίδα του με τον Κύριο, γιατί προηγούνται κάποιοι άλλοι που παίζουν στο σκάκι την μοίρα των λαών, ετοιμάζοντας κάθε μέρα θανάτους ανθρώπων, χωρίς να εξετάζουν χρώμα, θρησκεία, ηλικία, φυλή. Ψυχές θέλουν να στέλνουν στην άβυσσο. Μόνο αυτό τους ενδιαφέρει, εξυπηρετώντας συμφέροντα και ικανοποιώντας τις ιδιοτελείς, πρόσκαιρες και ρηχές φιλοδοξίες τους.

Και όλοι εμείς που ζούμε σε τούτο τον πλανήτη, και βλεπουμε με αγωνία τα όσα συμβαίνουν, όχι μόνο μακριά μας αλλά και κοντά μας, προσευχόμαστε να κερδίσει στο τέλος το δίκαιο και η λογική, καθώς σιγοψυθιρίζουμε κοιτάζοντας τον ουρανό:" Ω!, Κύριε πρέπει να κερδίσεις. Ω!, Κύριε πρέπει να κερδίσεις", ενώ αυτό το παράξενο "Τρένο" συνεχίζει να τρέχει ασταμάτητα μέχρι τον επόμενο σταθμό ...


Σχόλια Αναγνωστών

8 Προσθήκη σχολίου
Μάντης Κάλχας 03.11.20
Μέσα έπεσες αρθρογράφε! Εγώ βαριέμαι να γράφω αλλά τώρα έπρεπε για να σου πω πόσο δίκιο έχεις. Για δες τι έγινε αυτές τις μέρες. Αρρώστιες, τσουνάμια και σεισμοί. Πολλοί χάσανε τη ζωή τους. Τους την πήρε ο Θεός ή διάολος, κανείς δεν ξέρει κι ούτε θα το μάθει ποτέ. Οι περσότεροι χαθήκανε, ελάχιστοι γλυτώσανε.Μάλλον αυτούς πρόλαβε ο Θεούλης να σώσει.Άραγε αυτούς κατάφερε να κερδίσει στο σκάκι που μας γράφεις; Αν είναι έτσι, πραγματικά κάνει ότι μπορεί ο Υψιστος...
Απάντηση
Εξαποδώς 04.11.20
Καλοοοοοοοό
Απάντηση
Ιβάνα Τρουμπ 02.11.20
Μη ψάχνετε για ... "σατανάδες". Ελάτε εις τας Αμερικας και θα σας δείξουμε αμέσως τον έναν και μοναδικό. Όσο δια τας Ευρώπας, την κόρη του ιερέα του π.Ανατολικού Βερολινου την έχετε καπαρωμένη εδώ και πολλά πολλά χρόνια.Καλή σας κόλαση λοιπόν.
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 06.11.20
ΚΥΡΙΑ ΙΒΑΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΛΟΟΥΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟΕ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟΥ.
Απάντηση
Παραλίας 01.11.20
Σήμερα που το διάβασα αμέσως σκέφτηκα, τι σεισμοί, τι τσουνάμια, τι θάνατοι, ο γείτονας "σατανάς" το βιολί του. Καινούργια ναύτεξ πάλι για να κόβει βόλτες το κονσερβοκούτι του.Ρε Θεέ βάλε λίγο και συ επιτέλους το χεράκι σου!
Απάντηση
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 01.11.20
Εποχές δύσκολες και επικίνδυνες περνάμε σήμερα και να μας βοηθήσει ο Θεός της Αγάπης να ξεπεράσουμε όλα τα άσχημα που βιώνουμε κάθε τόσο όσο πιό γρήγορα γίνεται.
Απάντηση
Καλαμακιώτισσα 31.10.20
Από ότι φαίνεται ούτε ο Παντοδύναμος δεν τα καταφέρνει πηγαίνοντας με το Σταυρό στο χέρι!!!
Απάντηση
Περίανδρος Πόποτας 08.11.20
ΚΙ ΟΜΩΣ. ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΙ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΛΙΟ ΚΛΟΟΥΝ!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.