ΑΡΘΡΑ

Του Νικόλα Κονταρίνη


Ποιός είναι ο απατεώνας;

3 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020, 12:10

Για αρχή και για να ξεχνιόμαστε.

Νωπές, ακόμη, τόσο η πεζοδρομιακή φρασεολογία, όσο και η διχαστική ρητορική ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί κατά των αντιπάλων τους, με αποκορύφωμα τον απαράδεκτο τρόπο έκφρασης του κ. Τσίπρα, ο οποίος, προσφάτως, αποκάλεσε"απατεώνα" τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσα στην Βουλή.

Αυτό, διανθισμένο με τα όσα θλιβερά είδαν και συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα "κατορθώματα" συντρόφων και συνοδοιπόρων τους, κατά την περίοδο που κυβέρνησαν αυτά τα πρόσωπα της "πρώτης φοράς αριστεράς", εύλογα, και χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, απαντούν στο ερώτημα ποιός είναι ο πραγματικός Απατεώνας [με το άλφα κεφαλαίο] ή, ποιοί ήταν και συνεχίζουν να είναι οι κανονικοί Απατεώνες. Οι επιστήμονες του είδους!

Τρανά παραδείγματα, η υπόθεση Παπαγγελόπουλου, του γνωστού πια και ως "Ρασπούτιν", η οποία έχει πάρει ήδη τον δρόμο της Δικαιοσύνης [βλέπε θέμα Νovartis, όπου προσπάθησαν με αήθεις μεθοδεύσεις να δημιουργήσουν ενόχους], η άλλη μεγάλη απάτη με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, για το οποίο χύνει καυτά δάκρυα κάθε χρόνο, η κυρία Μπαζιάνα, καθώς και οι φονικές καταστροφές στη Μάνδρα και στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 150 άνθρωποι, βυθίζοντας στο πένθος, όχι μόνο τους οικείους τους, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. 

Το τραγικό δε στο Μάτι, είναι πως, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στην περίπτωση αυτή, προσπάθησε παντοιοτρόπως να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες των δικών της ανθρώπων, η ανικανότητα των οποίων έκαψε ζωντανούς, μικρούς και μεγάλους.

Το πλέον εξοργιστικό, όμως, έως και ανήθικα εξοργιστικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, είναι το να ακούς και να βλέπεις όλη αυτή την πολιτικά επικίνδυνη ετερόχρωμη ομάδα εξουσίας, να μιλάει για ατυχίες, "που της έκατσαν στην δική της βάρδια" ή, να προσπαθούν όλοι μαζί να καλύψουν την εγκληματική τους ανικανότητα με φοβερά ψέματα και απύθμενη υποκρισία, στήνοντας μία κακόγουστη παράσταση, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Τσίπρα και με απώτερο σκοπό να κρύψουν την αλήθεια, ώστε να εξαπατήσουν τον κόσμο, για πολλοστή φορά, που παρακολουθούσε εμβρόντητος τα όσα συνέβαιναν. 

Ο Τσίπρας λοιπόν, έβρισε δημοσίως τον Πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον "απατεώνα", ξεχνώντας ασφαλώς πως, κατάφερε να γίνει κυβερνήτης παραπλανώντας όσους τον πίστεψαν,  με τις πλέον κραυγαλέες απατηλές υποσχέσεις που αφειδώς μοίραζε χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό. Μοναδικός - και αποκλειστικός - σκοπός τους ήταν να αλώσουν όλους τους θεσμούς. Τα πάντα! [θυμηθείτε τη έλεγε η κα Περιστέρα Μπαζιάνα, η σύζυγός του ή, ο τότε υφυπουργός του, ο γνωστός μας, "θα σας θάψω τρία μετρα κάτω από τη γη",  και εκ των πλέον αγαπημένων του συντρόφων, Π. Πολάκης].

Είναι όλα αυτά τα άτομα που διαλαλούσαν τις αρχές τους για έντιμο πολιτικό βίο, για δικαιοσύνη, ισονομία και διαφάνεια σε όλα, κουνώντας τη σημαία με το περιβόητο, τότε, σύνθημά τους, το γνωστό "Ηθικό Πλεονέκτημα", το οποίο μόνο αυτοί και οι παρατρεχάμενοί τους, αποκλειστικά, είχαν το δικαίωμα να επικαλούνται και ουδείς άλλος.

