ΓΔ: 630,72 -0,36% EUR/USD: 1,1341

ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Σαραφίδης

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1950 στην Αθήνα. Από το 1957 έως και σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος στα Σούρμενα του Δήμου Ελληνικού. Είναι παντρεμένος με ην Αικατερίνη Τζίνη και έχει δυο κόρες με ανώτατες σπουδές στην Αγγλία. Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία σε θέματα διοικήσεως και αυτοματισμούς. Υπηρέτησε ...περισσότερα

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1950 στην Αθήνα. Από το 1957 έως και σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος στα Σούρμενα του Δήμου Ελληνικού. Είναι παντρεμένος με ην Αικατερίνη Τζίνη και έχει δυο κόρες με ανώτατες σπουδές στην Αγγλία.
Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία σε θέματα διοικήσεως και αυτοματισμούς.
Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός διαβιβάσεων σε ΕΤΝΑ άκρως απόρρητα θέματα στο ΝΑΤΟ.

Έντονα πολιτικοποιημένο άτομο 
από τα φοιτητικά του χρόνια με συνεχή παρουσία σε τοπικούς φορείς, συλλόγους και σωματεία από το 1977 μέχρι σήμερα.
Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος από το 1986 μέχρι σήμερα. Έχει διατελέσει:
  • α) Αντιπρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου.
  • β)Πρόεδρος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
  • γ) Αντιπρόεδρος Δημαρχιακής Επιτροπής με επιτυχία.
Επαγγελματικά είναι μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της ανωνύμου εταιρείας ΥΙΟΙ ΤΡ. ΣΑΡΑΦΙΔΗ ΑΕΒΕ με αντικείμενο την εμπορία και επισκευή αυτοκίνητων.
λιγότερα

Τι προέχει;
Η ενότητα ή, η φιλοδοξία;

0 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010, 18:43

 Η φιλοδοξία του καθενός πάντα είναι θεμιτή, πολλές φορές είναι και επιθυμητή. 
Αρκεί αυτή η φιλοδοξία να μην δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα διατείνεται πως θα λύσει και να μην οδηγήσει στη διάσπαση, να μη δυναμιτίσει τα θεμέλια της ομάδας και τελικά να μην ευνοήσει, έμμεσα, αλλά ξεκάθαρα τους αντιπάλους. 
 Και βέβαια, αναφέρομαι γι' αυτήν την φιλοδοξία που έχουν ορισμένοι, οι οποίοι θα ήθελαν να δουν τον εαυτό τους ως αρχηγό  της παράταξης, όντας μέλη της. 

Πιστεύω κι ελπίζω ότι πάνω από την προσωπική φιλοδοξία στέκεται το κοινό όφελος και η ενότητα. 
Πιστεύω επίσης πως αυτή η φιλοδοξία πρέπει να περιμένει την κατάλληλη στιγμή να προβληθεί και να προαχθεί. 
Να προαχθεί, αφού είναι ο "φιλόδοξος υποψήφιος δήμαρχος"  γνώστης από τις ανάλογες διοικήσεις ενός δήμου όπως π.χ. Υπηρεσία Καθαριότητας, Οικονομική Υπηρεσία, Τεχνική Υπηρεσία, Πολιτιστικά, Κοινωνικά, Παιδείας κλπ. ή τουλάχιστον να έχει την μεγάλη πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων για την στήριξή του. 

Δεν είναι δυνατόν κάποιοι συνάδελφοι στην πιο κρίσιμη καμπή μιας εκλογικής  μάχης και μάλιστα με ανεπτυγμένες νέες αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς προηγουμένως να έχουν δηλώσει  φανερά ως υποψήφιοι Δήμαρχοι, να προδώσουν την καταξιωμένη ηγεσία την καταξιωμένη δημοτική ομάδα και αναίτια να προχωρήσουν στην διάσπαση, μόνο και μόνο επειδή αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να ικανοποιήσουν την προσωπική τους φιλοδοξία. 

