ΑΡΘΡΑ

Νικόλας Κονταρίνης


Όταν ο Κορτζίδης συνάντησε το Γιάννη

1 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016, 13:01

Παρακολουθώντας κάποιος τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ελληνικού - Αργυρούπολης, από την ημέρα που την διοίκηση του δήμου ανέλαβε η παράταξη του σημερινού δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, παρατηρεί πως, η αξιωματική αντιπολίτευση, επικεφαλής της οποίας είναι ακόμη ο τέως δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης, βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα που της θέτει κάθε τόσο η πλειοψηφία, για πράγματα που έκανε επί θητείας της, τις προηγούμενες περιόδους που αυτή διοικούσε.

Οι αποκαλύψεις για τα έργα αλλά και τη γενικότερη "φιλοσοφία"περί διοίκησης(;)  εποχής Κορτζίδη συνεχείς, με λίαν πρόσφατο αυτό της υπόθεσης "ΑΘΗΝΑ", πέρα από τα όσα μέχρι σήμερα έχουν αποκαλυφθεί από τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο. Και βέβαια, όχι μόνον τώρα που οι δύο δήμοι ενώθηκαν σε έναν, με τον Καλλικράτη.

Προεκλογικά, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, και με αφορμή τα γνωστά τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στο αποκαλούμενο πλέον "Λούνα Πάρκ του Θανάτου", όταν δήμαρχος ήταν ο Κορτζίδης, ανέφερα ότι είχε έλθει το τέλος ενός "συστήματος". Ενός δημοτικού κατεστημένου δηλαδή, το οποίο, επί σειρά ετών, συμπεριφερόταν (και διοικούσε) ως να μην υπολόγιζε κανόνες, νόμους και διαδικασίες.

Με πρόσχημα τους, "δήθεν", λαϊκούς αγώνες, ακόμη και όταν ήταν στην αντιπολίτευση, επί δημαρχίας Εφραιμίδη δηλαδή, στον τότε δήμο Ελληνικού, σιγοντάριζε εξόφθαλμες και μεγάλες παρανομίες, προσποιούμενος ότι δεν τις έβλεπε. Η γνωστή σε όλους υπόθεση του σωματείου Ιππόκαμπος, κάτω στην παραλία του Αγίου Κοσμά, καθώς και η άλλη με το περιβόητο κυλικείο - εστιατόριο - ψησταριά του Συλλόγου κατοίκων Κάτω Ελληνικού στην εκεί Πλατεία Σμύρνης, είναι δύο περιπτώσεις, από τις πλέον χαρακτηριστικές, που  ενδεδυμένες τον μανδύα - τάχα μου - Εξωραϊστικών, Πολιτιστικών ή Αθλητικών Συλλόγων, τάϊζαν τους ανυποψίαστους πολίτες με ακατάλληλα τρόφιμα, αποθηκευμένα σε ακατάλληλους χώρους.

Όλα αυτά - και άλλα περισσότερα - είχαμε παρουσιάσει με συνεχή, εκτενή και τεκμηριωμένα ρεπορτάζ που κάναμε, εμφανίζοντας πλήρη στοιχεία για σειρά παρανομιών και για τις οποίες ο... "αγωνιστής" Κορτζίδης δεν είχε αντιληφθεί τίποτα, παρ' όλο που όλα αυτά συνέβαιναν κάτω από τη μύτη του! Ακριβώς όπως και στην υπόθεση του Λούνα Πάρκ, που χάθηκε η ζωή ενός μικρού παιδιού.

Έτσι "λειτουργούσε" αυτός ο... "αγωνιστής" αυτοδιοικητικός με τη πολύ στενή παραταξιακή του παρέα. Και μέσα σ' όλα τούτα, έκανε κι εκείνες τις πομπώδεις ασκήσεις πολιτικάντικης γυμναστικής, με τις αλήστου μνήμης απεργίες πείνας!

Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, είναι αλήθεια ότι δεν πίστευε ότι θα χάσει τις εκλογές. Ήταν πεπεισμένος ότι θα συνέχιζε να είναι δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, ελέω του  "συστήματος" που προαναφέραμε, το οποίο είχε φροντίσει, εκτός των άλλων, να "στήσει" μία ολόκληρη "ανεξάρτητη", δήθεν δημοτική παράταξη, ώστε να κόψει όποιο ποσοστό μπορούσε από τον Γιάννη Κωνσταντάτο, προκειμένου στον β' γύρο να το "σπρώξει" στον Κορτζίδη.

Όμως, δυστυχώς, γι' αυτό το "σύστημα" και ευτυχώς για το Δήμο, ο κόσμος εμπιστεύθηκε το Γιάννη και τους ικανότατους συνεργάτες του κι έτσι οι δύο πόλεις απέκτησαν νέα διοίκηση με καταξιωμένους, αυτοδημιούργητους, σοβαρούς επιχειρηματίες και επιστήμονες, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του δήμου, μακριά από υποκρισίες, πολιτικές αγκυλώσεις, ιδεοληψίες και προσωπικά συμφέροντα.

Η σημερινή δημοτική αρχή εργάζεται και παράγει έργο για το κοινό όφελος και αυτό είναι κάτι που φαίνεται πολύ εύκολα. Είναι  η σοβαρότερη απάντηση στην ιδεοληπτική ροζέ παραπληροφόρηση, που, ότι και να κάνει, βρίσκει τοίχο. Και σ' αυτό τον τοίχο, δεν υπάρχουν "παράθυρα", ούτε χάσκουν τρύπες. 

Είναι γεγονός πως, ο δρόμος για τον Χρήστο τον Κορτζίδη έκλεισε από τη στιγμή που ο Γιάννης βρέθηκε μπροστά του. Και αυτό ήταν κάτι που άλλαξε τα πάντα στο δημοτικό γίγνεσθαι της περιοχής. 

Αυτό το συναπάντησμα για τον Κορτζίδη υπήρξε μοιραίο. Για τους δημότες, όμως, αυτό ήταν ότι το καλύτερο και χρησιμότερο. 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Σουρμενιωτης 02.04.16
Ανεξάρτητα τι κάνει ο Γιάννης που το κάνει εξαιρετικά και ιδίως αυτή την πολύ δύσκολη περίοδος- το μοντέλο του Χρήστου πολιτικά ξόφλησε και το λένε όλοι. Η παράταξη είναι γερασμένη και προσπαθεί με γιουρουσια να αποδομησει έναν δυνατό νέο άνθρωπο που τους παίζει μπάλα στο δικό του γήπεδο και τους διασκεδάζει. Πρέπει να βγει ένα νέο πρόσωπο που η αριστερά της πόλης θα στηρίξει κόντρα στην νεοφιλελευθερη πολιτική Κωνσταντατου για να έχει ελπιδες. Απλώς θα κάνει πάρτι ο δήμαρχος στις επόμενες εκλογές.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.