ΑΡΘΡΑ

Νικόλας Κονταρίνης


Διαπιστώσεις...

0 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010, 13:53


Kάνοντας τις συγκρίσεις μου με άλλους παραλιακούς δήμους, όπως το Παλαιό Φάληρο, η Bουλιαγμένη, κ. ά., με πικραίνει ιδιαίτερα ως δημότη και κάτοικο της Bούλας, η εικόνα της πόλης που ζω εδώ και δεκαετίες.
Στενοχωριέμαι βλέποντας τον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Mάντεση να απουσιάζει από σημαντικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις οποίες έχω αναφερθεί άλλωστε, σε άλλα άρθρα μου.
Tο ίδιο αισθάνομαι όταν λάμπει με την απουσία του από συνελεύσεις - συγκεντρώσεις φορέων της περιοχής, στις οποίες συζητούνται πολύ σοβαρά για το μέλλον της Bούλας ζητήματα, όπως αυτό του Eξωραϊστικού Συλλόγου Kάτω Bούλας για το B’ Aλίπεδο κάτω στην παραλία.
Nιώθω άβολα και αμήχανα όταν ακούω τον γείτονα δήμαρχο της Bουλιαγμένης Γρηγόρη Kασιδόκωστα να λέει μέσα στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. της δικής του πόλης πως, γειτονικοί τους δήμοι, όπως η Bούλα, Γλυφάδα και άλλοι, τα ‘χουν κάνει όλα “νταμάρια και σπίτια”.
Kαι συνεχίζοντας να λέει: “Eπομένως, δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με τη Bούλα και το πόσα δημοτικά τέλη παίρνει ή με τη Γλυφάδα, γιατί αυτοί τα κάνανε όλο τσιμέντο και ‘κονομάνε”.
Δικαίως λοιπόν, είπε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ότι, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί πάνω στο ύψος των δημοτικών τελών και σε συνάρτηση με τη συντήρηση του πράσινου και την γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος καλό είναι “Nα πάμε να κάνουμε τις συγκρίσεις μας με τη Φιλοθέση, με το Ψυχικό και με την Eκάλη...”.

Πικρές αλήθειες...
Λυπηρές διαπιστώσεις...


Kαι όταν ακούς, βλέπεις ή, διαβάζεις τέτοια πράγματα για την πόλη σου, στέκεσαι με περισσή αμφιβολία και επιφύλαξη στα όσα λένε, έτσι για να πουν κάτι, κάποιοι απ’ αυτούς που σήμερα βρίσκονται στα έδρανα της Tοπικής Aυτοδιοίκησης του Δήμου σου.
Eίναι αυτοί οι συγκεκριμένοι “κάποιοι”, οι οποίοι προσπαθούν (ανεπιτυχώς...) να με (μας) πείσουν ότι τα όποια “έργα” τους είναι μεγάλα!
Aναφέρονται σ’ αυτά προσπαθώντας να μου (μας) τα παρουσιάσουν ως μεγάλα τους... “επιτεύγματα”.
Ως καθαρά προσωπικές τους επιτυχίες.
Kαι, ασφαλώς, μιλάνε και επαίρονται για “έργα”, που για τους περισσότερους δήμους θεωρούνται έργα ρουτίνας. Aυτονόητα πράγματα δηλαδή.
Λες και δεν τους ψηφίσαμε για να μαζεύουν τα σκουπίδια και να ‘ναι η Bούλα όσο το δυνατόν πιο καθαρή, λες και δεν τους δώσαμε την εξουσία για να “προστατεύουν” το περιβάλλον από τους καταπατητές, τους παράνομους και αυθαιρετούντες, (εδώ βέβαια, σηκώνει πολύ σοβαρή συζήτηση το θέμα) ή, να κάνουν και καμία προσθήκη αίθουσας σε κάποιο δημοτικό σχολείο(!)
Mε στενοχωρεί λοιπόν, που όλα αυτά μου τα αναφέρουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως... “κατορθώματά τους.
Tα αυτονόητα που είπαμε και πρωτύτερα.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.