ΑΡΘΡΑ

Νικόλας Κονταρίνης


Οι μπουκαδόροι της ψυχής μας

0 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011, 13:45

Πριν δεκάξι χρόνια, Δεκέμβριος του 1996, με αφορμή τους, συνεχείς, φόρους που άρχισαν να μας φορτώνουν οι τότε κυβερνώντες, προκειμένου να έχουμε το 1999 "πλήρη σύγκλιση" ,όπως μας έλεγαν, με τους εταίρους μας στην Ε.Ε., έγραφα σε πρωτοσέλιδο άρθρο μου στο "ΒΗΜΑ" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: "Φόροι για μια σύγκλιση που δεν θα 'ρθει".

Ήταν τότε που,τα βασικά της Οικονομίας να γνώριζες, πολύ εύκολα αντιλαμβανόσουν πως, όλα αυτά που σου έλεγαν οι "φωστήρες" αυτοί των διαφόρων "ονομαστών" Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, ήταν φούσκες!

Ως επαγγελματίες ψεύτες και παραπλανητές της κοινής γνώμης, μιλούσαν για πράγματα που γνώριζαν πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να συμβούν.

Λόγω μάλιστα επαγγέλματος και επαφής μου με τις Βρυξέλλες επί σειρά δεκαετιών, την άποψή μου αυτή την παρουσίαζα δημοσίως με άρθρα μου όπως και τώρα.
Το "παραμύθιασμά" τους εκείνο, είναι αλήθεια πως το συνέχισαν και οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν, με αποκορύφωμα τα όσα επαίσχυντα βιώνουμε σήμερα ως λαός.

Είναι γεγονός ότι, εκείνη η περίφημη "σύγκλιση του 1999" δεν ήλθε ποτέ. Απεναντίας!... Όπως και καμία άλλη στη συνέχεια βέβαια.
Τα όσα "επιτεύγματά" τους από τότε, απεδείχθη πως δεν ήταν τίποτε άλλο παρά προϊόν ψευδών και "πειραγμένων" οικονομικών στοιχείων, που τα έστελναν και στις Βρυξέλλες οι αθεόφοβοι!

Αυτοί λοιπόν, που μπήκαν λάθρα στη ζωή μας κι εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη μας, όλοι αυτοί, έρχονται τώρα και μας ζητάνε να κάνουμε "Ντου" για να σωθούμε.
Μας ζητάνε να ξεχάσουμε ποιοι μας ισοπέδωσαν οικονομικά και ηθικά σαν χώρα, μπουκάροντας, όχι τόσο στις ζωές μας, όσο στην ψυχή μας, σπέρνοντάς μας το φόβο καθημερινά και την ανασφάλεια.

Είναι οι ίδιοι - κάθε φορά - "γραβατάκηδες" και "ταγιερατζούδες" που καβαλάνε κάθε τόσο τ' αεροπλάνα, πηγαίνοντας να συνομιλήσουν με τους "εταίρους" - αφεντικά (τους) - και να πάρουν "οδηγίες" για τα περαιτέρω... "Ντου" που πρέπει να κάνουν στις άδειες, πλέον, τσέπες μας.

Όμως, να μη (τους) επιτρέψουμε μαζί με τις άδειες τσέπες μας να αδειάσει και το μυαλό μας. Γι' αυτό, να θυμόμαστε. Τα πάντα!  

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.