Και βέβαια, για όλα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή. Και αυτή κατά τη γνώμη μου είναι συνήθως η επόμενη των εκλογών. 
Στον απολογισμό της επομένης των εκλογών όποιος θεωρεί ότι έγιναν λάθη και θεωρεί τον εαυτόν του ότι θα χειριζόταν καλλίτερα τα όποια θέματα, το λέει, το στηρίζει και θέτει εαυτόν στην κρίση των συναδέλφων του. 
 Δεν περιμένει τρία χρόνια και ξαφνικά γίνεται οραματιστής  και σχεδιάζει πως θέλει την πόλη του, όταν ποτέ δεν έθεσε υπ' όψιν των συναδέλφων του κανένα σχέδιο, καμία πρόταση, ώστε αυτά  να πραγματοποιηθούν. 

Πολύ δε, περισσότερο, να πιέζει να συμπράξουν οι υπόλοιποι ανακοινώνοντας ξαφνικά ότι έγινε αρχηγός μιας νεόκοπης παράταξης την οποία πρέπει να στελεχώσουν όλοι, γιατί απλά, εκείνος έκρινε πως ο ίδιος είναι ο ιδανικότερος και θα τα κάνει όλα τέλεια. 

Τέλος, πιστεύω ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δίνουμε καθημερινές εξετάσεις καθ' όλη τη διάρκεια της τετραετίας. 
Αν κάποιος ήθελε να αμφισβητήσει ευθέως τον επί σειρά ετών καταξιωμένο δήμαρχο Αργυρούπολης Τάκη Ευσταθιάδη, μπορούσε να το κάνει στις συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας και τότε όλοι μαζί θ' αποφάσιζαν αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας. 

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και η πλειοψηφία της δημοτικής παράταξης έμεινε ενωμένη στο πλευρό του Δημάρχου. Η ενότητα είναι και παραμένει αδιαπραγμάτευτη.  Όσοι την υπονομεύουν παραμένουν για μας σύντροφοι μεν, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι τελικά στηρίζουν έμμεσα την εκλογή ενός άλλου υποψηφίου εκτός του πολιτικού μας χώρου.

Εφ' όσον όμως χρειασθεί δεύτερος γύρος, οφείλουμε όλοι ενωμένοι να ξεχάσουμε έστω και τότε, προσωπικές φιλοδοξίες, πικρίες, διαφορές και ενωμένοι σαν μία γροθιά να δώσουμε τη μάχη για το διευρυμένο δήμο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Φίλοι, συναγωνιστές, σύντροφοι, το οφείλουμε σ' αυτήν την πόλη.  Και πρέπει, έστω και την ύστατη στιγμή να δώσουμε στην ενότητα τη σημασία που της αξίζει, που μας ΑΞΙΖΕΙ.

Σ' ότι αφορά τη μεγάλη προοδευτική, δημοτική παράταξη, η οποία δημιουργήθηκε από την δημοκρατική προοδευτική συνεργασία  Αργυρούπολης με ιδρυτή - ηγέτη - νέστορα των δημοτικών θεμάτων Τάκη Ευσταθιάδη και τη Σύγχρονη, Ανθρώπινη Πόλη Ελληνικού, με ιδρυτή τον Νάκη Εφραιμίδη και πήρε το όνομα ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ Σύγχρονη Πόλη, με ομόφωνη επιλογή τον επιτυχημένο Αναπληρωτή Νομάρχη Αθηνών Χάρη Πασβαντίδη, πιστεύω ότι θα αποδείξουμε στις ερχόμενες εκλογές ότι η εμπειρία, το πάθος του κάθε ενός από εμάς, θα φέρει εκείνο το εκλογικό αποτέλεσμα, που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στο δύσκολο αλλά ευχάριστο έργο μας, πως να κάνουμε τον διευρυμένο Δήμο μας καλλίτερο. Γιατί, πραγματικά, αυτή η όμορφη περιοχή, μεταξύ Υμηττού και Σαρωνικού, το αξίζει.    

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.