ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Σαραφίδης

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1950 στην Αθήνα. Από το 1957 έως και σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος στα Σούρμενα του Δήμου Ελληνικού. Είναι παντρεμένος με ην Αικατερίνη Τζίνη και έχει δυο κόρες με ανώτατες σπουδές στην Αγγλία. Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία σε θέματα διοικήσεως και αυτοματισμούς. Υπηρέτησε ...περισσότερα

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1950 στην Αθήνα. Από το 1957 έως και σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος στα Σούρμενα του Δήμου Ελληνικού. Είναι παντρεμένος με ην Αικατερίνη Τζίνη και έχει δυο κόρες με ανώτατες σπουδές στην Αγγλία.
Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία σε θέματα διοικήσεως και αυτοματισμούς.
Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός διαβιβάσεων σε ΕΤΝΑ άκρως απόρρητα θέματα στο ΝΑΤΟ.

Έντονα πολιτικοποιημένο άτομο 
από τα φοιτητικά του χρόνια με συνεχή παρουσία σε τοπικούς φορείς, συλλόγους και σωματεία από το 1977 μέχρι σήμερα.
Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος από το 1986 μέχρι σήμερα. Έχει διατελέσει:
  • α) Αντιπρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου.
  • β)Πρόεδρος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
  • γ) Αντιπρόεδρος Δημαρχιακής Επιτροπής με επιτυχία.
Επαγγελματικά είναι μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της ανωνύμου εταιρείας ΥΙΟΙ ΤΡ. ΣΑΡΑΦΙΔΗ ΑΕΒΕ με αντικείμενο την εμπορία και επισκευή αυτοκίνητων.
λιγότερα

Ευθύνη... όλων μας

0 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010, 11:47

Ήδη άναψε το πράσινο φως για τις ερχόμενες εκλογές της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Μιας αυτοδιοίκησης νέας ύστερα από πολλές συζητήσεις – αντιδράσεις – διαμάχες μέσα και έξω από την Βουλή για το θέμα της ψήφισης του περίφημου Νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Ενός νόμου όπου κρίθηκε από την ίδια την κοινωνία απαραίτητος για την μεταρρύθμιση σε πολλά επίπεδα με κυριότερο στοιχείο το χωροταξικό. Το σπουδαιότερο στοιχείο του νόμου είναι η από πολλά χρόνια απαίτηση όλων των Δήμων της χώρας της παραχώρησης δεκάδων νέων αρμοδιοτήτων από την Νομαρχεία προς τους Δήμους. Όλοι γνωρίζουμε ότι το σχέδιο και ήδη νόμος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δημιούργησε 345 νέους Δήμους από σύνολο 6000 Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας πριν την εφαρμογή του προ τετραετίας ψηφισθέντος σχεδίου ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Δυστυχώς στον Δήμο μας λόγω του αριθμού των κατοίκων δεν είμαστε στα πλάνα εφαρμογής του νόμου – ελάχιστο αριθμό 25,000 κάτοικοι για Αττική- και έτσι ο Δήμος μας μαζί με τον γειτονικό Δήμο της Αργυρούπολης ενώθηκαν και δημιούργησαν τον νέο Δήμο ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Με έδρα την Αργυρούπολη και κατάργηση των δύο παλαιών Δήμων.

Οι αντιδράσεις για τον ήδη καταργημένο Δήμο μας πολλές, εύλογες μεν υπερβολικές δε σε σημείο να αγγίζουμε τα όρια της αστειότητας, όταν η σημερινή διοίκηση του Δήμου Ελληνικού με πράξεις υπερβολής ήθελαν και δεν ξέρω ακόμη αν θέλουν να μην καταργηθεί ο Δήμος μας αδιαφορώντας για τον ήδη ψηφισθέντα Νόμο του κράτους. Ο Δήμαρχος σε απεργία πείνας !!!!!! εξήντα και κάτι ημέρες και προσπάθεια της διοίκησης μέσω του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου να θέλει να καταργήσει τον Νόμο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Φτάνει πια.
Ας ενωθούμε όλοι οι δημότες Ελληνικού και Αργυρούπολης να δημιουργήσουμε ένα δήμο δυνατό, αποφασιστικό, οργανωμένο, σύγχρονο σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Ποιος όμως είναι ο ρόλος η ευθύνη του κάθε δημότη σε αυτήν την προσπάθεια;

