ΑΡΘΡΑ

Νικόλας Κονταρίνης


Η Σκούφα, ο "Παπασπιτούλης" και οι 360 γυροβολιές του ανίκητου

0 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, 12:23

Πριν τις εθνικές εκλογές που έγιναν στις 25 Ιανουαρίου 2015 και που για πρώτη φορά κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ με 149 βουλευτές, χωρίς την αυτοδυναμία των 152 που επιθυμούσε [και την απέκτησε στη συνέχεια με την προσθήκη των 13 βουλευτών του Καμμένου], πολλοί ήταν αυτοί που είτε παρασύρθηκαν από πομπώδεις δηλώσεις  του τύπου, "τέλος τα μνημόνια της δυστυχίας την άλλη μέρα με ένα νόμο", είτε έλεγαν, "Δεν πειράζει, ας τους δοκιμάσουμε κι αυτούς".

Βέβαια, υπήρχε και μία άλλη κατηγορία πολιτών που, χωρίς να διαθέτουν την αγχίνοια του Αϊνστάιν, μα μετρώντας απλά τα "κουκιά", έβλεπαν πως, τόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα στελέχη του [και όλως ιδιατέρως τα προβεβλημένα], υπόσχονταν πράγματα ανέφικτα και πέραν πάσης λογικής, τα οποία, όμως, έπρεπε να πουν για να κάτσουν στις καρέκλες της εξουσίας. Παίζανε θέατρο δηλαδή. 

Και όπως έδειξαν τα πράγματα στην συνέχεια, οι πολίτες αυτοί δικαιώθηκαν στο έπακρο, μιας και όχι μόνο αυτοί, αλλά και όλοι οι προηγούμενοι, οι "παρασυρμένοι" και οι "δοκιμαστές", παρακολουθούσαν με έκπληξη τις αλλεπάλληλες "κωλοτούμπες" των... ακροβατών, "δήθεν" αριστερών ή, τον θεατρινίστικο, έως και αναίσχυντο, τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν τραγικές καταστάσεις σαν και αυτή με την καταστροφή στο Μάτι, για παράδειγμα.

Και για να μην μακρυγορούμε γύρω από όλα όσα ακούσαμε και είδαμε στα τεσσεράμησι χρόνια που κυβέρνησαν αυτοί οι άνθρωποι, μετά ασφαλώς και από τις δεύτερες, "κουτοπόνηρες", όπως τις χαρακτήρισαν πολλοί, εκλογές που ακολούθησαν, αλλά και με τα όσα βλέπουμε ή, μαθαίνουμε ακόμη και σήμερα για τα "έργα και τις ημέρες" του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εύκολο πλέον να καταλάβει κάποιος τον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν, αν όχι όλοι, όμως, αρκετοί από τους, κατά δήλωσή τους, ... "αριστερούς" που βρίσκονται εκεί μέσα.

Τα παραδείγματα πολλά, με αρκετά από αυτά, έως και κραυγαλέα θα μπορούσαμε να πούμε, με χαρακτηριστικότερα αυτά του,"δήθεν", "μεγαλυτέρου σκανδάλου από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους", της NOVARTIS δηλαδή ή, της αποκάλυψης περί των ακινήτων του εργατοπατερούλη κυρίου "Παπασπιτούλη", σε ότι έχει να κάνει με το "ηθικόν" μέρος και μόνο, βεβαίως. 

Αυτά, με κάποια άλλα ασφαλώς, αποτέλεσαν, και συνεχίζουν να αποτελούν ως φαίνεται, το "κυρίως πιάτο" της όλης ιστορίας.Τα, όποια, κάποια άλλα, όπως, λ. χ. τα "συνωμοτικά", μέχρι και "υποχθόνια" [;] σχέδια αυτών που θέλουν να βάλουν να διδάσκεται η Αγγλική γλώσσα από το νηπιαγωγείο στα παιδιά, κάτι που, κατά την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κα Σκούφα, με σχετική ερώτησή της στη βουλή, μήπως, αυτό γίνεται ώστε να εξυπηρετηθούν συμφέροντα ξένων χωρών ή, την ... "προοδευτική"[!] στροφή των 360 μοιρών του αποφοίτου [!] από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο,"ανίκητου", τέως τιμονιέρη της χώρας, είναι απλά η γαρνιτούρα. Και μάλιστα ροζέ, και όχι πράσινη που θέλουν, οψίμως, να παρουσιάσουν...


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.