ΑΡΘΡΑ

Νικόλας Κονταρίνης


Η επώαση των βατράχων

0 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 12:21

Ήταν Δεκέμβριος του 1996, όταν στο πρωτοσέλιδό της, η νεότοκος, τότε, διαδημοτική εφημερίδα "ΒΗΜΑ" του Σαρωνικού (της Αυτοδιοίκησης σήμερα), στο υπ' αριθμ. 2 φύλλο της, έγραφε, "Φόροι για μία σύγκλιση που δεν θά 'ρθει".

Ήταν η περίοδος που, και, η κυβέρνηση της εποχής εκείνης, εφάρμοζε πολύ σκληρή φορολογική πολιτική, με βασικό της επιχείρημα, την περιλάλητη τω καιρώ εκείνω," σύγκλιση" της Ελλάδας με τις άλλες χώρες της Ε.Ε., η οποία θα ερχόταν μετά από τρία χρόνια, το 1999 δηλαδή, σύμφωνα με τις βαρύγδουπες διαβεβαιώσεις των "φωστήρων" που κουμαντάριζαν τα δημόσια οικονομικά μας. 

Τελικά, όντως, αυτή η σύγκλιση δεν έφτασε ποτέ! Αντιθέτως, τα πράγματα χειροτέρεψαν και  πηγαίνουν  από το κακό στην απόλυτη κατάρρευση, έστω κι αν η, άκαρπη, όπως αποδεικνύουν όλοι οι δείκτες άλλωστε, φορολογική επιδρομή συνεχίζεται και σήμερα, και μάλιστα με τον πλέον βάναυσο τρόπο.

Όπως και να'χει, πάντως, "σύγκλιση" ή, "ανάπτυξη", σύμφωνα και με τα τρέχοντα, μηδέν εις το πηλίκον.
Και δεν μπορεί ασφαλώς να υπάρξει κάτι θετικό, όταν παρουσιάζονται φαινόμενα σαν κι αυτό της επένδυσης του Ελληνικού, στο οποίο βάζουν διαρκώς τρικλοποδιές κάποιες" συλλογικότητες" που, δήθεν, αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος ή, για τις" αρχαιότητες"(!) σαν και αυτή του... αεροδιαδρόμου και της υδατοδεξαμενής!

Αυτά που συμβαίνουν με το συγκεκριμένο και εν πολλοίς πολύπαθο αυτό έργο στο πρώην αεροδρόμιο, ως "φιλοσοφία" θυμίζουν τα όσα είχαν συμβεί πριν λίγα σχετικά χρόνια με ένα άλλο επενδυτικό εγχείρημα, αυτό της Μαρίνας του Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο.

Τα όσα ακούστηκαν τότε γι' αυτό, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αυτής, αλλά και έξω από αυτό,  από τις ίδιες" συλλογικότητες", ήταν από ακραία έως και αστεία.

Ευτυχώς, οι αστειότητες αυτές δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, που αναβάθμισε σε μέγιστο βαθμό το παραλιακό μέτωπο και έγινε πόλος έλξης όλων των πολιτών του Λεκανοπεδίου και όχι μόνο αυτών βέβαια, χωρίς να παραβλέπουμε και τα άκρως σημαντικά οφέλη που εισρέουν ετησίως στα κρατικά ταμεία και στο ταμείο του οικείου δήμου, τα οποία στο σύνολό τους ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Εν ολίγοις, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως, σ' αυτή τη χώρα η, όποιας μορφής ανάπτυξη έρχεται (όποτε έρθει...), μετά πολλών αχρείαστων βασάνων και εμποδίων. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι κάθε λογής, γνωστές - άγνωστες "συλλογικότητες", καταφέρνουν να  δημιουργούν προβλήματα ακόμη και για ήσσονος σημασίας ζητήματα.

Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα,  αυτό που παρακολουθήσαμε σε μία συνεδρίαση του Δ.Σ. στο Π. Φάληρο, πριν αρκετά χρόνια, στα πρώτα χρόνια της Διοίκησης του Διονύση Χατζηδάκη, όταν οι συνεδριάσεις γίνονταν στο κτίριο Διπλαράκου.

Τότε λοιπόν, συζητήθηκε ανάμεσα σε άλλα και το θέμα των ψεκασμών στο ρέμα της Πικροδάφνης, γιατί τα κουνούπια κ.α. έντομα είχαν δημιουργήσει μία πολύ άσχημη και δυσάρεστη κατάσταση, κάτι για το οποίο διαμαρτύρονταν οι κάτοικοι της περιοχής αυτής, λόγω του κινδύνου της μετάδοσης διαφόρων μολυσματικών ασθενειών, τόσο στους μεγάλους όσο και στα μικρά παιδιά.

Την συγκεκριμένη συνεδρίαση, παρακολουθούσε και μία ομάδα ανθρώπων κάποιας απ' αυτες τις" συλλογικότητες",  οικολόγων, εναλλακτικών κ.λπ., που αντέδρασαν, ισχυριζόμενοι πως, δεν πρέπει ο Δήμος να κάνει τους ψεκασμούς την περίοδο εκείνη, γιατί τότε είχαν γεννήσει τα βατράχια και γινόταν η επώαση των γυρίνων. Ως εκ τούτου, και για να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με το κλώσημα των αυγών των βατράχων, έπρεπε να αναβληθούν οι απαραίτητοι ψεκασμοί και έτσι να αφεθούν ανενόχλητα τα κουνούπια να βολτάρουν στο ρέμα και να μπαινοβγαίνουν στα σπίτια των ανθρώπων.

Αν ρωτάτε τι έγινε στη συνέχεια, δεν είναι δύσκολο να το καταλάβετε, και μάλιστα όταν δήμαρχος είναι ο Χατζηδάκης. Εξάλλου, από τότε έδειχνε πως, με τον καιρό,  πολλά πράγματα θα τα' βαζε στη σωστή τους θέση. Και τα'βαλε.      

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.