ΑΡΘΡΑ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΡΑΦΙΔΗ

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1950 στην Αθήνα. Από το 1957 έως και σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος στα Σούρμενα του Δήμου Ελληνικού. Είναι παντρεμένος με ην Αικατερίνη Τζίνη και έχει δυο κόρες με ανώτατες σπουδές στην Αγγλία. Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία σε θέματα διοικήσεως και αυτοματισμούς. Υπηρέτησε ...περισσότερα

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1950 στην Αθήνα. Από το 1957 έως και σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος στα Σούρμενα του Δήμου Ελληνικού. Είναι παντρεμένος με ην Αικατερίνη Τζίνη και έχει δυο κόρες με ανώτατες σπουδές στην Αγγλία.
Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία σε θέματα διοικήσεως και αυτοματισμούς.
Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός διαβιβάσεων σε ΕΤΝΑ άκρως απόρρητα θέματα στο ΝΑΤΟ.

Έντονα πολιτικοποιημένο άτομο 
από τα φοιτητικά του χρόνια με συνεχή παρουσία σε τοπικούς φορείς, συλλόγους και σωματεία από το 1977 μέχρι σήμερα.
Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος από το 1986 μέχρι σήμερα. Έχει διατελέσει:
  • α) Αντιπρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου.
  • β)Πρόεδρος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
  • γ) Αντιπρόεδρος Δημαρχιακής Επιτροπής με επιτυχία.
Επαγγελματικά είναι μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της ανωνύμου εταιρείας ΥΙΟΙ ΤΡ. ΣΑΡΑΦΙΔΗ ΑΕΒΕ με αντικείμενο την εμπορία και επισκευή αυτοκίνητων.
λιγότερα

Δημοτικές εκλογές χωρίς παρατάξεις και ενιαίο ψηφοδέλτιο

0 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, 13:12

Ως ενεργός πολίτης που ασχολείται με τα κοινά του Δήμου μας επί 35 χρόνια είδα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τύπο, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κος Ευριπίδης Στυλιανίδης, προτίθεται να καταθέσει, προς τα κόμματα που κυβερνούν, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των Δημοτικών εκλογών. Η πιθανή υλοποίηση της, θα φέρει μια πραγματική επαναστατική αλλαγή στα Δημοτικά πράγματα. Πρόκειται για την εκλογή Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων από ενιαία ψηφοδέλτια, χωρίς δεύτερο γύρω. Δήμαρχος θα εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή ο πλειοψηφών. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα εκλέγονται από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι παραταξιακά. Ο κάθε δημότης θα μπορεί να ψηφίζει, πρόσωπα που δεν ανήκουν σε μια παράταξη. Ο νέος τρόπος εκλογής με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και εξηγώ τους λόγους.

1. Τελειώνουν οι πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις. Ακόμα και αν δεν τελειώσουν ολοκληρωτικά θα ελαχιστοποιηθούν, προσφέροντας ηρεμία στην πόλη.

2. Δεν θα υπάρχουν πλέον συναλλαγές και μαγειρέματα μεταξύ αντιπάλων υποψηφίων Δημάρχων και παρατάξεων, ανάμεσα στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο. Δυστυχώς μέχρι και προσύμφωνα υπογράφονται, και θέσεις μοιράζονται με αντίτιμο την στήριξή στον δεύτερο γύρο.

3. Οι Δημότες θα επιλέγουν τους άριστους απ' όλους τους χώρους και όχι τους αρεστούς στα κόμματα, και τους αρχηγούς των παρατάξεων.

4. Ο Δήμαρχος θα εκτελεί και δεν θα επιβάλει τις απόψεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με το υπάρχον σύστημα και την παραταξιακή πειθαρχία ο Δήμαρχος έχοντας την πλειοψηφία κάνει ότι θέλει. Με το νέο σύστημα θα πρέπει να πείθει για την ορθότητα των προτάσεων του, διότι δεν θα είναι δεδομένη η παραταξιακή πλειοψηφία του.

5. Με το υπάρχον σύστημα, μπαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο υποψήφιοι με 100 σταυρούς και μένουν έξω άλλοι με πολλαπλάσιους. Ικανοί άνθρωποι αποκλείονται, διότι η παράταξή τους παίρνει μικρό ποσοστό και εκλέγει ελάχιστους συμβούλους.

6. Η ψήφος σε κάθε Σύμβουλο, θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης και εκτίμησης προς το πρόσωπο και τις ικανότητες του, και όχι προϊόν κομματικής εντολής. Θα δοθεί έτσι κίνητρο και ευκαιρία σε καταξιωμένους ανθρώπους να προσφέρουν στην πόλη μας, οι όποιοι δεν ασχολούνται διότι δεν επιθυμούν να μπουν σε διαδικασίες αξιολόγησης από κόμματα και αρχηγούς παρατάξεων, αλλά μόνο από τους συμπολίτες τους. Πόσοι δημότες έχουν την αντίληψη ότι πρέπει να ψηφίσουν την δημοτική παράταξη που προτείνει το κόμμα τους και όχι ικανούς και αξιόλογους από άλλες παρατάξεις ;

7. Θα μειωθεί κατά πολύ το κόστος των εκλογών, θα προστατευθεί το περιβάλλον από την ασύδοτη αφισοκόλληση και τα χιλιάδες έντυπα.

Προτείνω λοιπόν να δημιουργηθεί, μέσω Internet, μία ιστοσελίδα στην οποία άνθρωποι τις Αυτοδιοίκησης και απλοί πολίτες, θα καταθέσουν τις απόψεις τους για την πρόταση του Υπουργού. Γι α τα υπέρ και τα κατά με επιχειρήματα.

ΟΧΙ ΠΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Το μέχρι σήμερα σύστημα εκλογής και Διοίκησης στην Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ριζική ανατροπή. Έκλεισε τον κύκλο του όπως τον έκλεισε και εκείνος των παρατάξεων, των αρχηγών, των οργάνων κλπ.

Άμεση δημοκρατία, διάλογος, συνεργασία, σύνθεση απόψεων, επιβράβευση των άριστων, είναι το νέο όραμα.

Πιστεύοντας σε αυτές τις αρχές, θεωρώ ότι η παρουσία και η δράση μου σε παρατάξεις που λειτουργούν με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, δεν έχει κανένα νόημα πλέον, γι' αυτό σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να αποσύρω την υπογραφή μου από την ιδρυτική διακήρυξη της νέας παράταξης όπου παρευρέθηκα. Θα απέχω από κάθε παραταξιακή δραστηριότητα και θα αγωνιστώ, ελπίζω μαζί με πολλούς άλλους, για κάτι εντελώς νέο και ελπιδοφόρο στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και του Δήμου μας. Γιατί ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ πρέπει να μεγαλουργήσει. Εμπρός λοιπόν ο καθένας από την μεριά του να κάνει πράξη αυτό το όραμα.
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.