Η γνώμη μου, η άποψή μου είναι η συμμετοχή ΟΛΩΝ και η ευθύνη του ΚΑΘΕΝΟΣ ξεχωριστά. Ήδη τα κόμματα δουλεύουν αποφασιστικά και μεθοδικά για να καταλήξουν στους "εκλεκτούς εκπροσώπους τους " σε κάθε δήμο. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν εξαγγείλει ή θα εξαγγείλουν την υποψηφιότητά τους για την διεκδίκηση αυτής της δημαρχιακής καρέκλας που τόσο πολύ συζήτηση γίνεται τελευταία. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν τους εκλεκτούς τους ικανούς δημότες ώστε να δημιουργήσουν ο καθένας τους το ψηφοδέλτιο της νίκης λέξη που θα ακουστεί πολλές φορές. Εδώ έρχεται η ευθύνη του κάθε υποψηφίου δημάρχου στο λεγόμενο ψηφοδέλτιο νίκης να συμπεριλάβει πρόσωπα άφθαρτα που θα δουλεύουν με ανιδιοτέλεια με πολιτικό ήθος με διαφάνεια με αξιοπρέπεια – επίπεδο γνώση εργατικότητα-.

Η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται α) ανθρώπους με μεράκι και όχι καιροσκόπους, β) δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι να έχουν ανελλιπή παρουσία στα δημοτικά συμβούλια να παρακολουθούν και να έχουν άποψη για όλα τα θέματα και όχι να ψηφίζουν χωρίς να γνωρίζουν τα θέματα, γ) δημοτικούς συμβούλους που δεν είναι υποχρεωμένοι να υπακούουν σε κομματικά ή παραταξιακά δημοτικά συμφέροντα, δ) δημοτικούς συμβούλους όπου θα επιτελούν το χρέος τους γιατί έτσι δείχνουν ότι σέβονται και τιμούν τους δημότες και τον τόπο τους, ε) δημοτικούς συμβούλους όπου θα πρέπει να προσφέρουν το ανθρωπίνως δυνατό για το καλό του τόπου τους, να παρευρίσκονται και να στηρίζουν με τον τρόπο τους ότι καλό γίνεται στον Δήμο τους και να καταγγείλουν και να πολεμούν ότι είναι επιζήμιο είτε βρίσκεται στην συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση, στ) δημοτικούς συμβούλους που θα εκλεγούν όχι για το όποιο επαγγελματικό τους όφελος ή την όποια προσωπική τους προβολή αλλά η μάχη και η λύση των όποιων τοπικών προβλημάτων προκύψουν . Τελικά δημοτικός σύμβουλος σημαίνει υπηρέτης του τόπου του και των κατοίκων της περιοχής του, που θα τον τιμούν με την ψήφο τους.

