ΑΡΘΡΑ

Νικόλας Κονταρίνης


Σύγχρονοι Eφιάλτες

0 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011, 17:38

Μήπως, αντί για έναν απλό... "διασυρμό"(!) μέσω των ΜΜΕ κάποιων αιρετών της όποιας βαθμίδας εξουσίας, καλύτερο θα ήταν να δεσμεύονταν (ανάμεσα και σε άλλα), η μεγάλη, και αδικαιολόγητη σε κάποιες περιπτώσεις, περιουσία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια που άσκησαν διοίκηση;

Ασφαλώς, η αναφορά δεν γίνεται μόνο για όλα όσα αποκαλύπτονται κάθε τόσο. Για τα εξοπλιστικά προγράμματα ή, για τα υπερκοστολογημένα δημόσια έργα. Για όλα αυτά δηλαδή, που μας οδήγησαν σ' αυτή την τραγική κατάσταση.
Και για τα οποία βέβαια, δεν φταίει ο απλός πολίτης ή, o δημότης, αλλά η γνωστή, σε όλους μας πια, νομενκλατούρα της εξουσίας που προαναφέραμε.

Ροή μαύρου χρήματος παντού!
Τα αποδεικτικά στοιχεία που βλέπουν κάθε τόσο το φως της δημοσιότητας φέρεται να πιστοποιούν πως, όπου υπάρχει καπνός - και μάλιστα πυκνός - είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως υπάρχει και μεγάλη φωτιά.
Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις για μίζες, "ταμίες", τοξικά ομόλογα, "εθνικούς" εργολάβους (και δημοτικούς...), όπως και αυλοκόλακες - παρατρεχάμενους κάθε μορφής, που κολλημένοι σας βδέλες στο ταλαιπωρημένο κορμί της πατρίδας μας ρουφούσαν και συνεχίζουν να ρουφάνε μέχρι και τώρα το αίμα της.

Θα ήταν κάτι το αφελές, αν μέσα σ' αυτό τον ορυμαγδό των σκανδάλων κάποιοι προσπαθούσαν να με πείσουν ότι όλα αυτά έγιναν με νόμιμες διαδικασίες!
Εκφράζοντας καθαρά προσωπική γνώμη, τα περισσότερα - αν όχι όλα - είχαν κάλυψη νομιμοφάνειας και τίποτε άλλο πέρα αυτού.
Και καλό είναι να μη ξεχνάμε πως, το κάθε λάθος μας και όλως ιδιαιτέρως στα οικονομικά, όπως και η ασυνέπειά μας στις όποιες υποχρεώσεις μας απέναντι στο "Κράτος", το πληρώνουμε πολύ ακριβά κάθε φορά.
Κι αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε  ο "απλός λαός". Το πόπολο που 'λεγε κι η νόνα μου, και ως εκ τούτου δεν έχουμε τις... "άκρες, ενώ, όλοι αυτοί που κακοδιαχειρίστηκαν τόσα χρόνια τα οικονομικά της χώρας και την έριξαν στην άβυσσο όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, αλλά μας βγάζουν και την γλώσσα επιδεικτικά, κοροϊδεύοντάς μας.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τώρα, τώρα που μου κάνουν... "δήθεν" τους οργισμένους για τα όσα είπαν οι ψυχροί τοκογλύφοι Ευρωπαίοι εκτελεστές περί ξεπουλήματος της Ελλάδας. Όμως, αυτό δεν είναι ξεπούλημα των εδαφών της, αλλά το ξεπούλημα της ψυχής μας.
Της ψυχής μας και της εμπιστοσύνης που δείξαμε όλες αυτές τις τελευταίες δεκαετίες σ' αυτούς που (νομίζαμε) ότι μας κυβερνούσαν και που, τελικά, αποδείχθηκε ότι, δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά, να φροντίζουν να 'ναι η κερκόπορτα ανοιχτή!...
Αυτή η αλόγιστη σπατάλη του χρήματος των φορολογουμένων, πιασμένη χέρι - χέρι με την αδιαφάνεια και την περισσή αλαζονεία των κρατούντων, που ονομάζονται πλέον, σε κάνουν να σκέπτεσαι, δικαιολογημένα άλλωστε, αν όλα αυτά τα έκαναν εκτελώντας εντολές κάποιων, που τα είχαν προγραμματίσει καιρό πριν. Δυστυχώς...   

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.