ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 00:29

ΑΡΘΡΑ

Του Νικόλα Κονταρίνη


Κράτος ανάλγητο

0 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 12:48

Γνωστή η κατάσταση εδώ και χρόνια. "Πληρώστε γιατί χανόμαστε!" μας λένε κάθε φορά οι εκάστοτε κυβερνώντες. Και, εκτός της συνηθισμένης φορολογίας, πολλές φορές κάθονται και σκαρφίζονται καινούριους φόρους και διάφορα τέλη, "προκειμένου να βγούμε από το αδιέξοδο". Το αδιέξοδο που δημιούργησαν οι ίδιοι με τις επιλογές τους, ως εξουσιαστές

Και φορτώνουν στις πλάτες των πολιτών, ιδιαίτερα των μισθωτών και συνταξιούχων, των γνωστών "υποζυγίων" δηλαδή, το ένα φορολογικό βάρος μετά το άλλο, χωρίς να λογαριάζονται βέβαια και τα έξοδα διαβίωσής τους.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως, κάποιες άλλες κοινωνικές ομάδες περνάνε καλύτερα, αφού έχει αποδειχθεί με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο ότι, αρκετές απ' αυτές, το κράτος τις αδικεί βάναυσα, αποφεύγοντας να είναι συνεπές στις, όποιες, υποχρεώσεις του απέναντί τους.

Άλλωστε, πέραν της αποφυγής, δεν είναι λίγες οι φορές που όργανα της Πολιτείας δείχνουν απόλυτο κυνισμό και απαξίωσή στην προσπάθεια του δύσμοιρου πολίτη να μάθει που βρίσκεται το ζήτημα που τον απασχολεί.

Τρανό παράδειγμα αυτής της απαξίωσης προς τον δύσμοιρο φορολογούμενο πολίτη στα χρόνια που οι εξουσιαστές του ΣΥΡΙΖΑ κρατούσαν το τιμόνι, το γεγονός πως, σε επίσημα και πρωτοκολλημένα έγγραφα, που αφορούσαν αιτήματα πολιτών, για είσπραξη ή συμψηφισμό τιμολογίων τους για οφειλές τους προς το δημόσιο, ουδέποτε  απάντησαν. Οι εξουσιαστές!

Καθυστερεί ο, αποδεδειγμένα συνεπής επί σειρά ετών, φορολογούμενος να πληρώσει; Η οφειλή του μεγαλώνει. Το κράτος τον τιμωρεί. Το ίδιο κράτος, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το αίτημα - παράκληση του υπηκόου του να δώσει ή, να του συμψηφίσει στην εφορία ή, στα ασφαλιστικά ταμεία, τα χρήματα που του χρωστάει; Πρόβλημα ουδέν! Ζήτησε [επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ] πληροφορίες με επιστολές ο πολίτης να μάθει τι μέλλει γεννέσθαι με την υπόθεσή του; Καμμία απάντηση. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Το τραγικό του όλου ζητήματος δε, είναι πως, οι εξουσιαστές όχι μόνο δεν ήταν συνεπείς απέναντι στον πολίτη, [άλλωστε, αν θα συνεχίσουν και τώρα, είναι κάτι που θα το δούμε ...], αλλά του χτυπάνε και την πόρτα για να του δώσουν εντολή κατασχέσεως της περιουσίας του!! Για τέτοια αναλγησία πρόκειται!

Και επειδή η αναφορά γίνεται για θέμα που δημιουργήθηκε επί ημερών των ευαίσθητων, "δήθεν", αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, ας ελπίσουμε ότι, επί ημερών κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, αυτά θα εκλείψουν και ο πολίτης θα ξαναβρεί τον δρόμο του, έστω κι αν ο δρόμος αυτός θα έχει αρκετή ανηφόρα ακόμη. Μαθημένος είναι πια στα δύσκολα. Όμως, αν έχει απαντήσεις από την Πολιτεία στα αιτήματά του, θα αισθάνεται πως κάποιοιτον σέβονται. Αυτό τουλαχιστον.

Σ.Σ.: Έχουμε στην διάθεση όποιου κρατικού φορέα επιθυμεί, επίσημα έγγραφα αυτοαπασχολούμενου ελεύθερου επαγγελματία, που αποδεικνύουν το μέγεθος της αναλγησίας του κράτους απέναντί του, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

 


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.