Αυτό το "Ηθικό Πλεονέκτημα", που όπως, πολύ εύστοχα, έχει πει και ο Στέλιος Ράμφος, είναι ας πούμε ένας "μηχανισμός" αυτής της συγκεκριμένης "αριστεράς" του ΣΥΡΙΖΑ, που την λειτουργούσαν για χρόνια [μέχρι να πάρουν την κυβέρνηση στα χέρια τους], και που τελικά δεν εμπεδώθηκε. Και τούτο συνέβη γιατί, το "Ηθικό Πλεονέκτημα" βασίζεται στην ιδέα πως, εμείς που το επικαλούμαστε, ερχόμαστε για να κυβερνήσουμε,  προκειμένου να καταργήσουμε την κοινωνική αδικία. Εξάλλου, δεν είχε κυβερνήσει ποτέ, κι έτσι το "πουλούσαν" στον κάθε καλοπροαίρετο και ανυποψίαστο ψηφοφόρο.

Ως εκ τούτου , το"Ηθικό Πλεονέκτημα", που όπως απεδείχθη κακοποιήθηκε βάναυσα στα χέρια της εν λόγω "Ριζοσπαστικής Αριστεράς", αυτή, όταν έγινε καθεστώς, το χρησιμοποίησε κατά κόρον, και όποτε την βόλευε, ως δικαιολογία, ως παραπέτασμα καπνού, στην προσπάθειά της να κρύβει τα τεράστια και τραγικά λάθη της, με αποτέλεσμα να καταγραφεί ιστορικά το μπάχαλο που άφησε φεύγοντας. 

Γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι, τα δύσκολα αρχίζουν από τη στιγμή που άλλα λέμε και υποσχόμαστε, στοχεύοντας να κερδίσουμε την καρέκλα της εξουσίας και μετά, ενσυνείδητα, άλλα πράγματα, εντελώς διαφορετικά, κάνουμε. 

Ο Τσίπρας αποκάλεσε τον πολιτικό του αντίπαλο "απατεώνα", την ίδια στιγμή που ο ίδιος στην 4ετή και πλέον θητεία του ως πρωθυπουργός, παρέα με τους ομοτράπεζούς του συντρόφους, εξαπατούσαν ανερυθρίαστα και σε κάθε ευκαιρία που τους δινόταν, τους πολίτες. Ήταν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι με το"Ηθικό Πλεονέκτημα", που ήλθαν να διοικήσουν τη χώρα με διαφάνεια, εντιμότητα και ότι άλλο πρεσβεύουν οι αρχές της Δημοκρατίας.

Ασφαλώς και δεν κυβέρνησαν σύμφωνα με τις αρχές αυτές, αφού, ουκ ολίγες φορές, υπήρξε εμφανής, και ομολογουμένη από τα χείλη τους, η πικρία για το γεγονός πως δεν πρόλαβαν ή, δεν κατάφεραν να ελέγξουν ασφυκτικά κομματικά [μέχρι πνιγμού!] "όλους τους αρμούς της εξουσίας" σε όλα τα όργανα του κράτους, όπως και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που δεν τους άρεσαν.

Κι επειδή θέλανε ως καθαροί και άμεμπτοι "δημοκράτες" που αυτοπροσδιορίζονταν, να περνάνε με αυταρχικό τρόπο τις δικές τους θέσεις και απόψεις, κρύβοντας ταυτόχρονα τις λανθασμένες επιλογές και αποφάσεις τους, κάποιες από τις οποίες, χαρακτηρίστηκαν εως και "εγκληματικές", έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο άλωσης του πλουραλισμού στην ενημέρωση των πολιτών, βάσει του οποίου θα έπαιρναν άδεια ελάχιστοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, ενώ θα "κατασκεύαζαν" δικά τους κανάλια, αρχής γενομένης από το "SYRIZA CHANEL", που θα είχε ως βιτρίνα [μπροστάρη δηλαδή], ένα δικό τους πρόσωπο, τον"αριστερό" σύντροφο, συνδαιτημόνα και συμπαίκτη τους, κ. Χρήστο Καλογρίτσα.