Κατά την γνώμη μου το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να φιλοξενεί τους εκλεκτούς και τους άξιους των δημοτών. Εδώ έρχεται η ευθύνη των δημοτικών συμβούλων οι οποίοι εάν είναι ήδη εκλεγμένοι να κάνουν την αυτοκριτική τους, το πόσο υπεύθυνη στάση έδειξαν την τετραετία που πέρασε και πως λειτούργησαν. Στην περίπτωση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων να γνωρίζουν τους κόπους και τις θυσίες που χρειάζεται η σωστή λειτουργεί ενός δημοτικού συμβουλίου. Διότι το Δημοτικό συμβούλιο είναι ο σπουδαιότερος θεσμός μιας τοπικής κοινωνίας όπου εκεί συζητούνται – διαφοροποιούνται – αποφασίζονται σπουδαία θέματα του Α΄ βαθμού διοίκησης της χώρας όπως προϋπολογισμός, δημοτικά έργα, θάματα παιδείας, υγείας, άθλησης, τρίτης ηλικίας, πολιτισμού κλπ. Ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να υπακούει στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Στην ουσία ο δήμαρχος είναι εκτελεστικό όργανο του δημοτικού συμβουλίου. Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι η ευθύνη για τους εκλεκτούς τους ικανούς τους άξιους εκπροσώπους της τοπικής μας κοινωνίας ανήκει στον καθένα μας και σε όλους ξεχωριστά. Εάν λοιπόν ο καθένας μας θέλει να δει τον δήμο του όπως τον ονειρεύεται θα πρέπει να προσέξουν την ψήφο τους. Και αναφέρω να προσέξουν την ψήφο τους γιατί μετά από κάποιο διάστημα χρονικό θα είναι αργά να κατακρίνουμε κάποιον τον οποίον έχουμε ήδη εμείς αναδείξει. Αυτό δείχνει την προχειρότητα την ανευθυνότητα ή την ανωριμότητα από την μεριά του ψηφοφόρου για να αξιολογήσουν τον κάθε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο.

Ο δημότης δεν πρέπει να υποχρεώνεται να ψηφίζει κάτω από το βάρος απειλών ή προσωπικών διευκολύνσεων αλλά πρέπει να ψηφίζει με γνώμονα το καλό του τόπου και την αναβάθμιση της ζωής του.

Έτσι πιστεύω ότι και οι πολίτες έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν στην αναβάθμιση όπως και στην εξυγίανση της τοπικής πολιτικής σκηνής. Το να αδιαφορούν οι πολίτες της περιοχής για τους τοπικούς άρχοντες είναι αυτό που επιδιώκουν οι φαύλοι και οι ανίκανοι.
Έτσι έρχεται η αρχή του τέλους για ένα δήμο. Η αδιαφορία των πολιτών δημιουργεί αλαζονική εξουσία στον δήμο. Οι δημότες πρέπει να βασίζονται α) στην ηθική ακεραιότητα, β) στην επαγγελματική και για ευνόητους λόγους την οικονομική αυτοτέλεια , γ) στην κοινωνική καταξίωση, δ) στην προσφορά, ε) στην προσωπικότητα κάθε υποψήφιου δημοτικού συμβούλου.

Έτσι πιστεύω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι μία καλή ευκαιρία να «μαυρίσουμε» αυτούς που δεν απετέλεσαν τον ρόλο τους υπεύθυνα στον τόπο τους σύμφωνα με τον όρκο που έχουν δώσει. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για τον ψηφοφόρο του διευρυμένου δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης να αποδείξει ότι γνωρίζει να κρίνει τους κατάλληλους για τον δήμο του. Είναι επίσης ευκαιρία να αποδείξει ότι έχει ξεπεράσει τις αρρωστημένες εποχές της δουλοπρέπειας και του ρουσφετιού. Είναι επίσης ευκαιρία να επιβραβεύσει και να αναγνωρίσει τις αξίες των ικανών πολιτών του δήμου μας. Είναι ευκαιρία να αναβαθμίσει το κύρος και την υπόληψη της πόλης τους και να αποκτήσει η πόλη ακόμα περισσότερα.

Πιστεύω προσωπικά ότι ο υψηλός δείκτης κρίσεως των ψηφοφόρων όταν βρεθούν όλοι εμπρός από τις κάλπες να κάνουν το χρέος τους και να αναδείξουν αυτούς που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ας το ελπίσουμε. Οι εκλογές του ΝΟΕΜΒΡΗ του 2010 θα το δείξουν και οι ικανότεροι να έχουν θέσει στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο Γιώργος Σαραφίδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ" Συγχρονη Πόλη του υποψηφίου δημάρχου Χάρη Πασβαντίδη.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.