ΑΡΘΡΑ

Νικόλας Κονταρίνης


Οι "σγουρές" ελπίδες που έγιναν λεπίδες

1 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016, 10:03

Κοντά στο νου και η γνώση, λέμε συνήθως, όταν δεν θέλουμε να πλατιάσουμε μια συζήτηση, αναφορικά με κάτι που είναι αυτονόητο, απλό, και λογικό

Ποιος δεν θυμάται τους χορούς στις πλατείες όταν κέρδισε η "Ελπίδα". Αυτή, που θα 'δινε απλόχερα πίσω στον ταλαίπωρο κόσμο, όλα όσα του στέρησαν τα διάφορα - πρώην - κυβερνητικά σχήματα. 

Ο χρόνος, όμως, που δεν κρατιέται, απέδειξε πως, αυτό το γλυκό παραμύθι τέλειωσε και ότι, το "φαινόμενο" του 3%, που ξαφνικά μεγάλωσε κι έγινε κυβέρνηση, είχε φροντίσει, κουτοπόνηρα, να κρύψει μέσα στην "Ελπίδα", μια καλοτροχισμένη Λεπίδα. 

Δεν χρειάστηκε και πολύς κόπος. Ένα γράμμα φέρανε μπροστά. Τόσο απλά. Γι' αυτούς... Κι έτσι, η λεπίδα συνέχισε (και συνεχίζει) να θερίζει όπως και πρώτα. Οι υποσχέσεις και τα κάθε μορφής τάματα πήγανε περίπατο. Το ίδιο και το αυτονόητο, το απλό και η λογική

Εξ άλλου, όπως και στα μονόπρακτα του  Ιονέσκο, τα "φαινόμενα" μπορούν να δημιουργούνται (και) από το τίποτα. Απλώς υπάρχουν. Και η ύπαρξή τους, χωρίς κάποια λογική, είναι παράλογη

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Νικ. Γεωργιάδη, σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με ένα άλλο "φαινόμενο" ελληνικής  παραγωγής, αυτό της ανελέητης και συνεχούς επιβολής νέων φόρων. 

Χωρίς πολλές κουβέντες, ο Κύπριος υπουργός άφησε να εννοηθεί - σαφέτατα- πως, αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δεν έχει λογική και δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα. Και αυτό, γιατί δείχνει ότι, όταν μία κυβέρνηση ΔΕΝ επιθυμεί να μειώσει τις δαπάνες του δημοσίου (αντιθέτως τις αυξάνει, μεταξύ άλλων,με αθρόες προσλήψεις δικών τους ανθρώπων), φορτώνει στους πολίτες καινούργιους φόρους διαρκώς. 

Επίσης, ότι το Κυπριακό κράτος φροντίζει να είναι συνεπές στις οικονομικές του υποχρεώσεις με τους ιδιώτες που συνεργάζεται. Αυτονόητα πράγματα δηλαδή. 

Όπως,και πέρα από αυτονόητα, είναι και αληθή, τα όσα ομολογούν, τώρα, διάφορα στελέχη της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τις ανακρίβειες (για να μην πούμε ψεύδη) και τις φρούδες υποσχέσεις που έδιναν προεκλογικά στον κόσμο. 

Παραδεκτές αλήθειες, σαν κι αυτές που ανέφερε ο κ. Σγουρίδης τελευταία. Ότι δηλαδή, προκειμένου να μας ξεγελάσουν, ως εκλογικό σώμα, μας πούλησαν και "Σγουρές Ελπίδες"! Τρίχες κατσαρές, όπως συνηθίζεται λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ZIZANION 25.02.16
Τι τρίχες κατσαρές ρε παιδιά!Ολοκάτσαρες να λέτε!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.