ΑΡΘΡΑ

Νικόλας Κονταρίνης


Κυρίαρχος ο Χατζιδάκης
Διέλυσε το ΠΑΣΟΚ η επιλογή Δέτση

0 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, 21:03

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζιδάκης

Πριν λίγες μέρες, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να στηρίξει επίσημα για υποψήφιο Δήμαρχο στο Παλαιό Φάληρο το Νίκο Δέτση, ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας και εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Καψάνη στις προηγούμενες εκλογές. 
Ο τελευταίος είχε δηλώσει ότι δεν θα ήταν υποψήφιος ξανά και τώρα βρίσκεται στο πλευρό του "χρισμένου" από το ΠΑΣΟΚ,  Δέτση.
Ως γνωστό, ο κ. Καψάνης το 2006 έκανε το "αντάρτικό" του και πήγε κόντρα στο ΠΑΣΟΚ, ζημιώνοντάς το σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού ο τότε "χρισμένος" Γρηγόρης Αθανασιάδης απέτυχε να βγει έστω και δεύτερος.

Σ' αυτά τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, ο Δ. Καψάνης, ήταν κυριολεκτικά απών απ' όλα τα έργα που εγκαινίασε ο πλέον επιτυχημένος δήμαρχος της περιοχής - και όχι μόνο - Διονύσης Χατζιδάκης.  
Παντελής η απουσία του, επίσης, σε πολιτιστικές, αθλητικές ή, άλλες εκδηλώσεις του δήμου ενώ, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο η μόνη του... "μέριμνα" ήταν να αντιπολιτεύεται, απλά και μόνο για... ν' αντιπολιτεύεται. 
Κατά τη γνώμη μου μα, και πολλών άλλων, μικροπολιτική και στείρα αντιπαράθεση έκανε, δεδομένου πως, το μέχρι τώρα έργο του Διονύση Χατζιδάκη, δεν είναι σημαντικό και αξιόλογο μόνο, αλλά και πλήρες διαφάνειας, κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν. 

Για να ξανάρθουμε στον κ. Δέτση, τον "εκλεκτό" του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά στο Φάληρο, όπως πληροφορηθήκαμε, είχε πρόσφατα επίσημη εκδήλωση σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, αναφορικά με το "χρίσμα" που του δόθηκε και την υποψηφιότητά του γενικότερα. 
Αν και δεν είμαστε παρόντες, αφού δεν μας προσκάλεσε, θα του θέσουμε κάποια ερωτήματα κι αν ήθελε να μας απαντήσει, με χαρά θα παρουσιάζαμε τις θέσεις του. 
Πιστεύουμε πως, το πολυπληθές αναγνωστικό μας κοινό στον όμορφο παραλιακό δήμο, πρέπει να γνωρίζει, όχι μόνο τις απαντήσεις αλλά και ορισμένα πράγματα σχετικά με τις παρενέργειες αυτού του "χρίσματος' (κι έτσι όπως αυτό δόθηκε) στους κύκλους του τοπικού ΠΑΣΟΚ. 

Το πρώτο μας ερώτημα είναι, αν θα ήταν υποψήφιος δήμαρχος στην περίπτωση που δεν του δινόταν η στήριξη από το ΠΑΣΟΚ. 
Το δεύτερο, αν έχει υπάρξει ποτέ μέλος του ΠΑΣΟΚ κι αν ναι, πότε. 
Το τρίτο, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες "ενότητες", έχει να κάνει με την ολοκληρωτική απουσία του βασικού κορμού του ΠΑΣΟΚ, σε τοπικό επίπεδο, απ' τη συγκέντρωσή του. 

Συγκεκριμένα: 
Γιατί δεν πήγαν μαζί του οι Γιάννης Γουλιέλμος, Παναγιώτης Ξανθουδάκης και Ντίνος Νικολαϊδης; 
Και για όσους δεν γνωρίζουν, οφείλουμε να πούμε ότι, ο κ. Γουλιέλμος είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος σήμερα με την ίδια παράταξη, στην οποία συμμετέχει και ο "χρισμένος" κ. Δέτσης, με επικεφαλής τον Δημ. Καψάνη. 
Επίση, ο κ. Γουλιέλμος έχει διατελέσει Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου την περίοδο 1998 - 2002, όταν δήμαρχος ήταν ο κ. Καψάνης. 
Ο Παναγιώτης Ξανθουδάκης, τ. δημοτικός σύμβουλος και προηγούμενος Α' Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης 1 του ΠΑΣΟΚ στο Φάληρο, ενώ ο κ. Νικολαϊδης υπήρξε κι αυτός δ.σ. με το κ. Καψάνη και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.  
Ως γνωστόν, σήμερα, και οι τρεις προσχώρησαν στον συνδυασμό του δημάρχου Διονύση Χατζιδάκη, και θα είναι υποψήφιοι δ.σ. μαζί του. 
Γιατί τον εγκατέλειψαν άλλα δύο "δυνατά" στελέχη του ΠΑΣΟΚ και εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, οι κ. κ. Γιώργος Καραμαρούδης και Δημ. Καρκατσέλης;
Και οι δύο αυτοί πολύ καλοί δημοτικοί σύμβουλοι, συστρατεύτηκαν με τον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο (ΠΑΣΟΚ) Στέλιο Βαλέτα. 

