ΑΡΘΡΑ

Νικόλας Κονταρίνης


Όπερα buffa

0 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011, 12:28

Στη Γλυφάδα τελικά, δε μπορεί παρά να προβληματίζεσαι με τα μέχρι τώρα ολισθήματα του δημάρχου Κώστα Κόκκορη, ο οποίος δεν έχει προλάβει να κλείσει ούτε τρεις μήνες διοίκησης.
Και ασφαλώς, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα ατοπήματά του αυτά, επειδή και την απαιτούμενη εμπειρία γύρω απ' τα δημοτικά δρώμενα έχει, αλλά και τα "κακώς κείμενα" του δήμου γνωρίζει, τα οποία ,άλλωστε, είχε καταγγείλει (κατ' επανάληψη) με δριμύτητα ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Κανείς δεν ξεχνάει βέβαια, τα όσα πρόσφατα είχε αναφέρει για τα "δεξιά παλλικάρια" που διοίκησαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, με δήμαρχο τον Γιάννη Θεοδωρόπουλο και τα οποία δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" του Σαββάτου 15/1, με τίτλο: "Γίνονταν όργια στη Γλυφάδα", χωρίς βέβαια να τολμήσει να τα διαψεύσει, παρ' όλο που του το ζήτησαν επίμονα δημοτικοί σύμβουλοι στη συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης 19/1.

Πέραν αυτού, όμως, στη συνεδρίαση αυτή, κατηγόρησε για λούφα και κοπάνα εργαζόμενους στο Δήμο, έτσι... γενικά και αόριστα(!) χωρίς να κατονομάσει, ως όφειλε να κάνει άλλωστε, τους όποιους, λουφαδόρους, κάποιοι εκ των οποίων (εργαζόμενοι στο Δήμο), που  παρευρίσκονταν μέσα στην αίθουσα,  δικαίως αγανάκτησαν με την προκλητική του συμπεριφορά, όταν του ζήτησαν - και αυτοί - να πει ονόματα, κάτι που το απέφυγε και σ' αυτή την περίπτωση.

Σε ότι αφορά τους δημοτικούς φόρους από τετρακόσιες (400)  τόσες επιχειρήσεις που, αντί να μπουν στο Ταμείο του δήμου, φέρεται να μπήκαν στις τσέπες κάποιων που ανακατεύονταν με τα κοινά, και τούτη τη φορά, ήταν εμφανές πως δυσκολευόταν να δώσει κάποια ξεκάθαρη απάντηση όταν ρωτήθηκε από ορισμένα μέλη του Δ.Σ. ανάμεσά τους και η επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτοί Ορίζοντες" κυρία Αθηνά Λυγνού.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, προέκυψαν και τα όσα - κωμικοτραγικά θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε - συνέβησαν το βράδυ της 28/2, όταν συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο για να εκλέξει τον "Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης".

Και για να μη πλατιάζουμε πάνω σ' αυτό, θα σταθούμε στην "αβάντα" που έκανε ο δήμαρχος υπέρ της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Γιάχου, "αδειάζοντας" όπως φάνηκε, άλλους αξιόλογους υποψηφίους συντρόφους του (ΠΑΣΟΚ), όπως τους κ. κ. Βασίλη Παλιούρα και Δημ. Μπουντουτσίδη.
Το πλέον σοβαρό όμως ολίσθημά του, ήταν όταν ανέφερε - ανακοίνωσε στο σώμα πως, ο κ. Παλιούρας αποχωρεί οικειοθελώς, από την τελευταία  ψηφοφορία, κάτι που υποχρέωσε τον τελευταίο να τον διαψεύσει δημοσίως.

Φυσικό ήταν λοιπόν μετά απ' όλα αυτά, να μην εκλεγεί κανένας, αφού δεν μπόρεσε να συμπληρώσει τα 2/3 που απαιτούνται βάσει του "Καλλικράτη". Αυτό που σίγουρα έγινε, όμως, ήταν να εκτεθεί ο Κώστας Κόκκορης ακόμη περισσότερο και, όλως ιδιαιτέρως, σε δικούς του ανθρώπους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τον βοήθησαν ουσιαστικά στο να εκλεγεί δήμαρχος.

