ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 14:55

ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Σαραφίδης

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1950 στην Αθήνα. Από το 1957 έως και σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος στα Σούρμενα του Δήμου Ελληνικού. Είναι παντρεμένος με ην Αικατερίνη Τζίνη και έχει δυο κόρες με ανώτατες σπουδές στην Αγγλία. Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία σε θέματα διοικήσεως και αυτοματισμούς. Υπηρέτησε ...περισσότερα

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1950 στην Αθήνα. Από το 1957 έως και σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος στα Σούρμενα του Δήμου Ελληνικού. Είναι παντρεμένος με ην Αικατερίνη Τζίνη και έχει δυο κόρες με ανώτατες σπουδές στην Αγγλία.
Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία σε θέματα διοικήσεως και αυτοματισμούς.
Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός διαβιβάσεων σε ΕΤΝΑ άκρως απόρρητα θέματα στο ΝΑΤΟ.

Έντονα πολιτικοποιημένο άτομο 
από τα φοιτητικά του χρόνια με συνεχή παρουσία σε τοπικούς φορείς, συλλόγους και σωματεία από το 1977 μέχρι σήμερα.
Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος από το 1986 μέχρι σήμερα. Έχει διατελέσει:
  • α) Αντιπρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου.
  • β)Πρόεδρος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.
  • γ) Αντιπρόεδρος Δημαρχιακής Επιτροπής με επιτυχία.
Επαγγελματικά είναι μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της ανωνύμου εταιρείας ΥΙΟΙ ΤΡ. ΣΑΡΑΦΙΔΗ ΑΕΒΕ με αντικείμενο την εμπορία και επισκευή αυτοκίνητων.
λιγότερα

Αλλαγή διακυβέρνησης για τους Δήμους

0 27 ΜΑΙΟΥ 2013, 12:32

Μεγάλη αγανάκτηση μου προξένησε το αναφερόμενο γεγονός στον ημερήσιο τύπο αυτές τις μέρες για την σπατάλη και την μεγάλη ασυδοσία ακόμα και μετά την έναρξη της κρίσης του 2009 που επικρατεί στους δήμους της χώρας μας. Και η αγανάκτηση μεγαλώνει όταν γνωρίζω την στέρηση του κάθε ευρώ από τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία και γενικότερα από τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η σπατάλη των δήμων οφείλεται κατά την γνώμη μου στην αδυναμία ή αν θέλετε στην ανυπαρξία μιας έντιμης διαχείρισης και βέβαια μεγάλο ρόλο έπαιξε η χαλαρότητα των ηθών όπως και η κομματοκρατία των προηγούμενων ετών, που είχαν καθιερωθεί σε Κυβερνητικό επίπεδο γενικότερα και τελικά διαχύθηκε και σε επίπεδο Νομαρχιών και Δήμων.

Η αδυναμία και ανυπαρξία δικαιολογούνται από το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα πολλοί δήμοι δεν έχουν συντάξει σοβαρούς προϋπολογισμούς, με αποτέλεσμα τις συνεχείς τροποποιήσεις σε κάθε δημοτικό συμβούλιο σε αρκετούς κωδικούς. Όσον αφορά το θέμα των απολογιστικών διαδικασιών αν και ορίζεται από κώδικα δήμων, ουδέποτε γίνεται σήμερα ή γίνεται σε πολύ μικρό αριθμό δήμων και με ελάχιστο ακροατήριο. 

Για τον λόγο αυτό θεωρώ επιτακτική ανάγκη οι δήμοι της χώρας να ελέγχονται με πιο ουσιαστικό τρόπο από την κεντρική διοίκηση και όχι μόνο από καταγγελίες δημοτικών συμβούλων και δημοτών. Και θεωρώ ότι οι δήμοι μπορούν να γίνουν οικονομικά αυτάρκεις εάν εξαλειφθούν κονδύλια που σπαταλιούνται σε διάφορους πολιτιστικούς οργανισμούς, έξοδα δημοσίων σχέσεων κτλ. Έτσι έφθασαν οι δήμοι να είναι διαχειριστές της δημόσιας περιουσίας και των επιβαλλόμενων δημοτικών φόρων – οι οποίοι αν και είναι ανταποδοτικοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα – χωρίς ίχνος δημιουργικής διάθεσης.

Σχετικά με την έντιμη διαχείριση μεγάλο μέρος ευθύνης φέρουν και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι -συμπολίτευσης, αντιπολίτευσης – όσον αφορά τον έλεγχο των δαπανών. Γι' αυτό στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές οι δημότες θα πρέπει κατά την γνώμη μου να ψηφίσουν με γνώμονα τα προγράμματα των υποψηφίων παρατάξεων – αν και είμαι ένθερμος υποστηρικτής των δημοτικών εκλογών με λίστα – και όχι τους φίλους και γνωστούς.

Η σημερινή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε ας γίνει ένα μάθημα για τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα για το συμφέρον του τόπου τους. Γι' αυτό το λόγο νομίζω ότι οι δήμοι χρειάζονται ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης.

ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΠΙΑ ΨΗΦΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΓΟΥΣ

ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥΣ
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.