Βροντερό... "απών"!

Έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε και την, κραυγαλέα θα λέγαμε, απουσία και άλλων ηχηρών ονομάτων, πρωτοκλασσάτων, από τον "βασικό κορμό" που είπαμε και νωρίτερα. 
Για την ακρίβεια, και σύμφωνα πάντα με έγκυρες πηγές πληροφόρησης, δεν βρέθηκαν κοντά του εκείνη τη μέρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως: Παυλίνα Μποσταντζόγλου (ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με πολυετή προσφορά στους αγώνες του κινήματος, υπεύθυνη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Αντιπρόεδρος του ΕΛΟΤ), Μιχάλης Στακιάδης, Λίλιαν Παπαδοπούλου (δημοτική σύμβουλος, σύζυγος του τ. Υπουργού κ. Αλέκου Παπαδόπουλου), Τάκης Καλκαβούρας (δ.σ. επί σειρά ετών και υποψήφιος δήμαρχος), Σπύρος Σελλάς, Νίκος Τσιριλάκης, Πέτρος Στεφανόπουλος, Μάκης Σειραδάκης κ. ά. 
Όλοι οι προαναφερθέντες, ιδιαίτερα οι τελευταίοι, από την έως τώρα στάση τους, δείχνουν να μην στηρίζουν την επιλογή του κόμματός τους και φέρονται έντονα δυσαρεστημένοι με το "σκηνικό", κι έτσι όπως αυτό στήθηκε, γύρω από την απόφαση να στηριχθεί επίσημα η υποψηφιότητα του Νίκ. Δέτση στο Παλαιό Φάληρο. 

Το ίδιο λάθος 

Η αλήθεια είναι ότι, αυτό που συνέβη με το "χρίσμα" στο Παλαιό Φάληρο, είναι ακριβώς το ίδιο με ότι έγινε στον "Καλλικρατικό" δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης. 
Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, ο "ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ", η βάση δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, αντέδρασε, μη αποδεχόμενος τις... "φυτεμένες" υποψηφιότητες που τους επέβαλαν, και οι οποίες ήταν σε τελική ανάλυση, αντίθετες με τις αποφάσεις των τοπικών οργάνων. 
Αυτή η βάση λοιπόν, είπε τα ίδια: "Εμείς είμαστε η βάση του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας κι εμείς επιλέγουμε τον υποψήφιο δήμαρχό μας. Όχι αυτοί εκεί  πάνω που δεν ξέρουν τι τους γίνεται σε τοπικό επίπεδο!"
Κατόπιν τούτων, φυσικό ήταν να διαφοροποιηθούν και να μην υπακούσουν στις... "άνωθεν" εντολές. 

Μετά απ' όλα αυτά, αυτονόητο είναι ότι, τόσο ο κ. Δέτσης στο Φάληρο όσο και ο έτερος "χρισμένος" του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν πως είναι "ανεξάρτητοι", όπως φέρεται να παρουσιάζονται προς τα έξω. 
Είναι οι επίσημα στηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι και άμεσα εξαρτημένοι από αυτό, με ότι αυτό συνεπάγεται...  

Κυρίαρχος ο Διον. Χατζιδάκης

Από τις μέχρι τώρα αξιόπιστες μετρήσεις που έχουν γίνει, μπορεί να πει κάποιος με απόλυτη σιγουριά πως, οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ σε Π. Φάληρο και Ελληνικό - Αργυρούπολη δεν έχουν καμία τύχη.
Στο μεν Φάληρο, ο δήμαρχος Διονύσης Χατζιδάκης είναι πρώτος και με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο, ενώ στον "Καλλικρατικό" δήμο, τον πρώτο λόγο έχει ο επιτυχημένος Αντινομάρχης Αθηνών και Αναπληρωτής Νομάρχη επί σειρά ετών, Χάρης Πασβαντίδης, άνθρωπος νέος και με αναγνωρισμένες αυτοδιοικητικές ικανότητες.
Η διαφορά ανάμεσα στο κ. Χατζιδάκη και στον κ. Πασβαντίδη είναι ότι, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου θα εκλεγεί απ' την πρώτη Κυριακή και μάλιστα με διαφορά, ενώ στην εκλογική αναμέτρηση Ελληνικού - Αργυρούπολης, το πλέον πιθανό, είναι να χρειαστεί και δεύτερος γύρος.
Στην περίπτωση αυτή, πάντως, όπως και να 'ρθουν τα αποτελέσματα, ο "χρισμένος" του ΠΑΣΟΚ δεν θα 'ναι στη δεύτερη Κυριακή.   


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.