Με τούτα και μ' εκείνα λοιπόν, μαζί ασφαλώς και με τα όσα άλλα κωμικά έως τραγικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια απ' όσους διοίκησαν την πολύπαθη και άτυχη αυτή πόλη, δικαίως η Γλυφάδα μπορεί (μαζί και με την γείτονά της Βούλα βεβαίως....), να υπερηφανεύεται ότι έχει κάτι μοναδικό, την δική της Όπερα. Μία Όπερα όμως, που στις "παραστάσεις" που ανεβάζει, την μερίδα του λέοντος έχουν έργα, τα οποία ανήκουν στο θεατρικό είδος της... "Όπερας μπούφα"!! 

Επειδή όμως, όποιος αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά, πρέπει (και είναι υποχρεωμένος) να στέκεται με περίσσια σοβαρότητα - υπευθυνότητα  στα θέματα της δημόσιας - δημοτικής ζωής, καλό είναι να γνωρίζει πως αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια σωστή διοίκηση, μη ξεχνώντας ποτέ ότι, η ελαφρότητα και η επιπολαιότητα έχουν τα όριά τους. 
Όπως επίσης, ότι δεν μπορεί να μένουν για πάντα στο σκοτάδι τα, όποια τους παιχνίδια διαπλοκής και κατάπτυστης συναλλαγής με τα  διάφορα "Μνημόνια" ή "Συμφωνητικά Συνδιοίκησης" (!) που φέρεται να υπέγραψαν κάτω από το τραπέζι!  Αυτά τα, όποια, απαράδεκτα και αναίσχυντα "Συμφωνητικά" που στήνουν σε βάρος του απλού κόσμου αλλά και όσων έτρεξαν για να τους φέρουν τους σταυρούς  που χρειάζονταν για να καταφέρουν να κάτσουν στη καρέκλα της εξουσίας.

Δυστυχώς λοιπόν, μόλις δύο μηνών δήμαρχος Γλυφάδας ο κ. Κώστας Κόκκορης, με τα όσα μέχρι σήμερα πολύ σοβαρά λάθη του, απογοήτευσε κι εμένα που - δυστυχώς - πίστεψα ότι, ως τεχνοκράτης που είναι, παίρνοντας το τιμόνι του δήμου θα άλλαζε τα "κακώς κείμενα", που αναφέραμε και στην αρχή. 

Και μέσα σε όλα τούτα, δεν μπορούμε να μη σταθούμε και στην μακροσκελή δήλωση του πρώην δημάρχου της πόλης, συμπαραστάτη και ομοειδεάτη του, γιατρού κ. Σφακιανάκη, ο οποίος, στις 14-10-2010, λίγες μέρες πριν τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές δηλαδή, αναφέρει για τον κ. Κόκκορη μεταξύ άλλων ότι: "Δυστυχώς, ο κ. Κόκκορης με την τετραετή παρουσία του στα δημοτικά δρώμενα, μας απογοήτευσε και αίρουμε τη στήριξή μας". 

Τέλος, δεν μπορούμε να μην σταθούμε και σε ένα από τα τελευταία του...  "κατορθώματα"  - ατοπήματα, όπως αυτό της μεγάλης του ήττας στη δικαστική διαμάχη που είχε στις 16-3-2011 στην αίθουσα του Β' Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών με τον  ενεργό πολίτη κ. Αναστάσιο Γιαννακόπουλο, ο οποίος με την πανηγυρική του αθώωση νίκησε κατά κράτος τόσο τον ίδιο τον Κ. Κόκκορη όσο και τους μάρτυρές του, την πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αννα Σάκκου και τον Αντιδήμαρχο (και εν ενεργεία αστυνομικό) κ. Ευστ. Γεωργούλα. Πολλά και συνεχόμενα τα λάθη του!... 

Υ.Γ.: Για όσους παρακολούθησαν την συνεδρίαση του Δ.Σ. το βράδυ της Δευτέρας 21-3, θα άκουσαν τους δημότες, που παρακολουθούσαν τα όσα έλεγαν και σχολίαζαν για την όλη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, ειδικά πριν την αποχώρηση της παράταξης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (η πρόεδρος κ. Σάκκου έκλεινε τα μικρόφωνα, φιμώνοντάς τον!). 
Δεν ήταν λίγες οι φορές λοιπόν, που ακούστηκαν σχόλια του τύπου: "Τσίρκο το καταντήσατε το Δημοτικό Συμβούλιο" και άλλα παρόμοια. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, και μετά την (υποτειθέμενη) "συνέντευξη Τύπου", όπου φρόντισε να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτε ως προς το περιλάλητο "Συμφωνητικό Συνδιοίκησης", εγώ συνεχίζω να επιμένω πως, το έως τώρα "ρεπερτόριο" του δημάρχου Γλυφάδας, θυμίζει Όπερα Μπούφα!

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.