Και για να μην ξεχνάμε, ήταν εκείνη η, αλήστου μνήμης, περίοδος, που ενώ οι ανταγωνιστές τους κατέθεταν πακέτα τα εκατομμύρια για τον διαγωνισμό χορήγησης των αδειών, ο Τσίπρας μαζί με  έναν άλλο σύντροφό του, τον Νίκο Παππά, αυτόν που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας το ζήτημα των αδειοδοτήσεων, δέχονταν ως "εγγυήση" από τον Καλογρίτσα κάτι ορεινά βοσκοτόπια στην Ιθάκη, άνευ ουδεμιάς αξίας ουσιαστικά, ενώ τον έβαζαν να τρέχει να βρει και μετρητά, από γνωστούς επιχειρηματίες και εφοπλιστές, ώστε να συγκεντρώσει τα ποσά που χρειάζονταν, για να μπει στην διαδικασία αδειοδότησης.

Κατόπιν αυτών των λίγων, χαρακτηριστικών, όμως, παραδειγμάτων που προαναφέραμε, και δεδομένου ότι ο Καλογρίτσας τα όσα άσχημα συνέβησαν την εποχή εκείνη και τον αφορούσαν προσωπικά, τα έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα, το ερώτημα για το ποιός/ποιοί είναι απατεώνας/απατεώνες, έχει απαντηθεί με τον πλέον σαφή τρόπο, κάτι που κατέδειξαν άλλωστε και οι αλλεπάλληλες ήττες του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές που ακολούθησαν, και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.

Όμως, με τις υπόγειες διαδρομές που ακολούθησαν στην υπόθεση δημιουργίας δικών τους τηλεοπτικών σταθμών και, ει δυνατόν, την φίμωση ή, εξαφάνιση των αντιθέτων φωνών προς τις δικές τους ιδεοληψίες, οι δήθεν "αριστεροί", με το δήθεν " Ηθικό Πλεονέκτημα", άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, προβλημάτισαν σε τέτοιο βαθμό τους πολίτες, ώστε να αμφιβάλλουν σοβαρά πιά, κατά πόσο η ηγεσία και τα κομματικά όργανα της Κουμουνδούρου, ενστερνίστηκαν [και ενστερνίζονται] τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Πάντως, στον έντονο αυτό προβληματισμό του κόσμου, έχει δώσει την απάντηση, καιρό πριν, ο βραβευμένος Ιταλός φιλόσοφος και συγγραφέας, Ουμπέρτο Έκο, όταν είπε σχετικά : "Σήμερα, μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκ, την στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση". 

Σ. Σ.: Ως προς την φίμωση ή, εξαφάνιση των [όποιων] αντιπάλων, ο Νικολό Μακιαβέλι ήταν κάτι περισσότερο από σαφής, όταν έλεγε: " Τους αντιπάλους σου, προσπάθησε να τους πάρεις με το μέρος σου. Αν δεν τα καταφέρεις, εξόντωσέ τους".

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Κανέλλα Ντόσιου 14.10.20
Πολύ εύστοχο αυτό που γράψατε ως επίλογο, που είπε ο Έκο. Δεν το γνώριζα και μού ήταν αρκετό για να καταλάβω πολλά περισσότερα για αυτούς τους ανθρώπους που δυστυχώς τους ψήφισα την πρώτη φορά. Mεα Κούλπα, πάντως. Δεν θα ξανακάνω ποτέ αυτό το μεγάλο, πολύ μεγάλο λάθος.
Απάντηση
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 13.10.20
Σκεφτείτε να είχαμε για κυβέρνηση τον Τσίπρα, τον Παπά,τον Φρουρά,τη Σία και τους άλλους παρατρεχάμενους τους κολαούζους τους,Πετσίτη,Ραγκούση,Καρανίκα κλπ τέτοια φυντάνια, όλη αυτή τη περίοδο.Οι αλλοδαποί απρόσκλητι θα ήταν έξω από κάθε σπίτι, ο Εβρος θαχε γίνει κόσκινο και ποιός ξέρει πόσα θύματα θα θρηνούσαμε από τον κορονοιό με αρμόδιο το άλλο φυντάνι τον Παυλίτο με το τσιγάρο στο χέρι συνέχεια.
Απάντηση
Χαροκόπου Μυρτώ 09.10.20
Ποτέ τόσο ψεύτες και επικίνδυνοι άνθρωποι δεν έδειξαν τα πραγματικά τους πρόσωπα τόσο γρήγορα.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.